Anasayfa » Balıkçılık » Kıyıdan Levrek Balığı Yakalama Teknikleri

Kıyıdan Levrek Balığı Yakalama Teknikleri

Kıyıdan levrek balığı nasıl tutulur, kıyıdan levrek avlama, levrek balığı avlama teknikleri, levrek tutma teknikleri

Levrek genellikle sakin ve gürültüsüz gördüğü yerlerde kenarlayarak yemlenir. Bu kenarlama fazlası balığın yapamayacağı cesaretde bir davranıştır ki her balıkçı buna çok şaşırmaktadır. Genellikle Azmaklar Liman girişleri, dalgalı ve bulanık suları olan kayalık engel olur ve çakışan akıntılar seviyesinde bol olarak av sunar.

Kıyıdan levrek balığı avlama

Levrek çok kuvvetli, seri ve açıkgöz bir balıktır. Kolay basit yeme yaklaşmazlar. Bu sebeple amacıniz bu balıksa grupınızı ona göre hazırlamak lazım olur. Bunun için ilk önce 0,40 mm Florocarbon misina kullanmalıyız. Ardından1 buçuk kulaç gövde ucuna 1 no Fırdöndü bağlanır. Burada düğümler oldukça önemlidir. Balığın zira ateşlemelerine dayanması için 3 sarımlı ve sürgülü düğüm atmanın kesinlikle yararı olur. İğne olarak 1130-1140 niteliğin 0/2-0/3 no olanı yeterli olacaktır. Hem de iğnenin düğümü tekrar yukarda bildirdiğimiz gibidir. Yem olarak taze ve tercihen canlı balıklar tüketilir. Bu Akyemler Hamsi ve Gümüş, Karadeniz ve Marmara’da İstavrit, Ege ve Akdeniz’de Sardalya ve İlarya’dır. Önemli olan kurşun kullanmadığımız hallerde yemin misinaya belli bir ağırlık vermesi gerektiğidir. Böylece oltamızı belli bir uzaklığa atabiliriz. Tabi Levrek için tek bir fikir şekli saçma olur. Çünkü bu balık kayalık ve otluk bölgelerde de gezebilir. Bu sebeple tek tip olta şekli her kısımda kullanılmaz. Bazı hallerde yemler fleto olarak da kullanabilmek mümkündür. Hatta çoğu yerde büyük Mamun ile birden fazla Levrek yakalandığada tanık olduk.

Ilıman günlerin başlamasıyla balıklarında kenarlamaya başlaması aynı ana denk gelmektedir. Dolayısı ile bundan sonra kenardan olta atma vakti gelmiş demektir. Hedef balığımız Levrek ise meraya kefal yavrularını çekmek için yemleme yapabilir. Çünkü bilhassa Zıpkıncılar bilir ki kefal sürüleri arkasında her vakit Levrek bulunmaktadır. Burda mühim mutlaka balıklara görüntü vermemektir. Hem de Levreklerin sevdikleri başka yerlerde dalga beyazlıkları içerisinde yemlenmektir. Genellikle kıyı boylarında derinliğin biraz biraz yükseldiği bölgelerde çok gezerler. Yeminizi o bölgelere düşürebilirseniz bereketli bir av yapma talihinız var. Aynı hal kayalık engel oluri içerisinde geçerli. Kayalara vuran sert dalgalar oyuklarda yaşam sürdüren ufak canlıları dibe düşürdüğünden levrek ve daha çoğu balığın yemlenme kısmıdır. Burda tekrar gizlenerek tek iğneli kıstırma kurşunlu gruplar ile av yapılabilirsiniz.

Yorum yapın