Anasayfa » Hamilelik ve Bebek » Hamileliğin 27. Haftası Bebeğin Gelişimi ve Görüntüleri

Hamileliğin 27. Haftası Bebeğin Gelişimi ve Görüntüleri

Anne karnında Bebek Gelişimi Hafta Hafta Anlatım Ve Resimleri


HAFTALAR

5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36


Hamileliğin 27. Haftası Bebeğin Gelişimi

Hamileliğin 27 Haftası Bebeğin Gelişimi ve Görüntüleri

189.gün Doğum yapmayı planladığınız hastaneyi eşinizle birlikte ziyaret edin.

190.gün Hamilelik döneminde unutkanlık yaşamanızı normal karşılayın. Bu durumu birçok hamile yaşıyor.

191.gün Bebeğinizin gelişimi sürüyor. Kilosu ve boyu artıyor.

192.gün Siz ve eşiniz ilk kez anne – baba oluyorsanız hamile eğitim merkezlerindeki bebeğin altını bezleme derslerine katılın.

193.gün 7. ayınız doluyor. Bu dönemde ruhsal ve fiziksel olarak hissedeceklerinizi öğrenmek için bizi okumaya devam edin.

194.gün Rutin kontrol zamanınız geldi. Doktorunuzun dediklerini not alın.

195.gün Rutin kontrol zamanınız geldi. Doktorunuzun dediklerini not alın.

196.gün Bacak krampları bu dönemde sık olarak görülüyor. Masaj yaparak ağrınızı hafifletmeye çalışın.

Hamileliğin 27. Haftasında anne vücudu;

Vücudunuz son etaba doğru geçerken vites yükseltiyor, bu yüzden sırt ağrısı gibi bazı yeni semptomlar hissetmeye başlayabilirsiniz. Kadınların yaklaşık yarısı hamilelik sırasında farklı biçimlerde sırt ağrısı çekebilirler. Sırtınızın alt bölümü ağrının yaygın görüldüğü bir bölgedir ama daha fazla sayıda hamile kadın arka bölgede pelvik ağrı yaşarlar — bu, bir tarafta

veya her iki tarafta kalçalarda derinlemesine hissedilen, bazen uylukların arkasındaki ağrının eşlik ettiği bir ağrıdır. Ağrı, yürüme, merdiven çıkma, alçak bir sandalyeye oturma veya kalkma, bükülme ve kaldırma gibi faaliyetlerle tetiklenebilir. Kalçalarınızın bükülü olduğu pozisyonlar — bir sandalyede oturmak veya öne doğru eğilmek gibi — arka bölgedeki pelvik ağrıyı şiddetlendirebilir.

Aynı zamanda bu dönemlerde ve ilerleyen zamanlarda bacak kaslarınızın tutulduğunu fark edebilirsiniz. Bunlar ekstra ağırlık taşıyorlar ve rahminiz dolaşım sisteminize ve gövdenizden bacaklarınıza uzanan sinirlerinize ek basınç uyguluyor. Ne yazık ki, hamileliğiniz ilerledikçe krampların kötüleşmesi muhtemeldir. Bacak krampları geceleri daha yaygındır ama gün boyunca da ortaya çıkabilirler. Baldır kasını esnetmek (ayak parmaklarınızı öne doğru uzatarak ve daha sonra bacaklarınıza doğru geri esneterek) sizi biraz olsun rahatlatır. Birkaç dakika yürümek ve baldırlarınıza masaj yapmak da işe yarar.

Yorum yapın