Anasayfa » SON DAKİKA HABERLERİ » 2014 KPSS SINAV YERLERİ BELLİ OLDU. DETAYLAR

2014 KPSS SINAV YERLERİ BELLİ OLDU. DETAYLAR

KPSS giriş yerleri ve belgesi ÖSYM sitesinde

 

Lise ve Önlisans öğrenciler için 27 – 28 Eylül’de yapılacak olan KPSS sınavlarına girecek adayların sınav yerleri belli oldu. Adaylar, sınav belgelerini ÖSYM’nin sitesinden temin edebilecek.

Lise ve Önlisans öğrenciler için 27 – 28 Eylül’de yapılacak olan KPSS sınavlarına girecek adayların sınav yerleri belli. oldu. Adaylar, sınav belgelerini ÖSYM’nin sitesinden temin edebilecek.

 

KPSS sınavı ÖSYM’nin belirlediği sınav merkezlerinde yapılacak. KPSS giriş belgesi üzerinde memur adaylarının nerede sınava girecekleri yazacak, söz konusu giriş belgesini internetten ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi ais.osym.gov.tr adresinden renkli ya da siyah beyaz farketmez, çıkartıp sınav günü bu giriş belgesi ve nüfus cüzdanı ile sınava gidilecek.

 

Milyonlarca kişinin memur olma hayalini gerçekleştirmek için gireceği KPSS sınavı tarihleri belli oldu. Lise ve ön lisans mezunları için Eylül ayının son haftası yapılacak olan KPSS sınavı için ÖSYM sınav tarihini açıkladı. Ön Lisans düzeyi KPSS 27 Eylül 2014 tarihinde yapılacak. Lise KPSS’si olarak da bilinen Ortaöğretim düzeyi KPSS ise 28 Eylül 2014 tarihinde yapılacak. Lise 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile daha üst düzeyde eğitim almış bütün herkes lise KPSS’ye girebilir. Ön Lisans KPSS’ye girebilmek için ise 2 yıllık herhangi bir üniversite bitirmiş olmak ya da 4 yıllık bir üniversitenin en az 3. sınıfında olmak koşulu aranmaktadır..