Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Ak Çaylak Kuşları Hakkında Bilgiler

Ak Çaylak Kuşları Hakkında Bilgiler

Ak Çaylak Kuşları, Ak Çaylak Kuşları nedir, Ak Çaylak Kuşları hakkında bilgiler, Ak Çaylak Kuşları özellikler, Ak Çaylak Kuşları bakımı, Ak Çaylak Kuşları beslenmesi, Ak Çaylak Kuşları yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Ak Çaylak Kuşları hakkında bahsetmek gerekirse Ak Çaylak Kuşları, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.

Ak Çaylak Kuşları Nedir

Ak çaylak, atmacagiller familyasından bir çaylak türü. Kartallar, çaylaklar ve tavşan tazıları gibi gündüzcül bir kuştur.

Ak Çaylak Kuşları Hakkında Bilgiler

Çaylak, atmacagiller familyasının gündüz yırtıcı kuşları takımından olan bir kuş türüdür. Uzun kanatlı, çengel gagalı, uzun çatal kuyruklu ve esmere dönük renkleri tipik özellikleridir. Boylarının uzunluğu yaklaşık olarak 60 cm olan çaylaklar yırtıcı kuş türlerindendir. Etobur olan bu yırtıcı kuşlar zaman zaman avlanırsalar da çoğunlukla leşlerle ve çöplerle beslenirler. Yırtıcı kuşlar türünden olsalar da diğer yırtıcı kuşlara göre gaga ve pençeleri biraz daha zayıftır. Yaşam süreleri 70 ile 80 yıl arasında değişmektedir.Çaylakların çeşitleri Kızıl Çaylak, Kara Çaylak, Ak Çaylak, Mısır Çaylağı ve Florida’da yaşayan Bataklık Çaylağı olarak ayrılır. Bu türler en belirgin ve meşhur olan türleridir.

Ak Çaylak Kuşları Özellikler

Tür, ayırt edilebilirdir. Siyah maskeli beyaz bir başı, beyaz alt kısımları vardır. Siyah omuzlarında mavimsi-gri yamalar bulunur. Kanatların ucu, şahin kanatları gibi siyah renklidir. Kuyruk kısa ve karedir. Besinleri küçük memeliler, küçük kuşlar ve böceklerdir. Uçuşlarında süzülme tavşan tazısı gibi, fakat dönerek uçmaları kerkenezlere benzerdir. Yuvalarını ağaçlara yaparlar.

Ak Çaylak Kuşları Yaşam Alanları

Batı Palearktik’te ılıman bölgeler,Akdeniz ve sabtropik ovalar ve yaylalar dışında Asya kıtasında neredeyse 1600 metrelere dek gözlenir.Yarı çöl, kurak steplerden geniş düzlük ve vadiler dahil nehir kollarına yakın ormanlıklar, savanalar, çalılık ve ormanlık alan sınırlarına dek kesintisiz ormanlıklardan çeşitli yükseltide dağlık alanlara dek yayılırlar.

Ak Çaylak Kuşları Beslenmesi

Beslenmesi:Küçük memelilerin yanında,sürüngenler ve yumurta.Arada çeşitli böceklere de hayır demez.Küçük ötücü kuşları da avladıkları gözlemlenmiştir.Avını ya yüksekçe bir yerde bekler veya havada arayarak havada asılı kalarak da arayabilir.Avını genellikle güvenilir yüksek ağaçların tepesinde yada yüksek direklerde yerler.

Yorum yapın