Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Akgerdanlı Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Akgerdanlı Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Akgerdanlı Ötleğen Kuşları, Akgerdanlı Ötleğen Kuşları nedir, Akgerdanlı Ötleğen Kuşları hakkında bilgiler, Akgerdanlı Ötleğen Kuşları özellikleri, Akgerdanlı Ötleğen Kuşları bakımı, Akgerdanlı Ötleğen Kuşları beslenmesi, Akgerdanlı Ötleğen Kuşları yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Akgerdanlı Ötleğen Kuşları hakkında bahsetmek gerekirse Akgerdanlı Ötleğen Kuşları, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.


Akgerdanlı Ötleğen Kuşları Nedir

Akgerdanlı ötleğen, Avrupa’nın ve batı Asya’nın ılıman kesimlerinde bulunan ötleğengiller familyasından yaygın, tipik bir ötleğen türüdür.

Akgerdanlı Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Sylvia communis, Latham – Ak Gerdanlı Ötleğen: Oldukça büyük, güçlü ve uzun kuyrukludur; hareketleri bir miktar ağır ve yavaştır. Gagası güçlüdür ve kökü belirgin bir biçimde açıktır. Bacakları oldukça güçlü ve sarı-kahverengidir. Bütün giysilerinde kın telekleri ve büyük kol örtülerinin geniş, gri-kahverengi sırtı ile kontrast yapan kızıl-kahverengi kenarları (bu özellik başka yalnıca Bozkr Ötleğeninde görülür) sayesinde ayrılır. Kuyruk uçları beyazdır. Erkek bireyin başı gridir, göz halkası ve boğazı beyazdır. Göğsü pembemsidir. İrisi kırmızımsı-koyu sarıdır. Diğer giysilerinin başları gri-kahverengidir, göz halkaları belirsizdir, boğazları kirli beyazdır, göğüsleri ten-beyaz renklidir ve irisleri gri-kahverengi vey sarı-kahverengidir.

Akgerdanlı Ötleğen Kuşları Özellikler

Dişi ve erkekler farklı tüylenmeleri sahiplerdir. Onu iki cinsin de alt ve üst kısımları kahvemsidir. Yetişkin erkekler, gri bir başa ve beyaz boğaza sahiplerdir. Dişilerin de başı gri, ancak boğazları daha donuk renklidir. Akgerdanlı ötleğenlerin şakımaları hızlı, hışımlı bir tonda ve cırtlaktır. Açık alanda ve ekili arazilerde, büyük çalılara yuvalarını yaparlar. Yuva kısa veya dikenli bir çalıya, yapılır, 3 ila 7 yumurta bırakılır. Diğer ötleğenler gibi böcekçil beslenirler. Yerler beraber yumuşak dağ meyvelerini.

Akgerdanlı Ötleğen Kuşları Yaşam Alanları

Kışları tropikal Afrika’ya, Arabistan Yarımadası’na ve Hindistan’a göç eden kuşlardır. Kuzey İskandinavya dışında tüm Avrupa’da, batı ile orta Asya’da yaz ziyaretçisidir, ürer. Kışı Sahra Çölü’nün güneyinde geçirir.Türkiye’de göç sırasında her yerde görülür, yazın bütün bölgelerde ürer fakat Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kısımlarında nadir ve Akdeniz’de lokaldir.

Akgerdanlı Ötleğen Kuşları Beslenmesi

Böcekçil bir hayvan olmakla beraber yemiş ve yumuşak meyvelerle de beslenir.

Yorum yapın