Anasayfa » SAĞLIK » Baloncuk Sendromu Hakkında Bilgiler

Baloncuk Sendromu Hakkında Bilgiler

Baloncuk Sendromu, Baloncuk Sendromu nedir, Baloncuk Sendromu hakkında bilgiler, Baloncuk Sendromu özellikleri, Baloncuk Sendromu belirtiler, Baloncuk Sendromu tedavisi, Baloncuk Sendromu ölümcül mü

Sevgili okurlar, bugün sizlere dünyada bulunan ve ender rastlanan ve bu hastalığa yakalanan kişilerde ölüme kadar gidebilecek hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedeceğiz. Sevgili okurlar bugün sizlere Mikropsi Sendromu hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Baloncuk Sendromu ile alakalı yazımız siz değerli okurlarımız için umarım faydalı bir yazı olur.

Baloncuk Sendromu Hakkında Bilgiler

Baloncuk Sendromu Nedir

Enfeksiyonun neden olduğu bu keseleşmeye mikotik anevrizma denir. Aort anevrizmasının daha nadir nedenleri arasında tüberküloz, sifiliz gibi hastalıklarda görülen damar duvar iltihabıdır. Marfan sendromu, Ehler-Danlos sendromu gibi bazı doğuştan var olan bazı genetik hastalıklarda da aort anevrizması riski artmıştır.

Baloncuk Sendromu Hakkında Bilgiler

Baloncuk hastalığına deri üzerinde oluşan ve tüm vücuda yayılan tümörler neden olur. Dünya da bu hastalığa sahip yalnızca birkaç kişinin var olduğu düşünülmektedir. Genetik olarak nesiller arasında aktarılan hastalığın kişinin sağlığına ciddi zararları yoktur ancak dış görünüşünde önemli deformasyonlara sebep olur. Kişi cerrahi yöntemle gelişen tümörlerini aldırabilir ancak tümörlerin tekrarlama durumu söz konusudur. Kesin bir tedavi yöntemi bilinmemektedir.

Baloncuk Sendromu Nedenleri

Birçok etken atardamar duvarında zayıflamaya yol açarak anevrizma gelişimine sebep olabilir. Beyin anevrizmaları erişkinlerde sık görülür. Ayrıca kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür.

  • İleri yaş (40 yaş sonrası)
  • Sigara kullanımı: Sigara damar yapısını eskiterek, zaten var olan sorunun daha da erken gelişmesine ve kanamaya neden olabilir.
  • Ateroskleroz (damar sertliği)
  • Uyuşturucu madde kullanımı (özellikle kokain)
  • Kafa travmaları ve diğer travmalar sonrası damarların zedelenmesi
  • Kanser ya da kafa ya da boyunda tümör varlığı
  • Alkolizm
  • Bazı kan enfeksiyonları

Baloncuk Sendromu Belirtileri

Beyin anevrizmaları iki şekilde belirtilerini gösterebilirler. Bunlardan birincisi, kitle etkisi nedeniyle beyin dokusunda herhangi bir bölgeyi sıkıştırması sonucunda ortaya çıkar. Böyle durumlarda sıkıştırılan bölgenin fonksiyonu tam olarak yerine getirilemez ve ilgili aksaklıklar ortaya çıkar. Örneğin anevrizma göz kapağını hareket ettiren önemli bir sinirin yanında oluşabiliyor. Anevrizmanın bu sinire baskı yapması sonucu da hastanın göz kapağında düşüklük ya da göz bebeğinde büyüme gelişebiliyor. Bu nedenle göz kapağındaki düşüklük anevrizmanın habercisi olabileceği için mutlaka dikkate alınması gerekiyor.

Baloncuk Sendromu Hakkında Bilgiler

Baloncuk Sendromu Tedavisi

Tedavi hayat kurtarıcı önlemler, semptomların hafifletilmesi, anevrizmanın kliplenmesi veya koillenmesi ve komplikasyonları önlemeyi içerir. Anevrizma kanamasından sonraki 10 ile 14 gün boyunca hasta, damar büzüşmesi, hidrosefali ve diğer potansiyel komplikasyon belirtileini yakından izleyebilecekleri yoğun bakım ünitesinde kalabilir. Baş ağrısını hafifletmek için ağrı kesici ilaçlar verilecek ve nöbetleri önlemek veya tedavi etmek için antikonvülsan ilaçlar verilebilir. Kanamış bir anevrizma için en iyi tedavinin belirlenmesi, anevrizmanın büyüklüğü ve yeri ile hastanın mevcut durumu gibi birçok faktörü içerir.

Yorum yapın