Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Ak Mukallit Kuşları Hakkında Bilgiler

Ak Mukallit Kuşları Hakkında Bilgiler

Ak Mukallit Kuşları, Ak Mukallit Kuşları nedir, Ak Mukallit Kuşları hakkında bilgiler, Ak Mukallit Kuşları özellikleri, Ak Mukallit Kuşları bakımı, Ak Mukallit Kuşları beslenmesi, Ak Mukallit Kuşları yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Ak Mukallit Kuşları hakkında bahsetmek gerekirse Ak Mukallit Kuşları, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.


Ak Mukallit Kuşları Nedir

Ak mukallit, ötleğengiller familyasına ait bir kuş türüdür.

Ak Mukallit Kuşları Hakkında Bilgiler

Ak mukallit (Hippolais pallida) daha önceleri Eski Dünya Ötleğenleri sınıfına yerleştirilmiş bir ötleğendir. Eski Dünya Ötleğenleri daha önceleri Sylviiade kuş familyasında gruplandırılmış geniş bir kuş grubudur. Familyada 70 cinsten 400’ün üzerinde tür bulunurdu ve bu durum bir çok taksanomik karışıklığın kaynağını oluşturuyordu. Bu konu bir çok araştırmanın yapılmasına yol açtı ve geçtiğimiz son 10 yıl içinde bir çok tür ya yeni familyalara ya da diğer mevcut familyalara yerleştirildi. Ak mukallit de bunlardan biri olarak Acrocephalidae familyasından olan Hippolais mukallit cinsi şeklinde düşünülmektedir. Düz renkli ötleğenlerdir. Gövde yapılarıyla Acrocephalus Kamışçınlarına benzerler. Desensiz gövdeleri, çevresiyle aynı renkte olan kulak örtüleri, açık renkli gözpınarları ve kol teleklerindeki açık panelle diğer cinslerden ayrılırlar. Ak Mukallit’in üst tarafı gri, alt tarafı beyazdır, sonbaharda üst tarafı kahverengiye yaklaşır. Sert bir yüz ifadesi vardır, tepe tüylerini çoğu kez kaldırır. Kuyruk kenarları grimsi beyazdır.

Ak Mukallit Kuşları Özellikleri

Orta büyüklükte, saz kamışçınına akrabalarından daha çok benzerdir. Yetişkinlerin üst kısmı solu kahve, alt kısmı beyazımsıdır. Gagaları güçlü ve sivri, bacakları gridir. Eşeyler ayırt edilebilir. Genç kuşların karın bölgesi daha sarımsıdır. Her iki alttürde karakteristik olarak kuyruğunu aşağı doğru tutar. Ağaçlarda dolaşırken ve öterken kuyruğunu oynatır.

Ak Mukallit Kuşları Yaşam Alanları

Bu kuşlar, kurak açık alanlarda, ekili arazilerde, çalılar ve bazı ağaçlar üzerinde görülürler. Bitki diplerine ya da çalılara yaptıkları yuvalarına 2 ila 3 yumurta bırakırlar. Doğu türü, güneydoğu Avrupa ve Orta Doğu’da, batı türü ise İberya yarımadası ve kuzey Afrika’da yerleşim gösterir. Her iki türde kışları Afrika’ya, Sahara’nın sub-kesimlerine veya Arabistan Yarımadasına göç ederler. Her iki türde kuzey Avrupa’da ender olarak bulunur.

Ak Mukallit Kuşları Beslenmesi

Böcekçildir. Tırtıllar, kurtçuklar ve de diğer küçük böceklerle beslenir. Ayrıca yazın sonlarına doğru meyvelerle de beslenir.

Yorum yapın