Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Dağ Baştankarası Kuşu Hakkında Bilgiler

Dağ Baştankarası Kuşu Hakkında Bilgiler

Dağ Baştankarası Kuşu, Dağ Baştankarası Kuşu nedir, Dağ Baştankarası Kuşu hakkında bilgiler, Dağ Baştankarası Kuşu özellikler, Dağ Baştankarası Kuşu bakımı, Dağ Baştankarası Kuşu beslenmesi, Dağ Baştankarası Kuşu yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Dağ Baştankarası Kuşu Kuşu hakkında bahsetmek gerekirse; Dağ Baştankarası Kuşu Kuşu, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.

Dağ Baştankarası Kuşu Nedir

Dağ baştankarası, baştankaragiller familyasından bir kuş türü. “Mahzun baştankara” da denilmektedir.

Dağ Baştankarası Kuşu Hakkında Bilgiler

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının baştankaragiller (Paridae) familyasından, Asya ve Avrupa’da bataklıklarda, Türkiye’nin yalnız batı kısımlarında yaşayan, 13 cm kadar uzunlukta, tepesi kara, sırtı kül kahverengi, karnı kül rengi ak olan bir tür. Bataklık baştankarası.

Dağ Baştankarası Kuşu Özellikler

Boyları 14 cm’dir. Göz hizasından itibaren başın üstü ve ense siyah, sırt, kanat üstü ve kuyruk grimsi-esmer kahverengidir. Açık grimsi olan uçma tüylerinin kenarları beyazımsı gri, başın yanları ve gerdanın altından itibaren bütün karın beyaz, çene ve gerdan siyahtır. Ayaklar ve gaga esmer-mavidir.

Dağ Baştankarası Kuşu Yaşam Alanları

Güneydoğu Avrupa ve güneybatı Asya’da dağılım gösterirler. Balkan yarımadasının kuzey kesiminden, Yunanistan ‘dan İran’a kadar olan ülkeler içindirler. Türkiye’nin her yerine yayılmış göçmen ve yerleşik kuşlardır. Ormalık dağ ve vadilerde bulunurlar.

Dağ Baştankarası Kuşu Beslenmesi

Besin olarak böcekler , tırtıllar vb. hayvanlar tüketilir. Yuva eşle birlikte yapılır, yosun kullanılmaz. Bol yönde kök, sap ve dal parçası, kokulu bitki yaprakları, tüy ve kıl giibi yumuşak maddeler kullanılır. Yuvaya 4-9 yumurta bırakılır. Kuluçka süresi 13 gün, yavruların uçma süresi 22 gündür.

Yorum yapın