Anasayfa » CEP TELOFONU » Vestel Venüs 5.5v Resimleri Özellikleri Ve İncelemesi

Vestel Venüs 5.5v Resimleri Özellikleri Ve İncelemesi

vestel 5.5 özellikleri
vestel 5.5 özellikleri

Avrupa’nın en büyük üreticilerinden birisi ve “Mega Fabrikalar” belgeseline konu olacak kadar büyük fabrikasıyla yerli üretici Vestel’in son zamanlarda mobil alanda hummalı bir çalışma içinde olduğunu görmekteyiz. Bu çalışmanın özellikle yazılım tarafında olduğunu açıkçası telefonu kullanmaya başladıktan sonra öğrendiğimizi ise itiraf etmeliyiz.

Vestel Venüs 5.5V bu ekran boyutunundaki en ucuz telefon olmasıyla öne çıkmakta. 899’TL’ye büyük ekran Android telefon deneyimini kullanıcılarına sunan firmanın bu noktada en büyük rakibi daha önce incelemesini yaptığımız LG G3 BEAT  oluyor.

Vestel, Venüs 5.5V ile rakiplerine meydan okurken özellikle kendine has yazılımları ile öne çıkıyor. Telefonu beğenir yada beğenmezsiniz bunu bilemeyiz ama bizim bu telefonda gelecek gördüğümüz en önemli detaylardan birisi yazılımı oldu. Vestel’in yaptığı bu çalışma sonrası firmanın kendi ekosistemini yaratmak istediğini anlıyoruz. Telefon, tablet ve televizyonun bir arada çalıaşbildiği eksositem ile müşterielerine farklı bir kullanıcı deneyimi yaşatmak isteyen firmanın en çok birkaç yıl içinde mükemmele yakın bir ekosistem oluşturabileceğini öngörmekteyiz. Lakin telefonunuzdan Vestel müşteri hizmetlerine anında ulaşabilme gibi bir lükse sahip olmayı kim istemez ki?

Dilerseniz testimize geçmeden önce telefonun teknik özellik tablosuna kısaca bir gözatalım.

Vestel Venüs 5.5V
Ekran Özellikleri5.5 inç, 1280×720 piksel çözünürlükte IPS ekran Gorilla Glass koruma
İşlemciQualcomm MSM8926 Snapdragon 400
Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7, GPU Adreno 305
Ram Kapasitesi1 GB Ram
KameraArkada 13 megapiksel Full HD video kayıt
Önde 2 megapiksel kamera
Hafıza 16 GB
Hafıza KartıVar 32 GB Kadar Micro SD
Pil Kapasitesi2000 Mah, Değiştirilebilir
Android Sürümü Kutudan Android 4.4.2 KitKat ile çıkıyor
Boyutlar152,5 mm boy, 77,7 mm genişlik, 9,65 mm kalınlık
Ağırlık180 gram
Ekstra ÖzelliklerVestel’in kendine özel uygulamaları

 

Tasarım:

Vestel Venüs 5.5V’nin piyano black bir kasası bulunuyor. Bu pürüzsüz kasa telefonun üzerinde çok fazla paramak izi kalmasına sebep oluyor ve özellikle yansımalı mekanlarda telefonuzu sürekli silme zorunluluğu hissiyatı yaratıyor. Bu pürüzsüz yüzeyin bir başka sorunu ise telefonun elden kayıp düşmesinin daha da kolaylaştırması. 

Telefonun kenarlarında Note 3 ve öncesi Samsung telefonlardan alıştığımız metal görünümlü plastiğin kullanıldığını görüyoruz. Bunun bir boyama olduğunu ve altında hemen farklı renkli bir plastiğin bulunduğunu da belirtelim. Kısacası bu telefonu alacaksanız kenarlarının soyulma ihtimaline karşı kılıfla kullanmanızı size tavsiye ediyoruz.

Vestel Venüs 5.5V kalın bir telefon ama yanlardaki bu metal görünümlü çerçeve telefonun oldukça şık algılanmasına sebep olmakta. Özellikle telefonun önüne Vestel ya da Venüs gibi bir marka logosu koymadığı için firmayı takdir ediyoruz.

Telefonun sağ tarafında ses açıp kapama ve kamera butonuna görüyoruz. Bu tuş odak yapmak için 2 kademeli değil ve ekran kapalıyken kamera tuşuna uzun basınca kamera açılmıyor. Bunların bir sonraki telefonda düzeltilmesi gereken ayrıntılar diye düşünmekteyiz.

Telefonun solunda tam üst tarafta güç tuşu bulunuyor. Telefonu kilit ekranından çıkartmak içinde bu tuşa basıyorsunuz. Bu tuşun kamera tuşunun tam tersine konuçlandırılması ise özellikle telefonun yapsıından dolayı kamera tuşuyla karışmasına sebep olmakta.
Telefonun alt kısmıda mono hoparlör bulunuyor. Çift ızgara delikleri olsa da tek bir hoparlör var; aynı iPhone modellerinde olduğu gibi. Mikrofon ve USB girişini de alt kısımda görebilmekteyiz.

Üst kısımda ise sadece kulaklık girişini görmekteyiz.

Telefonun arka kısmında 13 megapiksel kamerayı görüyoruz. Hemen yan tarafında tek renk LED flaş ışığı ile ekstradan gürültü önleyici mikrofona rastlamaktayız.

Telefonun tasarım anlamında beğenmediğimiz kısmı ise kesinlikle yanlarında bulunan tuşlar oldu. Bu tuşlar yerinde oldukça fazla hareket eden bir yapıda ve bu telefonun kalitesi konusunda büyük bir soru işareti oluşmasına sebep olmakta.

Vestel Venüs’ün arka kapağını açtığımızda ise telefonun kapakta NFC çipi barındırdığına şahit olamktayız. 2000 mAh pilinin altında Türkiye’de Tasarlanıp Üretilmişir ibaresi açıkçası bizi duygulandırdı. Vestel Venüs’ün vidasına kadar tüm parçaları yurtdışından gelse de bir telefonda bunu okumak bizi hem şaşırttı hemde umutlandırdı.

Vestel Venüs 5.5V tasarım anlamında en iyiyi sunmasa da gelecek için güzel sinyaller veriyor. Bu telefondan Discovery satış performansını beklemek hata olacaktır diye düşünmekteyiz. Lakin son dönemde büyük üreticilerin bu fiyat segmentinde önemli ürünerini pazara sunduklarını görmekteyiz.

Vestel’in tasarım konusunda özellikle kalınlığa ve ağırlığa büyük önem göstermesi gerekmekte d,ye düşünmüyoruz.

Ekran:

Vestel, Venüs 5.5V’nin IPS tabanlı bir ekranı var. Ekran ppi değerini tam olarak bilemiyoruz; bu konuda sağlıklı bir bilgi malesef yok; fakat bu ekran özellikle LG G3 Beat’in ve Huawei Ascend G7’nin çok altında bir performans gösteriyor. Vestel’in bundan soonraki Venüs telefonlarında özellikle ekrana odaklanması telefonun başarısı açısından önemli olacaktır diye düşünüyoruz.

Ekran, renk doğruluğu konusunda ortalama seviyede. Vestel Venüs 5.5V alan kişilerin 720p ekran çözünürlüğündeki bu ekranda bir sorun yaşamayacaklarını düşünmekteyiz ama dediğimiz gibi telefonun en güçlü tarafı malesef ekranı değil.

Birde bu sanal tuşlar var ki firmaların bu sanal tuşlardan kendilerini acil bir şekilde kurtarmaları gerekiyor. Bu sanal tuşlar ekranda gereksiz bir küçülmeye meydan verip kullanıcıların özellikle oyun oynarken bu tuşlara yanlışlıkla dokunmalarına sebebiyet veriyor. Bazı oyunlar tam ekran kullanımına izin veriyor fakat birçok uygulamanın tam ekrana izin vermediğini görmekteyiz.

Vestel VEnüs 5.5’in ekranı Gorilla Glass kaplama; fakat bu noktada kaçıncı nesil kaplama olduğunu bilemiyoruz; lakin bu konuda sağlıklı yada sağlıksız bir bilgiye ulaşamadık.

Yaptığımız testlerde ekranın çizilmelere karşı iyi bir mukavemet gösterdiğini belirtelim ama aynı korumanın kamera lensi için geçerli olmadığını da altıın çizelim. Kamera lens camı dışa doğru bir çıkıntı yapmasada yinede iyi bir koruma yapmak faydalı olacaktır.

Performans:

Vestel Venüs 5.5V Snapdragon 400 işlemcisinden ve 1 GB sistem belleğinden güç alıyor. 2014’ün ikinci yarısında çıkan tüm akıllı saatlerde kullanılamn bu işlemci ile ilgili LG G3 Beat incelemsinde ne düşündüğümüzü sizlere aktardık. Bu işlemcinin akıllı telefonlarda artık kullanılmaması gerektiğini, bu işlemcinin özellikle performans anlamında 1GB Ram ile şişmelere sebebiyet verdiğini defalarca söyleyerek kendimizi tekrar etmek istemiyoruz!

Bu noktada Vestel’in kendisi için küçük ama telefonun genel performansı ile ilgili büyük bir adım attığını görüyoruz.. Standart Android arayüzüne oldukça hafifletilmiş bir arayüz ekleyerek telefonunu özelleştiren firmanın gerçeken önemli bir performans iyileştirmesi sunduğunu görmekteyiz. LG G3 Beat’te görülen şişmeler Vestel Venüs 5.5V’de neredeyse yok.

Telefonun genel performansını değerlendirmek için sizlere sunduğumuz benchmark testlerini aşağıdan inceleyebilir ve kendi telefonunuzla karşılaştırabilirsiniz.

Antutu:

Arayüz:

Vestel Venüs 5.5V’de kendi arayüzünü kullanıyor. Bu arayüz standart Android arayüzüne entegre edilmiş ve çok az bellek tüketen bir arayüz. Bundan dolayı gerçekten akıcı bir deneyimi kullanıcılarına sunabiliyor.

Vestel Venüs 5.5V’de daha kilit ekranından başlayan bir özelleştirmeye rastlıyoruz. Kilit ekranının ortasındaki kilit butonunu yukarı doğru hareket ettirerek ana menüye geçiş yaparken; aşağıda ise farklı kısa yolları görüyoruz. Dilersek hızlı bir biçimde kameraya, rehbere, mesajlara ve tuş takımının olduğu yere kilidi hareket ettirerek bu menülere erişebiliyoruz.

Telefon kutudan Android 4.4.2 KitKat ile çıkıyor. 5.0 Lolipop güncellemesi alır mı derseniz yine bu konuda sağlıklı yada sağlıksız bir bilgiye ulaşamadığımızı belirteceğiz.

Vestel Venüs 5.5V’nin en önemli özelliği ise Vestel  tarafından özelleştirilen programlarıdır. Bu programlara ve özelliklerine dilerseniz kısa bir gözatalım.

Vestel Mobil Asistan

Bu servis ile Vestel ürünleri hakkında bilgi alabilir en yakın mağazanın adres ve telefonlarına ulaşabilir ve müşteri hizmetlerine anında ulaşabilirsiniz. Ürünler hakkında teknik bilgilere de bu programadan ulaşabilrisiniz. Vestel Mobil Asistan gerçekten çok beğendiğimiz bir özellik oldu. Umarız tüm üreticiler bu tarz yazılımlarla kullanıcılara destek verebilirler

Vestel Smart Center

Bu servis ile kullandığınız Vestel marka TV’ye ulaşıp internet üzerinden kanallardaki programları görüp bu kanalları izleme imkanına sahip oluyorsunuz. Kendi ekosisteminin yaratmak isteyen Vestel’in bu servis ile Vestel Cloud üzerinden program kaydetme özelliğine ise şapka çıkartıyoruz.

Vestel Cloud

Vestel’in kendi bulut servisi VCloud’un oldukça önemli bir yatırım olduğunu düşünmekteyiz. Kullanıcıların kendi bulut servislerine istedikleri anda ulaşmaları ve dosyalarına diledikleri zaman diledikleri Vestel ürününden ulaşabilemeleriyse kendi ekosistemini kurma çabası içindeki firmanın en güçlü silahlarından biridir diye düşünmekteyiz.

Vestel’in kullanıcılarına 10GB boş alan vermesi ise ayrı bir olumlu hareket olarak algılanmaktadır.

Yodiviki

Bu servis ile gitmeye vakit bulamadığınız kişisel gelişim seminerini arabada dinlemenize, hafta sonu müzeye gittiğinizde o müzeye özel hazırlanmış sesli rehberi yüklemenize, takip ettiğiniz köşe yazarlarını işe giderken yazarın sesinden dinlemenize, fakültede kaçırdığınız ders notlarına metroda kulak vermenize hatta uçakta giderken yeni öğrendiğiniz lisanın pratiğini yapmanıza imkan tanıyor.

Kamera:

Vestel Venüs 5.5V’de 13 megapiksel bir kamera sensörü kullanıyor. Bu kameranın performansını açıkçası pek beğenmedik. Rakipleri telefonlar arasında en kötü düşük ışık performansına sahip olan Vestel Venüs 5.5V’nin yeni bir güncelleme ile bu sorunların üstesinden gelebileceğini düşünmekteyiz. Kameranın en önemli sorunlarından birisi ise odaklama oalrak gördük.

Bu fiyat segmentinde rakipler efsaneleşen Sony IMX214 sensörü kullanırken Vestel’in alması gereken biraz daha yol var gibi görünüyor.

Oldukça sade dizayn edilmiş kamera menüsüne ait ekran görüntülerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Mod tuşuna basarak farklı çekim modlarına ulaşabilirsiniz.

Kameranın neredeyse tüm ayarlarını el ile optimize edebiliyoruz.

Kamera Ayarları menüsü gerçekten oldukça detaylı

Telefonla fotoğraf çekerken farklı efektlere kamera tulunun altında bulunan sirili değnekten ulaşabiliyoruz. Sosyal medya için harika fotoğraflar yaratabilirsiniz.

 

 

Yorum yapın