Anasayfa » ŞİFALI BİTKİLER VE FAYDALARI » Acı Biberin Faydaları ve Hakkında Her Şey

Acı Biberin Faydaları ve Hakkında Her Şey

Acı Biber, Acı Biber nedir, Acı Biber yararlı mı, Acı Biber faydalı mı, Acı Biber neye iyi gelir, Acı Biber faydaları nedir, Acı Biber faydaları, Acı Biber hakkında bilgiler

Sevgili okurlar, sizlere acı biberin faydaları hakkında bilgiler vereceğiz. Peki acı biber nedir, Acı Biber faydalı mı, Acı Biberin faydaları nedir? Hepsi ve daha fazlası yazımızda.

Acı Biberin Faydaları

Acı Biberin Faydaları ve Hakkında Her Şey

İçerisinde bulunan kapsaisin terapatik etkileri sebebiyle pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılıyor.

Acı biber, dünyanın her köşesinde ve her iklim koşulunda yetişebilen bir sebzedir. Pek çok yemeği tatlandıran bu sebze, özellikle kalsiyum, potasyumve vitaminler açısından oldukça zengindir.

Acı biber, damarların içerisindeki plakları temizler ve kalbe iyi gelir. Kalbin ihtiyacı olan besin maddelerini içinde barındıran acı biber, vücut sıcaklığını arttırır ve kanı incelterek dolaşımı hızlandırır. Ayrıca kan hücrelerine yapışan toksinleri de temizler.

Hipertansiyonu olan hastalara acı biber önerilmektedir. Tepeden tırnağa kadar tüm kan dolaşımını hızlandıran acı biber, kan basıncını da dengeler.

Acı biberin içerisinde bulunan kapsaisin maddesi kanser hücrelerini öldürücü etkisiyle bilinir. Acı biber bu nedenle kan kanseri ve akciğer kanseri hastalarına önerilmektedir. Araştırmalar kapsaisinin kanser hücrelerini apoptosis evresinde öldürdüğünü göstermektedir.

Baharatlı acı biber mide ve bağırsak ülserlerine de iyi gelir. Bağırsak hareketlerini arttırarak sindirimi hızlandıran acı biber, mide kramplarını, asit ve gaz gibi sorunları çözer.

Antifungal özellikleri olan acı biber mantar sorunlarında da etkilidir. Ayrıca solunum yolu rahatsızlığı çekenlerdeki enfeksiyonların giderilmesinde de önemli bir rol oynar.

Eski medeniyetlerde acı biber

Acı biber yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılmaktadır. Yerel halklar acı biberi kendi tedavi yöntemlerinde önemli bir yere koyar. Soğuk havalarda ayakkabıların içine konan acı biber donmadan etkilenme derecesini azaltır. Kanayan yaraya konan acı biber kanamayı durdurur ve iz bırakmadan iyileşmesini sağlardı. Acı biber alerjik reaksiyonlarda da başvurulan bir sebzeydi. Baş ağrısı, soğuk algınlığı gibi durumlarda kullanılırdı. Ayrıca ağrıyı geçiren özelliği ile diş ağrıları, yılan ısırıkları ve migrende de etkili bir maddeydi.

Acı biberin zayıflatıcı özelliği de geniş çevreler tarafından bilinmektedir.

Acı Biberin Faydaları

Kırmızı Biberin Faydaları

•    Kırmızı biber kanserle savaşta en büyük yardımcılarınızdan biridir. İçerisinde bulunan likopen kansere karşı oldukça etkilidir. Prostat, pankreas ve rahim kanseri bu kanser çeşitleri arasındadır.
•    Kırmızı biber ntioksidanaçısından oldukça zengindir ve kalp rahatsızlığı riskini azaltır.
•    Kolayca kilo vermenizisağlar. bu sebzeler vücut sıcaklığını artırır ve oksijen gereksinimi yaratır. Bu sayede kilo vermek daha kolay bir hale gelmektedir.
•    Kırmızı biber içerisinde bulunan A vitamini gözlere ve bağışıklık sistemine iyi gelir.
•    B vitamini beyinin gelişimi için oldukça önemlidir. Vücut metabolizmasını etkiler ve proteinin enerjiye dönüşümüne yardımcı olur.
•    E vitamini hücrelerde hasar görülmesini engeller ve bu sayede kanser potansiyelini azaltır.
•    Kırmızı biberde C vitamini ve potasyum da bol miktarda bulunur. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum kalp krizi riskini azaltır.

Bu sebzeler pişirilebildiği gibi çiğ de yenebilir.

Taze Kırmızıbiber, C vitemini Açısından Limondan 7 Kat Zengin.

Toplumun çoğunlunun, yemeklere acı bir tat ve kırmızı renk vermek için kullandığı kırmızıbiber, tam anlamı ile bir vitamin deposu özelliğini taşıyor. Uzmanlar, (A) vitamini açısından oldukça zengin, posa içeriği yüksek bir gıda maddesi olan kırmızıbiberin (C) vitamini açısından da toplumda bilinenin aksine, limondakinden daha çok (C) vitamini içerdiğine belirterek, özellikle taze kırmızıbiberin, limondan yaklaşık 7 kat daha zengin bir ürün olduğunu belirtiyorlar.
100 gram toz kırmızıbiber; 318 kalori, 12 gram protein, 17,5 gram yağ, 25 gram posa, 148 miligram kalsiyum, 293 miligram fosfor, 2014 miligram potasyum, 4160 IU vitamin A, 0,33 miligram vitamin C içeriyor, bu öğelerin bir bölümü, taze kırmızıbiberde daha yüksek oranda bulunuyor.

Fındık sinirleri güçlendiriyor, zencefil yeni fikirler üretilmesini sağlıyor,

C vitamini içeren besinler ezberi kolaylaştırıyor.

Acı Biberin Faydaları

Havucun beyin metabolizmasını canlandırdığı için, ezberleme yapılırken küçük bir tabak sıvı yağlı havuç salatası yenilmesi önerildi.

Ananasın da tiyatro sanatçıları ve müzisyenlerin ihtiyacı olan bir meyve olduğu kaydedildi. Çünkü, uzun bir metin ezberleyebilmek için fazla miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır. Kısa süre bellek için ise avakadoya ihtiyaç vardır.

Mutluluk için, özellikle kırmızı biber yenmesi gerekmektedir. Kırmızı biber ne kadar acı olursa o kadar iyidir.
Aroma maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonunu salgılamasını hareketlendirir. Çilek ve muz stresi giderirken, çileğin lifli maddesi mutluluk vermektedir.

Lahana, tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için sinirliliği giderir. Örneğin sınav öncesi stressiz öğrenmeyi sağlar.

Limon, içerdiği C vitamini fazlalığından dolayı beyni canlandırır ve algılama yeteneğini arttırır. Bu yüzden dil kurslarından önce 1 bardak limon suyu içmek öğrenmeye kolaylık sağlayacaktır.

Yaban mersini, beynin kanla daha iyi beslenmesini sağladığı için, uzun süreli öğrenmede ideal bir meyvedir.

Dikkatin daha iyi sağlanması için, karides yenilmesi gerekmektedir.

Soğan, aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı iyi geldiği ve kanı sulandırdığı için beynin oksijeni daha iyi almasını sağlıyor.

Fındık ve fıstık konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirirler.

Zencefil, kanı sulandırdığı ve kanın daha rahat akıp, beynin kanla beslenmesini sağladığı için, beynin yeni fikirler üretmesini sağlar.

Yorum yapın