Anasayfa » BİLGİ ANSİKLOPEDİSİ » 2018 Çekme Belgeli Motor Trafiğe Çıkış Masrafı Nedir

2018 Çekme Belgeli Motor Trafiğe Çıkış Masrafı Nedir

Çekme Belgeli motorların Yeniden trafiğe Çıkması için Yapılan masraflar nekadardır ,Yaptıranlardan Yorumlar ve HAngi Evrakların alınması Gerektiğini Detaylı olarak okuya bilirsiniz.

Sayfanın Konusu: çekme belgeli aracı trafiğe çıkarma masrafı ne kadar,çekme belgeli motoru trafiğe çıkarma masrafı 2018,çekme belgeli aracı trafiğe çıkarma masrafı 2019,çekme belgeli araç noter masrafı 2018,çekme belgeli aracı trafiğe çıkarma 2018,çekme belgeli araç trafiğe çıkarma masrafı 2018,çekme belgeli araç trafikte yakalanırsa,çekme belgeli araç satışı 2018,

çekme belgeli motor masrafı nedir 2018
çekme belgeli motor trafik motor masrafı

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Çıkarma Masrafı 2018 ve İstenen Belgeler

Çekme belgeli araç trafiğe çıkarma masrafı 2018 için öncelikle Emniyet Müdürlüğü içerisinde Trafik Şubeye gidilmesi gerekmektedir. Burada yapılması gereken işlemler ile hazır edilmesi gereken belgeler şunlardır:

Ek-1 Belgesi
Dilekçe
Şoförler Odası Dosyası
Araç Sahibi Kimliği
Trafik Tescil Belgeleri
Zorunlu Trafik Sigortası
Araç Muayenesi Geçerlilik Belgesi
Burada bahsedilen belgelerin tamamının hazır edilmesi gerekmektedir. Bunlardan bir tanesini eksik olması durumunda sizi söz konusu belgeyi almanız için tekrar yollayacaklardır. Bu da ciddi bir zaman kaybı anlamına gelmektedir. Yukarıdaki belgelerin birçoğu aynı yerden alındığı için Emniyet Müdürlüğüne gelmeden önce hazırlanması son derece kolaydır.

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Çıkarma Masrafı 2018 ve Ödenmesi Gereken Miktarlar.

Çekme belgeli araç trafiğe çıkarma masrafı 2018 ne kadar sorusuna cevap vermek için yukarıdaki belgelerden ücretli olanları belirteceğiz. Fakat burada belirtilen rakamlar ortalama olup iller arasında farklılık gösterenler olabilir. Bundan dolayı da hesabınızı yaparken mutlaka bu ayrıntıyı göz önünde bulundurunuz. Söz masraflara ait maliyetler ortalama olarak şu şekildedir:

Ek-1 Belgesi: İller arasında farklılık gösterse de genellikle 10,00 TL gibi bir ücrete doldurulmaktadır.
Şoförler Odası Dosyası: 10 TL ya da daha az ücrete alınabilen bu dosyayla birlikte dilekçe örneği de verilmektedir.
Dilekçe Örneği: Ek-1 ve Şoförler Odasından alınan dosya ile birlikte ücretsiz olarak verilmektedir.
Zorunlu Trafik Sigortası Masrafı: Trafiğe çıkarılacak olan için geçici trafik sigorta poliçesinin yapılması gerekmektedir. Bu poliçe ise aracın türüne ve sahibine göre değişmektedir. Trafik sigortası daha sonra iptal edilmekte ve kalıcı olanı yapılmaktadır. Buradaki fiyat ise 750 TL ile 3000 TL arasında değişebilmektedir.
Çekme belgeli araç trafiğe çıkarma masrafı 2018 burada bahsedilen tutarlar olup daha öncede belirttiğimiz gibi bunlar değişebilmektedir. Özellikle araç sigortası ciddi farklılıklar göstermektedir. Bundan dolayı da fiyatlar hakkında net bir rakam söylemek imkansızdır. Aynı araç için farklı sigorta şirketleri bile farklı rakamlar istemekte olup bir de hem araçların hem de kullanıcılarının farklı olması daha da farklılık göstermesine neden olmaktadır.

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Çıkarma Masrafı 2018 ve Plaka ile Muayene Ücretleri

Çekme belgeli araç trafiğe çıkarma masrafı 2018 için yukarıda bahsedilen rakamların dışında da ödemesi gereken ücretler bulunmaktadır. Bunlar da yine farklılık göstermekte ve bazen gelen zamlar bunların biraz daha yükselmesine neden olabilmektedir. Söz konusu masraflardan diğerleri ise şunlardır:

Araç Muayenesi: Çekme Belgeli araç trafikte olmadığı için yeniden araç muayenesi yapılması gerekmektedir. Bu da ekstra ücret anlamına gelmektedir. Araç muayenesi için ödenmesi gereken ücret 226 TL’dir.
Plaka ve Ruhsat Yaprakları: Yeniden plaka bastırmak yaklaşık 40 TL tutmaktadır. Ruhsat yapraklarının her birisi için ise 100 TL civarında ödeme yapılırken iki yaprağın da yenilenmesi durumunda ödenmesi gereken ücret 200 TL olacaktır.
Çekme belgeli araç trafiğe çıkarma masrafı 2018 genel olarak bu şekildedir. Fakat burada tekrar vurgulamakta fayda vardır. Bahsedilen rakamlar ortalama olup değişme ihtimali bulunmaktadır.

2018 Çekme Belgeli motor alanların Yorumları

merhabalar 2 hafta önce sıfır küba twister 50cc aldım ehliyet sigorta avantajından dolayı emniyete randevu aldım işlemlerin artık noterde yapıldığını söylediler.
Bayiden aldığınız uygunluk belgesi fatura vs. gbi kağıtları direk notere veriyorsunuz bazı noterler hiç yapmamış olduğundan yarın gelin alın yada rengi kırmızı ama ne kırmızısı belirtilmemiş gibi işlemi beceremiyorlar direk evrakları alın başka bir notere gidin 138 lira bir ücret ödüyorsunuz ruhsatınızı ve plaka çıkarma ile ilgili soförler odasına vericeğiniz evrak veriyor 17TL ye soförler odasından plakanızı çıkarıyorsunuz işleminiz bitiyor 50cc üstü motosikletler için 15 gün içinde sigortanızı yaptırmanız gerekiyor diye taahhütte bulunuyorsunuz noterde işlemler bu kadar.

çekme belgeli motorların masrafları nekdar tutar
Çekme belgeli motor trafiğe çıkış masrafı

** Bugün hallettim her şeyi, ama benim işlemler çok uzun sürdü evrakları almaya bayiye gittim aldım. Sonra notere gittim dediler sigorta yapılacak ilk önce. Çıktım sigortacıya gittim o dedi hayır ilk önce ruhsat. Sonra döndüm tekrar notere yok dediler şurada ki sigortacıya gidin. Oraya gittim yaptırdım sonra yanımda para kalmadığı için(sigortayı sonra yaptırmayı düşünüyordum) eve döndüm tekrar notere gittim ruhsat çıktı.www.cokiyiabi.com Sonra plakayı bastırmaya gittim. Yaklaşık 4-5 saat uğraştım. Ama sonunda hepsi tamamlandı. Toplam maliyette sigorta 390, ruhsat 138, plaka 17,5 yani yaklaşık 550 lira tuttu. Ben internette genelde 800-900 lira tutuyor dedikleri için fazla bekliyordum Allah’tan bayağı az tuttu. Bakalım 1 ay içindede muayeneye götürmem lazım oda 115 civarıymış. Neyse çok uzun oldu yardımcı olduğunuz için tekrardan teşekkür ederim.

170 cc motor aldım trafiğe çıkış masrafı nedir
çekme belgeli motor aldım trafiğe çıkış masrafları nekadar olur

**Öncelikle herkese sevgiler saygılar geçen sene Nisan ayında 150cc lik bir motosiklet aldım. Bu sene mayıs ayına kadar plaka ruhsat çıkaramadım şimdi 2 mayıs 2018 çarşamba günü çıkarmak için notere gidicem ama altından nasıl kalkıcam bilmiyorum sigortasını 28 nisan 2018 de yaptırdım 422 lira tuttu daha önce sorduğumda 324 lira söylemişlerdi bu sigorta parası arttığı için başka yere herhangi bir başka ceza ödermiyim ödersem ne kadar öderim bir biligisi olan varsa lütfen yazsın öğrenciyim hem okuyup hem çalışıyorum birde plaka ruhsat ne kadara maal oluyor net bir rakam biliyormusunuz?

***Arkadaşlar ben burdaki yorumlari dinleyerek beni yanlis yonlendirdiler sizde yanlis yonlendirilmeyin diye acikliyorum hepsini
Arkadaslar simdi motoru aldiniz plaka ruhsat çikarmak icin 3 ay mühretiniz var ister hemen yaptirin isterseniz 3 ay icerisinde sifir ise motor tabiki .
Ilk önce sigortanızı yaptırın ben 200cc lik motoruma yaptırdım 411 tl sigorta parası ödedim sisteme yarim saat icinde dusuyo zaten sigorta ama policeyide almaniz lazim motorun evraklariyla ve sigorta policesiylebirlikte hicbiyere gitmeden direk notere gidin ordan 150 -160 tl civari ruhsata vericeksiniz ayriyetten plaka cikarmak icinde 17 yada 20 tl civari bisey oduyosunuz baska odencek yer yok bildigim kadariyla ruhsati aldinizmi zaten notere sorun o sizi yonlendiricektir şimdiden teşekkürler.

“2018 Çekme Belgeli Motor Trafiğe Çıkış Masrafı Nedir” üzerine 2 yorum

Yorum yapın