Anasayfa » SAĞLIK » Akut Bronşit Vücudun Hangi Bölgelerinde Görülür ?

Akut Bronşit Vücudun Hangi Bölgelerinde Görülür ?

Akut Bronşit, Akut Bronşit nedir, Akut Bronşit hakkında bilgileri Akut Bronşit özellikleri, Akut Bronşit belirtileri, Akut Bronşit nedenleri, Akut Bronşit tedavisi, Akut Bronşit vücunda hangi bölgelerinde görülür

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz ve bu hastalıkların insan vücutlarının hangi bölgelerinde ortaya çıktıklarını resimlerle’de göstereceğiz. Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Akut Bronşit hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Akut Bronşit hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Akut Bronşit ? Akut Bronşit nedenleri nelerdir ?, Akut Bronşit belirtileri nelerdir ? Akut Bronşit tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Akut Bronşit

Akut Bronşit Nedir ?

Böbrek enfeksiyonu (piyelonefrit), genellikle üretra veya mesanenizde başlayan ve böbreklerden birine veya her ikisine giden bir idrar yolu enfeksiyonu (İYE) türüdür. Böbrek enfeksiyonu hızlı tıbbi müdahale gerektirir. Glomerülonefritler yani nefritler; kendilerini idrarda kan veya protein görülmesi, çay veya kola rengi idrar yapma, kanda böbrek fonksiyonunun kabaca göstergeleri olan üre, kreatinin gibi maddelerin yüksekliği, vücudun değişik bölgelerinde şişlik (ödem), kan basıncında artış (hipertansiyon), kan yağlarında artış (kolesterol veya trigliserid yüksekliği), idrarın köpüklenmesi veya idrar miktarında azalma ile gösterebilir. Pyelonefriti (böbreklerin tutulması) olan hastalarda; idrar yaparken yanma, ağrı, ateş, titreme, bel ağrısı veya bulantı-kusma görülür.
Tubulointertisyel nefritler ise kendilerini ateş, vücudun özellikle göğüs kısmı ve kolların üst dış kısımlarındaki kaşıntılı döküntülerle gösterirler. Glomerülonefritlerin bir kısmı; besin, sarmaşık veya polen alerjisine, ilaçlara, romatolojik hastalıklara, enfeksiyonlara veya bazı kanserlere bağlı gelişebileceği gibi, birçoğunda da herhangi bir neden tespit edilemez. Pyelonefrit; genellikle idrar yollarından E. Coli başta olmak üzere bakterilerin böbreğe ulaşmasıyla ve nadiren de kan yoluyla olur.

Akut Bronşit Vücudun Hangi Bölgelerinde Görülür ?

Akut Bronşit Vücudun Hangi Bölgelerinde Görülür ?
Akut Bronşit Vücudun Hangi Bölgelerinde Görülür ?

 

Resimlerden’de anlaşılacabileceği üzere akut bronşit karaciğerimizde bulunmaktadır.

Yorum yapın