Anasayfa » SAĞLIK » Egzama Hakkında Bilgiler

Egzama Hakkında Bilgiler

Egzama, Egzama nedir, Egzama hakkında bilgiler, Egzama özellikler, Egzama belirtileri, Egzama nedenleri, Egzama tedavisi, Egzama ölümcül mü

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Egzama hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Egzama hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Egzama Nedir ? Egzama nedenleri nelerdir ?, Egzama belirtileri nelerdir ?, Egzama tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Egzama

Egzama Nedir

Egzama , genellikle kaşıntı ve kabarcıklarla görülen ve deriyi kurutan bir deri hastalığıdır. Egzama; deride oluşan kaşıntı, kuruluk, kızarıklık ve su dolu kabarcıklar şeklinde olan bir deri hastalığıdır.

Egzama Hakkında Bilgiler

Egzama; deriyi kurutan, kaşıntıya ve bazen de kabarcıklara sebep bir çeşit deri hastalığıdır. Halk arasında yaygın bir hastalık olan ve değişik tipleri bulunan egzama, dermatoloji polikliniklerine başvuru nedenleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Birden fazla sebebe bağlı olarak görülebilmektedir; ancak kesin egzama nedenleri tam olarak bilinmemektedir. Egzamaya yol açan birden fazla etken olduğu gibi egzamanın da birçok çeşidi bulunmaktadır. Egzama belirtileri, çeşitlerine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Egzama

Egzama Nedenleri Nelerdir ?

Egzama oluşumunda genetik faktörler, alerjiler ya da kullanılan çeşitli kimyasal malzemeler rol alabilir. Farklı egzama tiplerine göre oluşum nedenleri değişiklik gösterebilir. Su, sabun, deterjan, kullanılan diğer kimyasal maddeler, tozlu ortamlar egzama oluşumuna zemin hazırlar. Temizlik sektöründe çalışanlar, ev kadınları ve kuaförler, egzamanın en çok görüldüğü gruplardır. Alerjik kökenliegzama oluşmuşsa, alerjen maddenin çok az miktarda teması bile egzamaya neden olabilmektedir. Kimyasal nedeniyle oluşan egzama, temas devam ettiği sürece düzelmemektedir.

Egzama Belirtileri Nelerdir ?

  • Ciltte kuruluk
  • Kaşıntı
  • Kabarcık oluşumu
  • Deride pullanma, kabuklanma ve döküntü
  • Kızarıklık
  • İltihap
  • Saç derisinde kepeklenme
  • Deride çatlama
Egzama

Egzama Tedavisi Nedir ?

Egzama hastalığı kronik bir rahatsızlık olup bilinen kesin bir tedavisi yoktur. Hastalara uygulanan tedaviler, genel olarak egzamanın bireyde yol açtığı semptomların önüne geçmeye veya şiddetini azaltmaya yöneliktir. Herhangi bir uyarana karşılık olarak oluşan egzama türlerinde tedavinin temel ilkesi uyaranla temasın önüne geçmek veya temas sıklığını azaltmaktır. Hastalığın tedavisinde hekimin önerileri doğrultusunda genellikle alerji önleyici ilaçlar, kortikosteroid içerikli ilaçlar, ve nemlendiricilerden yararlanılır. Kaşıntının önlenmesi için krem ve jeller kullanılabilir. Ciltteki kuruluğun önüne geçmek için bol miktarda su tüketilmeli, alerji oluşumuna yol açan besinler tespit edilerek bu besinler diyetten çıkarılmalıdır. Tedavi sürecinde cildi kaşımamak ve oluşan kabarcıkları patlatmamak büyük önem taşır. Eğer siz de egzama hastalığına sahipseniz yukarıda belirtilen hususlara özen göstererek ve düzenli olarak sağlık kontrollerinizi yaptırarak hastalığın yol açtığı sorunların önüne geçebilir, yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

Yorum yapın