Anasayfa » Hamilelik ve Bebek » 9 Aylık Bebek Neler Yiyebilir

9 Aylık Bebek Neler Yiyebilir

9 aylık bebeğin menüsü  9 aylık bebek ne yer  9 aylık bebek beslenme tarifi ,9 aylık bebeğin sabah kahvaltısı ,9 aylık bebeğin öğlen yemeği  9 aylık bebeğin akşam menüsü , 9 aylık bebekler neler yiyebilir ,9 aylık bebek ek gıdaları ,9 aylık bebek neler yiyemez ,

9 Aylık Bebek Beslenmesi Ve Menüsü

Bu ayda bebeğin kahvaltısında değişiklikler olur, yeni çeşitler eklenir. Her gün değişik olarak hazırlanan kahvaltılar çocuklar için her zaman ilgi çekici olmuştur. Menüye eklenen yeni tatlar çocukta merak uyandırır. Bu aylarda bebek yeni tatlar dener. Katı besinlere tamamen geçiş yapar.

9 aylık bebekler neler yiyebilir beslenme tablosu,

9 aylık bebek beslenme menüsü

Sabah; anne sütü ( 07.00)

Kahvaltı; (09.00) bir yumurtanın sarısı, iki tatlı kaşığı reçel ya da pekmez, 3–4 bisküvi, anne sütü, tuzsuz peynir, bir çay bardağı evde yapılmış meyve suyu, ekmek içi.

Öğle; (13.00)sebze püresi, anne sütü,

İkindi; (16.00) yoğurt, meyve püresi, bisküvi,

Akşam; (19.00–20.00) muhallebi ve anne sütü verilir. Gece bebek isterse anne sütü verilebilir.

Anne sütüne bu ay içinde de devam edilebilir. Besinler püre şeklinde ya da rendelenerek verilebilir. Yeme alışkanlığını kazanması için eline çubuk biçiminde çiğ sebzeler verilebilir. Bebek bu ayda demire ihtiyacı olduğu için demir içeriği zengin olan sebzeleri vermekte fayda vardır. Kıyılmış tavuk eti ve balıketini rahatlıkla yer. Bunları çorbaların içine katarak da bebeğe verilebilirsiniz. Krema, kek, pasta gibi yiyecekleri bu ay içinde vermemeye özen gösterin. 9. ay da ise pilav, makarna, mercimek ezmesi gibi küçük taneli katı besinler vermeye başlayabilirsiniz. Bu yeni besinleri aynı gün, hatta aynı hafta içinde vermeyin. Her yeni besini birer hafta arayla vermelisiniz. Besinlere karşı bebeğin alerjisi olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Yalancı meme kullanımını da bu aylarda azaltılmaya başlanmalıdır. Bebeğiniz bazı besinlerden hoşlanmayabilir. Bu durumda ısrar etmemek ve bir iki hafta sonra tekrar denemek gerekir. Bebek o an için yemek istemeyebilir. Besinlerin taze ve doğal, temiz ve pişmiş olmasına dikkat etmek gerekir. Bir diğer önemli noktada bebeğe 2 yaşına kadar kaynatılmış su vermek gerekir.

Bebek 9. ayda rahatlıkla oturabildiği için yemeğini oturarak yemelidir. Varsa mama sandalyesinde de yiyebilir. Çocuk yemek yerken dökebilir, ancak yemek yeme alışkanlığını kazanması için kendisi yemeğini yemelidir. Bu durumu rahat şekilde ve sabırla karşılayın. Bebeğin beslenmesinde önde gelen ek gıdalar; meyve suyu ve meyve püresi, sebze püresi, sebze çorbası ve baharatsız acısız çorbalar, yoğurt, muhallebi, reçel, yumurtanın sarısı, ekmek ve bisküvidir. Bu besinler kaşık ile verilmelidir.

Meyve suyu ve meyve püresi;

İlk olarak 2–3 tatlı kaşığı ile başlanmalı, daha sonra arttırılarak devam edilmelidir. Tercihen mevsim meyveleri, şeftali, üzüm, mandalina, elma olabilir. Meyve suyu ya da meyve püresi hazırlarken mevsim meyvesi olmasına, taze doğal ve hormonsuz olmasına dikkat edilmelidir. Meyveler iyice yıkanır ve kabukları soyularak cam rendede rendelenir. Kullandığınız malzemelerin cam olması bebeğinizin sağlığı açısından daha iyidir. Meyve suyu bebeğe günde 1 ve ya 2 öğün verilebilir. Meyve püresi yoğurt ile karıştırılarak bir öğün verilir.

Muhallebi: Bebekler için muhallebi tarifi

Bu ay için uygun bir besindir. 6. aydan itibaren, akşam öğünlerinde verilebilir. Genelde sebze püresinden bir iki hafta sonra başlanır. Bir su bardağı süt, 2 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı toz şeker ile yapılır. Sütün yarısı ile pirinç unu iyice ezilir. Ezildikten sonra sütün kalanı karışıma eklenerek pişirilir. Ateşten almaya yakın şeker ilave edilir. Bu aylarda sütü sulandırmak gerekir. Bir yaşından sonra sulandırmadan verebilirsiniz.

Baharatsız şekilde hazırlanmış köfte, pilav- dolma ve makarnalar 8. aydan sonra verilebilir. 9. ayda su ihtiyacı daha da fazlalaşır. Öğün aralarında su verilmelidir. İkindi öğününde bebeğe yoğurt verilmesi faydalıdır. Ev yapımı yoğurt yedirilmelidir.

Sebze çorbası;

Meyve suyu ve meyve pürelerine başlandıktan sonra sebze çorbaları içirilmeye başlanmalıdır. 2–3 tatlı kaşığından başlanarak öğle öğününde verilmelidir. İki hafta sonra ise sebze püresi verilmeye başlanabilir. Tercihen sindirilmesi kolay olan patates ve havuçtan başlanabilir. Günlük taze sebzelerden yapılan çorba bebek için besleyici değeri yüksek olan bir besindir. İstenirse çorbanın içine kıyılmış balıketi ya da tavuk eti katılabilir.

Kahvaltı;

8. ayına giren bir bebek artık aile bireyleri ile aynı sofrada kahvaltı yapabilir. Ancak menüsü biraz farklı ve kısıtlıdır. Bebek sebze püresi, yoğurt, muhallebi ve meyve suyuna iyice alıştıktan sonra kahvaltı yapmaya başlayabilir. Tuzu alınmış beyaz peynir, reçel ya da pekmez, bisküvi ve ekmek başlıca kahvaltı malzemeleridir. Bir çay bardağı taze hazırlanmış meyve suyu da kahvaltıda içebilir.

İLGİLİ YAZILAR

Bu yazıyı okuyanlar bunları da okudu

6 Aylık Bebek Ne Yer
7 Aylık Bebek Ne Yer
8 Aylık Bebek Ne Yer
9 Aylık Bebek Ne Yer

Yorum yapın