Anasayfa » SAĞLIK » Beyinde Ur Hakkında Bilgiler

Beyinde Ur Hakkında Bilgiler

Beyinde Ur, Beyinde Ur nedir, Beyinde Ur hakkında bilgiler, Beyinde Ur özellikleri, Beyinde Ur belirtileri, Beyinde Ur nedenleri, Beyinde Ur tedavisi

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Beyinde Ur hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Beyinde Ur hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Beyinde Ur Nedir ? Beyinde Ur nedenleri nelerdir ?, Beyinde Ur belirtileri nelerdir ?, Beyinde Ur tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Beyinde Ur Nedir

Ur, genel olarak dokularda gelişen herhangi bir şişliğe, daha sıklıkla kullanılan hali ile de iyi ya da kötü huylu kitlesel neoplazi dokusunun kendisine verilen addır. Tümörlerin temel 3 özelliği vardır. Bunlar: Tümörler amaçsızca ürerler. Çünkü otonomi kazanmışlardır.

Beyinde Ur Hakkında Bilgiler

İnsan, hayvan ve bitki dokularında hücrelerin anormal çoğalması ile meydana gelen şişlerdir. Bütün canlılarda «hipertrofi» adı verilen organ büyüme ve genişlemeleri görülebilir. Fakat bunlara ur denmez. Benler de ura benzeyen oluşumlardır. Urlar ikiye ayrılır. İyi huylu urlar çıktıkları dokunun özelliklerini korurlar. Zararsızdırlar. Kötü huylu urlar ise çevrelerindeki dokuyu tahrip ederek gelişirler. Yavrulama yoluyla vücudun diğer organlarına geçebilirler. Meydana getirdikleri toksinlerle hastayı ölüme sürüklerler. Kötü huylu urlar ayrıca şekil ve çapları ile çıktıkları organdan ayrılırlar. Epitel dokularında, kemik, sinir ve kan yapıcı dokularda dahi meydana gelebilirler. Hatta dokusu belli olmayan urlar bile vardır. Bu kanser hastalığıdır. Tümör yani ur, herhangi bir hücrenin veya hücre gruplarının organizmanın kontrol mekanizmalarının tesirinden çıkıp hızlı ve anormal bir çoğalma ile ortaya çıkan kitlelerin genel adıdır. Latincede tümör, “şişlik, ur” anlamına gelmektedir.

Beyinde Ur

Beyinde Ur Nedenleri Nelerdir ?

  • Hormonlar (Östrojen ve progesteron, yumurtalıkların ürettiği hormonlardır. Her menstruasyon döngüsü sırasında rahim astarının yenilenmesine neden olur ve urların büyümesini uyarır.)
  • Genetik (Araştırmacılar rahim urları ve normal hücreler arasında genetik farklılıklar buldular)
  • Gebelik (Hamilelik vücutta östrojen ve progesteron üretimini artırır. Hamileyken fibroidler hızlı bir şekilde gelişebilir ve büyüyebilir.)

Beyinde Ur Belirtileri Nelerdir ?

  • Ağır adet kanaması
  • Bir haftadan fazla süren adet dönemleri
  • Pelvik basınç veya ağrı
  • Alt karın genişlemesi
  • Sık idrara çıkma
  • Mesaneyi boşaltma zorluğu
  • Kabızlık
  • Cinsel ilişki sırasında ağrı
  • Sırt ağrısı veya bacak ağrıları
  • Gebelik ve doğum sırasındaki komplikasyonlar
  • Çok nadir görülen infertilite gibi üreme problemleri
Beyinde Ur

Beyinde Ur Tedavisi Nedir ?

Myomlar genellikle küçük ve şikayete neden olmadıklarından tedavi gerektirmezler. Buna rağmen belirgin bulgu verenler, doğurganlığı etkileyecek kadar büyüklükte olanlar veya kanser ya da benzeri habis (kötü huylu) tümörlerle karışabilecek özellikte olanlar tedavi gerektirirler. Rahim urlarının tedavisi, hastanın şikayetlerine ve yaşamının gelecek dönemine ait planlarına uygun olarak şekillendirilmelidir. Hormonlarınızı düzene sokmak için ilaç kullanmanız gerekebilir. Bu sayede östrojen ve progesteron seviyenizi normal düzeye getirir. Genellikle, adet döneminizin yoğun geçmesini engeller ve miyomlarınızı azaltır. Öte yandan, kanamayı ve ağrıyı kontrol eden diğer seçenekler de bulunmaktadır ancak bunlar miyomlarınıza etki etmez:

Yorum yapın