Anasayfa » Hamilelik ve Bebek » Hamileliğin 35.Haftası Bebeğin Gelişimi ve Görüntüleri

Hamileliğin 35.Haftası Bebeğin Gelişimi ve Görüntüleri

Anne karnında Bebek Gelişimi Hafta Hafta Anlatım Ve Resimleri


HAFTALAR

5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36


Hamileliğin 35. Haftası Bebeğin Gelişimi

Bebeğinizin gelişimi sürüyor. Doğum yaklaşırken babaları da ayrı bir heyecan sarıyor. Kızını ya da oğlunu bir an önce kucağına almak isterken kendi içinde birtakım korkular taşıyor.

Hamileliğin 35.Haftası bebeğin gelişimi ve görüntüleri

245.gün Hastane için hazırladığınız bavulu kolay bulabileceğiniz bir yerde tutun.

246.gün Yeni doğanlarda görülen olası infeksiyon hastalıklarına karşı bilgilenmeniz gerekiyor. Hastalıklar köşemizi tıklayın.

247.gün Akciğerleri artık düzgün bir şekilde çalışıyor.

248.gün Bugünlerde daha rahat nefes alıyorsunuz çünkü artık bebeğiniz daha aşağıda duruyor.

249.gün Bebeğin ilk banyosunda başarılı olmanız için şimdiden bir şeyler öğrenmelisiniz.

250.gün Burcu kişiliğini ele veriyor. Özelliklerini öğrenmek ister misiniz?

251.gün Babalık da zor zanaat. En çok yaşanılan 5 endişe sadece size ait değil.

Hamileliğin 35. Haftasında anne vücudu;

Şimdi kaburgalarınızın altına kadar çıkmış durumda olan rahminiz gerçek hacminin 15 katına kadar genişlemiştir ve vücudunuzda ona yer kalmamış gibi hissedebilirsiniz! Rahminizin içine göz atabilseydiniz, şimdi daha az amniyotik sıvı olduğunu ve bebeğinizin daha fazla yer kapladığını görürdünüz. Şişen rahminiz diğer iç organlarınızı da sıkıştırır, muhtemelen daha sık tuvalete çıkmanız, mide yanması ve diğer sindirim problemlerini yaşamanız bu yüzdendir. Eğer bu problemleri yaşamıyorsanız şanslı azınlıktan birisiniz.Doktorunuz ya da ebeniz muhtemelen sizi doğuma kadar her hafta görmeye başlamak isteyecektir. Bebeğinizin aktivite seviyesini takip etmek için sizden fetal hareketleri takip etmenizi isteyebilir. Şimdi ve 37. hafta arasında Grup B streptococci (GBS) denilen bakteriyi kontrol etmek için bir kültür de yapmak isteyecektir. Bu işlem vajinanızın alt ucundan ve rektumunuzdan parça alınarak yapılır, parça alınan çubuk sıradan bir pamuklu çubukla aynı boyutlarda olduğundan bu işlem canınızı yakmayacaktır. Grup B streptococcus yetişkinlerde genellikle zararsızdır, fakat ona sahipseniz ve doğum sırasında bebeğinize geçerse komplikasyonlara sebep olabilir (zatürree, menenjit ya da kan enfeksiyonu gibi). Hamile kadınların %10-30’u bu bakteriyi taşıdığı ve bundan haberdar olmadığı için, bunun incelenmesi önemlidir. (Bakteri kendiliğinden gelir ve gider, hamileliğinizin başlarında incelenmemesinin nedeni budur.)

Yorum yapın