Anasayfa » Hamilelik ve Bebek » Hamilelikte 25. Hafta Gelişimi ve Görüntüleri

Hamilelikte 25. Hafta Gelişimi ve Görüntüleri

Anne karnında Bebek Gelişimi Hafta Hafta Anlatım Ve Resimleri


HAFTALAR

5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36


Hamileliğin 25. Haftası Bebeğin Gelişimi

25. Hafta
Kıyafet bulmakta güçlük çekiyorsunuz değil mi? Bu hafta bir gününüzü sevdiğiniz biri ile alışverişe ayırın.

Anne karnında bebeğin 25.Haftası gelişimi ve resimleri

175.gün 6. ayın bitimi ile birlikte heyecanınız artıyorsa suçluluk hissetmeyin. Bunu birçok hamile kadın hissediyor.

176.gün Gözleriniz artık ışığa karşı daha hassas ve kuru. Doktorunuza danışarak gözlerinizi nemlendirecek damlalar kullanın.

177.gün Ayaklarınızı görebiliyor musunuz? Yanıtınız hayır olsa bile yürüyüş yapmaktan vazgeçmeyin.

178.gün Aç mısınız? O halde bir havuç yiyin. Havucun içinde bulunan A vitamini hücre ve göz gelişimini olumlu yönde etkiliyor.

179.gün Yaşasın! Boyu ve kilosu her geçen gün artıyor.

180.gün Gelişim devam ediyor. Artık, ciğerleri daha rahat çalışıyor.

181.gün Günlük egzersizlerinize yenilerini mi eklemek istiyorsunuz? Başlamadan önce güvenli olup olmadığını doktorunuza danışın.

Hamileliğin 25. Haftasında anne vücudu;

Daha fazla saçı olan yalnızca bebeğiniz değil — sizin saçlarınız da her zamankinden daha dolgun ve parlak görünüyor. Saçlarınız sadece artmıyor, aynı zamanda normalde dökülecek olan saçlarınız da normalden daha yavaş dökülüyor. Aynı zamanda daha koyu veya kalın vücut tüyleri de fark edebilirsiniz ve androjen olarak bilinen cinsel hormonlardaki artıştan dolayı çenenizde, dudağınızın üstünde, yanaklarınızda, göğüslerinizde veya göbeğinizde yeni tüylerin çıkması da anormal değildir. Bütün hepsi doğumdan sonraki haftalarda normale dönecek. Muhtemelen eskiden olduğu gibi rahat hareket edemiyorsunuz. Egzersize devam etmek güvenlidir ama sağduyunuzu kullanın: Aşırı yorgun hissettiğinizde egzersiz yapmayın ve ağrınız olduğunda, kendinizi tamamen yorgun, bitkin ve nefesi kesilmiş hissettiğinizde durun. Sırtüstü şekilde çok uzun bir zaman

boyunca uzanmayın veya dengenizi kaybedebileceğiniz bir pozisyondayken egzersiz yapmayın. Bol bol su için ve ısınmayı ve soğumayı ihmal etmeyin.

24-28. haftalar arasında glikoz tarama testine girdiğinizde, doktorunuz aynı zamanda kansızlığı kontrol etmek için ikinci bir tüp kan alabilir. Hamilelik sırasında kan hacminiz önemli ölçüde artmasına karşın, toplam alyuvar miktarınız seyrelir – bu, hamileliğin ikinci ve üçüncü üç aylık dönemlerinde yaygın bir şekilde görülen, bazen fizyolojik anemi de denilen bir sorundur. Eğer kan testiniz aneminiz olduğunu gösterirse, doktorunuz size muhtemelen bir demir ilavesi önerecektir.

Yorum yapın