Anasayfa » SAĞLIK » Albumuniri Vücudun Hangi Bölgelerinde Görülür ?

Albumuniri Vücudun Hangi Bölgelerinde Görülür ?

Albumuniri, Albumuniri nedir, Albumuniri hakkında bilgiler, Albumuniri özellikleri, Albumuniri belirtileri, Albumuniri nedenleri, Albumuniri tedavisi, Albumuniri vücudun hangi bölgelerinde görülür

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz ve bu hastalıkların insan vücutlarının hangi bölgelerinde ortaya çıktıklarını resimlerle’de göstereceğiz. Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Albumuniri hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Albumuniri hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Albumuniri Nedir ? Albumuniri nedenleri nelerdir ?, Albumuniri belirtileri nelerdir ? Albumuniri tedavisi nedir ? Albumuniri vücudun hangi bölgelerinde görünür ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Albumuri

Albumuniri Nedir ?

Albumin, normalde kanda bulunan bir protein türüdür. Vücudun her zaman proteine ihtiyacı vardır. Protein, kas yapısına, doku tamirine ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olan önemli bir besin maddesidir. Fakat proteinin kanda bulunması gereklidir, idrarda değil. İdrarda albümin (protein) olduğunda, buna “albüminüri” veya “proteinüri” denir. Sağlıklı bir böbrek, albüminin kandan idrara geçmesine izin vermez. Hasarlı bir böbrek, bazı albüminin idrara geçmesine izin verir. Belirtiler, böbrekler çok zarar gördüklerinde ve idrarda protein seviyeleri yüksek olduğunda farkedilebilir hale gelecektir. Bu durumda da belirtiler, ayak bileklerinin, ellerin, karın veya yüzün şişmesi şeklinde ortaya çıkabilir. Albuminüri öncelikle böbrek fonksiyon bozukluğundan kaynaklanır, çünkü albümin denilen protein moleküllerini tutabilme yeteneğini kaybeder. Çeşitli durumlar ve hastalıklar, nefritik sendrom, hiperglisemi (yüksek kan şekeri), nefropati, glomerulo-nefrit, yüksek tansiyon, kardiyovasküler hastalıklar gibi endokardit, romatoid artrit ve diğer kronik enflamatuar rahatsızlıklar gibi böbrek fonksiyonlarını bozabilir. Yorucu egzersiz programı yapan kişiler için böbrekleri etkilemeden geçici (geçici) albüminüriye neden olabilir.

Albumuniri Vücudun Hangi Bölgelerinde Görünür ?

Albumuri
Albumuri

Yorum yapın