Anasayfa » Genel » B Otomatik Vites Ehliyet Alma Şartları – Hangi Araçları Kullanır 2019

B Otomatik Vites Ehliyet Alma Şartları – Hangi Araçları Kullanır 2019

B sınıfı  Ehliyeti almak için yaş sınırı nedir ,B sınıfı otomatik ehliyet alma şartları ,B sınıfı ehliyet fiyatı nedir 2019,B sınıfı Ehliyet Tahsil durumu,B sınıfı otomatik vites ehliyet Hangi araçları kullanabilir tüm bu soruların cevabı yazımızda mevcuttur.

B sınıfı ehliyet fiyatları
B sınıfı ehliyet alma şartları

B Sınıfı Otomobil Ehliyeti: Otomobil ve kamyonet kullanacak adaylara verilir. Belge sahibi, ilgili tip onayı yönetmeliklerine aykırı olmamak ve 29/5/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde belirtilen; eğitimi tamamlamak ya da yetenek ve davranış sınavını geçmiş olmak kaydıyla azami yüklü ağırlığı 4.250 kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanabilir. B sınıfı ehliyet ile M, B1 ve F ehliyet sınıflarına tabii araçlar da kullanabilmektedir.

B Ehliyet Belgesi için yazmış olduğumuz bilgiler Otomatik B EhliyetManuel B Ehliyet ve Engelli B Ehliyet Belgesi alacak adaylar içinde aynı bilgileri kapsamaktadır.

Eski Sürücü Belgesi Karşılığı,“B “
Yaş,18
Deneyim,Gerekmiyor.
Alması Gereken Eğitim,Trafik ve Çevre Bilgisi, İlk Yardım Bilgisi, Araç Tekniği Bilgisi ve Trafik Adabı teorik dersleri ve direksiyon dersleri…
Gireceği Sınavlar,Teorik test sınavı – Direksiyon eğitimi uygulama sınavı
Kullanabileceği Araçlar“M”-“B1”-“F”-“B”
Değişim Süresi,10 yıl
Kurs ÜcretiFiyat detayı için tıklayınız…
Teorik HarcıFiyat detayı için tıklayınız…
Direksiyon HarcıFiyat detayı için tıklayınız…
Başarısız Adaylar içinAlması gereken ders ücret ilanına göre normal harçlara eklenecek.
Otomatik SeçeneğiVar. B manüel ehliyeti olan B Otomatik kullanabilir, B otomatik ehliyeti olan B manüel kullanmak için fark başvurusu yapmalıdır.

Ehliyet Alma Yaşı 2019

Sürücü belgesi alma şartlarında ilk sırada yer alan yaş şartı, çeşitli ehliyet sınıfları için farklıdır. Ehliyet sınıflarına göre belirlenen minimum yaş sınırları aşağıdaki şekildedir;

Motosiklet ehliyet (M, A1, B1) için en az 16 yaşın tamamlanmış olması gerekir.

A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı ehliyet için en az 18 yaşın tamamlanmış olması gerekir.

A sınıfı ehliyet için 20 yaş doldurulmalıdır ve 15 kilowatt güçten fazla gücü olan, 3 tekerlekli motosiklet ehliyeti için 21 yaş doldurulmalıdır.

C, CE, D1 ve D1E sınıf ehliyet için 21 yaşın bitirilmiş olması gerekir.

D ve DE sınıfı ehliyet için 24 yaşını tamamlamış olmak gereklidir.

Ehliyet Almak İçin Sınavdan Kaç Alınmalıdır?

Ehliyet sınavı teorik ve direksiyon sınavı olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Bu sınavlardan teorik sınavda en az 35 soruyu doğru olarak cevaplayıp 70 puan ve üstü not almak gereklidir. Teorik sınavdan en az 70 puan alanlar direksiyon sınavına girebilirler.

Ehliyet Almak İçin Adli Sicil Kaydı Şartı

Sürücü adayları ehliyet alabilmek için Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yer alan suçlardan hiçbirini işlememiş olmamalıdır. Yönetmelikte bulunan ve adli sicil kayıtlarında olmaması gereken suçlar şunlardır;

Türk Ceza Kanunu’ndaki 188, 190 ve 191. maddeler
5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 4. madde 7. fıkra
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun 12. Madde, 2. ve diğer fıkralardaki suçlar.

B SINIFI EHLİYET FİYATI 2019

SınıfHer şey dahilKurs ücretiHarçlarKart ücretiE sınav ücretiDireksiyon ücreti
B2.429,70 TL1600 TL520,7 TL134 TL75 TL100 TL

B sınıfı sürücü kursu fiyatları 2019

Sürücü kursu fiyatları ilden ile ve sürücü kursundan sürücü kursuna değişiklik göstermez. Türkiye geneli B sınıfı sürücü kursu fiyatı 1600 TL‘dir. Bu ücrete direksiyon eğitim ücreti dahildir.

Direksiyon eğitiminde sürücü kursu size toplamda 14 ders saati eğitim vermek zorundadır. Bu 14 ders saati 40 dakika aktif sürüş ve 10 dakika mola şeklinde yapılmaktadır. Eğer fazladan direksiyon dersi almak isterseniz sürücü kursunuz ile görüşerek ücretini ödeyerek alabilirsiniz.

Elektronik sınavdan kalmanız durumunda sürücü kursuna tekrar ücret ödemeniz gerekmez. Eğer 4 kez başarısız olursanız sürücü kursu kaydınızı tekrar yenilemeniz ve kurs ücretini tekrar ödemeniz gerekir.

A2-A1-A- ehliyet harc ücretleri ne kadar
B-ehliyet-harc-ucreti-nekadar

Ehliyet Harçları

2018 yılı için 654.70 TL ehliyet harcı ödenmektedir.Bunun 495.70 TL’si ehliyet harcı, 134 TL’si değerli kâğıt bedeli ve 25 TL’si vakıf payıdır.

Kart ücreti

Direksiyon sınavından başarılı olan adaylar nüfus müdürlüğüne başvuru aşamasında ehliyet harçlarını ve kart ücretini anlaşmalı bankalara yatırırlar. 2018 yılı için bu ücret 134 TL‘dir. Kart ücreti yeni ehliyet alırken, ehliyet yenilerken ve kayıp ehliyeti yeniden çıkarırken tekrar ödenir.

Ehliyet sınav ücreti

Ehliyet sınav ücreti 2018 yılı için 75 TL‘dir.2019yılında 613 TL olacaktır. Eğer sınavdan kalırsanız her sınava girişinizde tekrar 75 TL ödersiniz. Eğer ehliyet sınav ücretini bankaya sürücü kursunuz yatırırsa sizden 25-75 TL arasında değişen hizmet bedeli talep edebiliyorlar ancak ücreti bankaya kendiniz yatırırsanız herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

Sınav ücreti konusunu kayıt olmadan önce sürücü kursu ile görüşürseniz daha iyi olur. Çünkü bazı sürücü kursları sınav ücretini kendilerinin yatırmak zorunda olduğunu iddia ederek adaylardan fazla talep ediyor.

Direksiyon sınav ücreti

Direksiyon sınav ücreti 2018 yılı için 100 TL‘dir.Sınavdan kalırsanız her sınava girişinizde 100 TL + 2 saat direksiyon eğitim ücreti ödersiniz. Sınav ücretinde olduğu gibi direksiyon ücretinde de bazı sürücü kursları fazladan para talep etmektedir. Bu konuyu da kayıt olmadan önce mutlaka görüşün.

Sürücü kursları yukarıda yazılı tutarlar haricinde başka bir ad altında ücret talep edemez. Sizden bu tutarların haricinde ücret talep eden sürücü kurslarını İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine şikayet edebilirsiniz.

Ehliyet Alma Süresi 2019

Ehliyet alma sürelerinin 2019 yılı itibariyle kısaldığından söz etmiştik. Ehliyet almak için başvuruda bulunan adayların ilk olarak teorik dersler ile eğitime başlaması ve eğitimini tamamlaması 10 ile 15 gün arasında tamamlanır. Bu sürenin ardından adayların kurs yetkilileri tarafından e-sınav randevuları alınır. Randevu alındıktan sonra yine 15 gün içinde adaylar elektronik sınava girerler. Sınavdan başarılı olan adayların aynı zamanda sınav sonrası direksiyon eğitimleri tamamlanarak yine 15 gün içinde direksiyon sınavına girmeleri sağlanır. Genellikle büyük bir aksilik yaşanmaması durumunda süreler hep aynıdır.

Direksiyon sınavından da başarıyla ayrılan adaylar kurs yetkilileri tarafından hazırlanan dosyalarını yani sertifikalarını alıp Emniyetten randevu almasıyla birlikte gerekli belgeleri götürerek sürücü kimliği için başvuruda bulunur. Burada adaylara kimlikleri iade edilesiye kadargeçici bir belge verilir. Bu belge ile adaylar kimliklerini alana kadar sınıfının kapsadığı araçları kullanabilirler. Daha sonra tarafınıza gönderilen sürücü belgesi ile birlikte ehliyet alma süreniz de tamamlanmış olur. Artık sürücü kimliğinizle rahat bir şekilde araç kullanabilirsiniz. Ehliyet alma süresive ehliyet alma aşamaları bu şekilde seyir etmektedir.

Yorum yapın