Anasayfa » Hamilelik ve Bebek » Hamileğin 36 .Haftası Bebeğin Gelişimi

Hamileğin 36 .Haftası Bebeğin Gelişimi

Anne karnında Bebek Gelişimi Hafta Hafta Anlatım Ve Resimleri


HAFTALAR

5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36


Hamileliğin 36. Haftası Bebeğin Gelişimi

Bebeklerin sadece yüzde 5’inin tam beklenilen günde dünyaya gelmeyi tercih ettiğini biliyor musunuz? Sizinki de her an gelebilir, hazırlıklı olun.

1.gün Artık çok daha az hareket ediyor. Ancak hiçbir hareket hissetmezseniz doktorunuza danışın.

2.gün Emzirme konusunda çıkacak problemlere karşı tedbirli olun. Sütü sağmanız gerekeceğini göz önünde bulundurarak özel pompa kiralayabileceğiniz yerleri tespit edin.

3.gün Doğuma çok az kaldı. Evde dinlenmeniz çok önemli.

4.gün Klasik müzik sizi dinlendirir, gevşetir ve rahatlatır.

5.gün Türk kültüründe doğumla ilgili inanışları biliyor musunuz?

6.gün Doğum çantanızı bir kez daha gözden geçirmeyi unutmayın!

7.gün Daha az yemek yeme isteğinizin olması normal. Ne de olsa midenizde daha az yer kaldı.

 

Hamileliğin 36. Haftasında anne vücudu;

Bebeğiniz büyümeye ve iç organlarınızı sıkıştırmaya devam ettikçe, birkaç hafta önce olduğu kadar acıkmadığınızı fark edebilirsiniz. Bu noktada, daha az ve daha sık yemek yemek işinizi kolaylaştırabilir. Bebeğinizi pelvisiniz .üzerinde daha da aşağı kayarsa, daha az mide yanması hisseder ve daha kolay nefes alırsınız. Eğer bu sizin ilk bebeğiniz ise bu kayma — uterusun pelvis boşluğuna inmesi ya da engajman olarak adlandırılır – doğumdan daha önce gerçekleşmeye meyillidir. Bu kayma, karnınızın alt bölümündeki baskıyı artırarak yürümeyi daha rahatsız hale getirebilir. Bazı kadınlar bacaklarının arasında bir bowling topu taşıyormuş ya da bebekleri düşecekmiş gibi hissettiklerini söylerler. Endişe etmeyin, düşmeyecek!
Kendinizi unutkan mı hissediyorsunuz? Bu durum, hamileliğinizin üçüncü üç ayında normaldir. Bunalmış, geçirmekte olduğunuz büyük değişikliklerden dolayı çıldırmak üzere veya özellikle de geceleri düzenli uyuyamıyorsanız tükenmiş hissedebilirsiniz.

Braxton Hicks kasılmalarının şimdi biraz daha sıklaştığını farkedebilirsiniz. Bu, doktorunuzla doğumun zamanlamasını ve yerini gözden geçirmeniz için iyi bir zamandır. Genel bir kural olarak, bir saat süresince her beş dakikada bir kasılmalarınız oluyorsa doğumun başladığını düşünebilirsiniz. Eğer bu hafta içinde doğumun işaretleri varsa, direk olarak doktorunuzu arayın — bebeğiniz 37 haftalık oluncaya kadar prematüre kabul edilir. Ayrıca suyunuzun gelmesi (ya da amniyotik sıvı kaybetmekte olduğunuzu düşünüyorsanız), bebeğinizin hareketlerinin azalması, herhangi bir vajinal kanama, ateşinizin olması, başınızın ağrıması, karın bölgenizde ağrı ya da görme duyunuzda bir değişim olması durumlarında da hiç vakit kaybetmeden doktorunuzu aramanız gerekir.

Yorum yapın