Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Bıyıklı Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Bıyıklı Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Bıyıklı Ötleğen Kuşları, Bıyıklı Ötleğen Kuşları nedir, Bıyıklı Ötleğen Kuşları hakkında bilgiler, Bıyıklı Ötleğen Kuşları özellikleri, Bıyıklı Ötleğen Kuşları bakımı, Bıyıklı Ötleğen Kuşları beslenmesi, Bıyıklı Ötleğen Kuşları yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Bıyıklı Ötleğen Kuşları hakkında bahsetmek gerekirse; Bıyıklı Ötleğen Kuşları, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.


Bıyıklı Ötleğen Kuşları Nedir

Bıyıklı ötleğen, ötleğengiller familyasına ait küçük bir ötleğen türüdür.

Bıyıklı Ötleğen Kuşları Hakkında Bilgiler

Eğer erişkin erkek görülürse mavimsi kafasıyla kestane kırmızısı altını ayıran beyaz bıyığı sayesinde tanısı hemen konur. Üreme dışı giysisinde bu kadar belirgin olmayan hatlara rağmen hala beyaz bıyığının boğazından daha parlak olduğu farkedilebilir. Genel görünümü küçük, ince ama daha soluk ve kuyruğu daha kısa bir ak gerdanlı ötleğene benzer. Kanatları kızıldan çok düz kahvedir. Ensede ve kafada yer yer gri gölgeler göze çarpar. Böğürlerinde, beyaz karnıyla kontrast yapan turuncumsu renk gözlenir. 1.yıldaki gençler ve özellikle dişiler, çöl ötleğenine veya pembe göğüslü ötleğene benzeyecek kadar soluk olabilirler ancak çöl ötleğenindeki kızıl kuyrukla ve pembe göğüslünün ensesinin gri olmasıyla ayrılabilirler. Dişinin üstü gri-kahve, altı kirli beyazdır.

Bıyıklı Ötleğen Kuşları Özellikleri

Diğer ötleğen türleri gibi, erkek ve dişi kuşlar farklı renkli tüylere sahiplerdir. Yetişkin erkekler gri sırt ve başlı, tuğla kırmızısı alt kısımlara ve beyaz surat çizgilerine sahiplerdir. Dişilerin üst kısmı kahverengi, gri başlı ve alt kısımda beyazımsı pembe kanat kısımlarına sahiplerdir. Ötüşleri hızlı ve canlı, küçük akgerdana benzer özelliktedir.

Bıyıklı Ötleğen Kuşları Yaşam Alanları

Avrupa’nın en güney kesimlerinde ve Afrika’nın kuzeybatısında yerleşim gösterir. Kışları Sahra kıyılarına ve güneylerine göçeder. Sadece geçiş sırasında konakladığı alçak ovaların dışında bu tür gariglere, tepe yamaçlarına ve hatta dağlara yerleşir. Vahşi çalılıklarını, bahçelerin sunduğu rahatlığa terkettiği görülmemiştir. Akdeniz havzasında kuru ve ılıman iklimde, deniz seviyesinden Fasta 2000 m.ye kadar yükseltilerde ürer. Güneşli, yoğun çalılıklı arazilerde ve meşeliklerde ürer.

Bıyıklı Ötleğen Kuşları Beslenmesi

Tür, açık ve kuru arazilerde, çoğunlukla dağlık yamaçlarda, yuvasını yapabileceği çalılıklarda bulunur. Yuvasını kısa çalılıklara ya da katırtırnağı vb. bitkilere yapar, 3 ila 5 arası yumurta yumurtlar ve üzerlerinde kuluçkaya yatar. Diğer bütün ötleğenler gibi böcekçil beslenir, fakat yabani meyveleri de yer.

Yorum yapın