Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Ak Gözlü Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Ak Gözlü Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Ak Gözlü Ötleğen Kuşları, Ak Gözlü Ötleğen Kuşları nedir, Ak Gözlü Ötleğen Kuşları özellikleri, Ak Gözlü Ötleğen Kuşları hakkında bilgiler, Ak Gözlü Ötleğen Kuşları bakımı, Ak Gözlü Ötleğen Kuşları beslenmesi, Ak Gözlü Ötleğen Kuşları yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Ak Gözlü Ötleğen Kuşları hakkında bahsetmek gerekirse; Ak Gözlü Ötleğen Kuşları, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.


Ak Gözlü Ötleğen Kuşları Nedir

Ak gözlü ötleğen, ötleğengiller familyasından bir ötleğen türü.

Ak Gözlü Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Öncelikle bu türün nereden geldiğine bakmamız lazım. Sylvia hortensisin 1998 yılında kabul edilen iki alt türü sylvia hortensis hortensis ve sylvia hortensis crassirostris. Kuş uzmanları son zamanlarda bu iki alt türün kendi başlarına ayrı bir tür olduklarına dair görüş bildirmektedirler.
Crassirostris diğerlerinden daha uzun ve güçlü gagası, alt kısımlarındaki kırmızımsı tonlar ve bunun sonucu olarak gövdenin gri kenarı ve beyaz karnıyla oluşan çarpıcı kontrast ile ayrılabilir. Ötüşü de daha çeşitli ve gürdür. Erişkin erkeğin mat-gri sırtı ve açık renk alt kısımları genel görünüşünü belirler. Tepe koyu gri, göz maskesi siyah, gıdı ve iris beyazdır. Gençlerde iris koyu renkdir. Dişiler ve gençlerin baş renkleri daha açık olup sırt grisinde kahve rengi tonlar bulunur.

Ak Gözlü Ötleğen Kuşları Özellikleri

Boyları yaklaşık 15–16 cm ve ötleğenlerin en irisidir. Yetişkin erkekler düz gri sırta ve beyazımsı alt kısımlara sahiplerdir. Gaga uzun ve sivri, bacaklar siyahtır. Erkeklerin başları koyu gri, boğazları beyaz ve gözleri siyah maskelidir. Gözbebekleri beyazdır. Dişiler daha soluk renklerde ve sarımsı kahve alt kısımlara sahip, gri başları hafif kahvemsidir. Genç kuşlarda göz bebeği koyu renklidir.

Ak Gözlü Ötleğen Kuşları Yaşam Alanları

Şakımaları liroo-liroo şeklinde seridir. Bu ötleğenler, yaprak döken ağaçlık alanlarda bulunurlar. Çalı ya da ağaca yaptıkları yuvalarına 4 ila 6 yumurta bırakırlar. Diğer ötleğenler gibi böcekçillerdir. Akdeniz kıyısı ülkelerinde ve Anadolu ile Türkistan arasında uzanan alanlarda yaşar. Batı ve Kuzeydoğu Afrika’da kışlar, Avrupa’da ovalar ve tepelerde, Asya’da 1.500-2.500 m arasındaki yüksekliklerde rastlanırlar. Kışları Afrika’nın Sahara çölü civarlarına göç ederler. Kuzey ve Batı Avrupa’da çok ender olarak görülürler.

Ak Gözlü Ötleğen Kuşları Beslenmesi

Böcekcil bir tür olmakla beraber meyve yemişlerden de beslenirler.

Yorum yapın