Anasayfa » SAĞLIK » Depresyon nedir ? Belirtileri nelerdir ?

Depresyon nedir ? Belirtileri nelerdir ?

depresyon, depresyon nedir, neden depresyona girilir, depresyon belirtileri, depresyon tedavisi, depresyon hakkında bilgiler

Sevgili okurlar, bugün sizlere depresyon hakkında bilgiler vereceğiz. Peki depresyon nedir, neden depresyona girilir? Hepsi ve daha fazlası yazımızın devamında.

Depresyon Nedir?

Depresyon, sürekli bir üzüntü ve ilgi kaybına neden olan bir duygu durum bozukluğudur. Depresyon aynı zamanda majör depresif bozukluk veya klinik depresyon olarak da adlandırılır. Bu durumdan muzdarip bireylerin hissettikleri, düşünceleri ve davranışları etkilenir ve bunlardan dolayı çeşitli duygusal veya fiziksel sorunlar ortaya çıkabilir. Normal günlük aktiviteler yaparken sorun yaşanabilir ve bazen hayat yaşamaya değmez gibi gelebilir. Depresyon sadece bir keyifsizlik veya anlık bir zayıflık değildir. Depresyon aynı zamanda bir anda çözülebilecek kadar basit bir sorun değildir. Depresyon tedavi edilebilir ve tedavi gerektiren tıbbi bir durumdur. Bu tedavi süreci bazı vakalarda uzun sürebilir.

Depresyon Nedenleri Nelerdir?

  • Erken ebeveyn kaybı
  • Madde ve alkol kötü kullanımı
  • Anksiyete bozuklukları
  • Kadın olmak.
  • Erken ebeveyn kaybı
  • Düşük sosyoekonomik düzey.
  • Ayrı yaşama, boşanmış olma.
  • İşsizlik: İşsizlik depresyonda risk etkeni olması yanında işte verimliliği azalmasının önemli nedenlerindendir.

depresyon belirtileri

Depresyon Tedavisi Hakkında Bilgiler

Kadınlarda görülme sıklığı daha fazla olan depresyon, iştahsızlık, uykusuzluk, enerji ve ilgide azalma, isteksizlik, suçluluk duygusu, yoğunlaşma kaybı, intihar düşünceleri-planları, cinsel etkinlik ve uykuda belirgin değişiklikler bunun sonucunda kişinin sosyal ve mesleki ilişkilerinde zayıflama yani kişinin yaşam kalitesinin düşmesi olarak kendini gösterebilir. Depresyonun tedavi yöntemlerinde en çok tercih edilen yöntem psikoterapi, daha ağır seyirlerine göre ise ilaç tedavisidir. Uygulanacak depresyon tedavisi türü depresyonun seyrine ve kişiye göre değişir.

Yorum yapın