Anasayfa » Genel » Dijital Baskı Nedir, Dijital Baskı Nasıl Yapılır?

Dijital Baskı Nedir, Dijital Baskı Nasıl Yapılır?

dijital baskı, dijital baskı nedir, dijital baskı nasıl yapılır, dijital baskı ne için kullanılır, dijital baskının özellikleri, dijital baskının kolaylıkları

 

Tekstil sektöründe sıkça kullanılan araçlardan biri olan dijital baskı hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Tekstil sektörünün vazgeçilmez araçlarından olan dijital baskı nedir, tekstil sektörünün en önemli görevlerinden birini  üstlenen dijital baskı nasıl yapılır ve dijital baskının kolaylıkları hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.

Dijital Baskı Nasıl Yapılır? 

Dijital Baskı Nedir?

Dijital ortamda bulunun görsel veya metinlerin çeşitli materyaller üzerine basılması tekniğine dijital baskı denir. Dijital baskı, materyaller üzerine baskı yapmanızı sağlayan birçok farklı yöntemden sadece biridir. Genellikle küçük çaplı baskı işleri için tercih edilen dijital baskı, ofset baskıya kıyasla daha maliyetli, ancak daha hızlı bir yöntemdir. Dijital baskı ve diğer baskı teknikleri arasında birçok fark bulunmaktadır. Bu da insanların kafasında pek çok soru işareti oluşmasına sebep olur.

Dijital Baskı Nasıl Yapılır? 

Son on yılda internet reklamları yükselişe geçsede, dijital baskı hala firmalar tarafından en önemli rol teşkil etmektedir. Birçok şirket firmalarını en iyi şekilde duyurmak adına dijital tasarım yaptırmaktadır. Bu uygulama daha geleneksel baskı yöntemlerine (Ofset, Serigrafi) kıyasla sayfa başına daha fazla mal olabilir eğer baskı adedi çok ise, küçük hacimli baskı için doğru seçenek dijital baskıdır. Ve baskısı yapılacak ürünün çeşitliliğide dijital baskıyı daha ekonomik yapmaktadır.

Dijital Baskı Nasıl Yapılır? 

Dijital Baskının Kolaylıkları Nelerdir? 

Dijital baskı teknolojisi, talep üzerine üretimde üstündür ve kısa baskı hızlı ve uygun maliyetli çalışır. Dijital baskı ayrıca kişiselleştirme için ideal bir platformdur. kalitesi ve hızındaki gelişmelerle, dijital baskının önceki dezavantajları hızla kayboluyor ve dijital baskı makineleri ofset çıkışındaki boşluğu kapatıyor. Kurulum masrafları kısa vadelerde daha düşüktür Değişken veri yeteneği (isimler, adresler, kodlar veya numaralandırma kolayca yapılabilir.) Geliştirilmiş teknoloji, dijital kaliteyi daha fazla kullanım için kabul edilebilir kılmıştır.

Dijital Baskının Tercih Edilme Nedenleri Nelerdir? 

Düşük maliyet: Dijital baskı, ofset baskıya göre daha az maliyetlidir çünkü dijital baskıda ön üretim aşaması yoktur. Bu sebeple birim maliyet oldukça düşüktür.

Yüksek Hız: Dijital baskı makinelerinde bir saat içerisinde ortalama 12 bin kadar çıktı alınabilmektedir. Aynı zamanda ön üretim aşaması da gerekli olmadığından baskı öncesi süreç de büyük ölçüde kısalmıştır.

Tasarım özgürlüğü ve esnekliği: Dijital baskıda kalıp kullanılmadığı için kişiye özel tasarımlar bile yapılabilmektedir. Bu sebeple hem tasarımcı, hem de müşteri dilediği şekilde baskı ürününü tasarlayabilir.

Dijital Baskı Nasıl Yapılır? 

Benzer yazılara buradan bulabilirsiniz;

Yorum yapın