Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Bahçe Tırmaşık Kuşu Hakkında Bilgiler

Bahçe Tırmaşık Kuşu Hakkında Bilgiler

Bahçe Tırmaşık Kuşu, Bahçe Tırmaşık Kuşu nedir, Bahçe Tırmaşık Kuşu hakkında bilgiler, Bahçe Tırmaşık Kuşu özellkleri, Bahçe Tırmaşık Kuşu bakımı, Bahçe Tırmaşık Kuşu beslenmesi, Bahçe Tırmaşık Kuşu yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Bahçe Tırmaşık Kuşu hakkında bahsetmek gerekirse; Bahçe Tırmaşık Kuşu, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.


Bahçe Tırmaşık Kuşu Nedir

Bahçe tırmaşık kuşu, ötücü kuşlar takımından bir kuş türüdür.

Bahçe Tırmaşık Kuşu Hakkında Bilgiler

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, ağaç tırmaşık kuşugiller (Certhidae) familyasından, 13 cm kadar uzunlukta, sırtı pas kahverengisinde olup beyaz lekeli, karnı beyaz, Avrupa ve Asya’da ormanlarda yaşayan, Türkiye’ de yalnız Doğu Karadeniz sahil bölgelerinde her mevsim görülen yerli bir tür. (Certhia familiaris) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının tırmaşık-kuşugiller (Certhiidae) familyasından bir kuş türü. 13 cm Sırtı pas kahverengisinde olup beyaz lekelidir. Karnı beyazdır. Avrupa ve Asyada ormanlarda yaşar.

Bahçe Tırmaşık Kuşu Özellikleri

Boyları yaklaşık 13 cm.’dir. Baş kahverengi, başın üst kısmı, boyun ve sırt tarafı, boyunda, orta da beyaz, kuyruk sokumu kırmızımsı, kanat telekleri kahverengi, üzerinde beyaz benekler vardır. Kuyruk telekleri çatallı ve kahverengidir. Karın kısmı beyazımsıdır. Gaga ve ayaklar kahverengidir.

Bahçe Tırmaşık Kuşu Yaşam Alanları

Ülkemizin batı ve kuzeybatı bölgelerinde görünüm yerli kuşlardır. Geniş yapraklı ağaçlarda, parklarda, bahçelerde, nadiren iğne yapraklı ormanlarda bulunurlar. Böceklerle , kışın tohumlarla beslenirler. Yuvalarına 6-8 yumurta bırakırlar. Kuluçka süreleri 11-13 gün, yavruların uçma süreleri 15-17 gündür. Ötüşleri “sri, ti, lu-ti” şeklidedir.

Bahçe Tırmaşık Kuşu Beslenmesi

Ağaç kabuklarının aralarında yaşayan böcekler ve yumurtaları, örümcekler ve larvalarla beslenirler. Eğik gagası ve Ağaçkakan gibi kullandığı kuyruğu beslenmesine yardımcı özelliğidir. Kışın çam ve ladinlerin tohumlarıyla da beslenirler..

Yorum yapın