Anasayfa » Kompozisyon Ödevleri » En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır Kompozisyon

En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır Kompozisyon

En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır Kompozisyon, En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır kimin sözü,En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır ingilizce,En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır ne demek kısaca, En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır bilgilendirici metin yazıları,

1- En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır Kompozisyon

Bir toplumun gelişmesi için gerekli olan en önemli konulardan biri eğitimdir. Günümüzde eğitime önem vermiş tüm toplumların teknolojide ve bilimde ileride olduklarını görüyoruz. Toplumun büyük çoğunluğu eğitimsiz olan ülkelerin ise çağa ayak uydurumadıklarını, her alanda geri kaldıklarını ve gelişemediklerini görebiliriz.

Kurtuluş Savaşı’nda halkımız büyük bir kahramanlık örneği göstererek zafer kazanmıştır. Fakat savaşın kazanılması, bir ülkenin var olabilmesi için yeterli gelmez. Savaştan çıkmış, perişan bir halde olan bir ülkenin kısa sürede ayağa kalkıp gelişebilmesi için eğitilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde ne yaptığını bilen, akılcı adımlar atabilen, gelişime ayak uydurabilen insanlara sahip olunabilir. Ancak bu şekilde insanlar özgürce varlıklarını devam ettirebilir.

Bunu bilen Atatürk, eğitim alanında devrimler gerçekleştirerek nitelikli insanlar yetiştirebilmemizi sağlamıştır. Böylece iş gücümüz artmış, bilim ve teknolojide geride kalmamamız sağlanmıştır. Kısa sürede ülkemiz modern toplumlar seviyesine çıkabilmiştir.

Fakat bu süreçte toplumdaki bazı cahil ve bağnaz topluluklar bu devrimlere, yeniliklere, eğitime karşı çıkmış, hatta engellemeye çalışmışlardır. Atatürk’ün cahilliğe karşı vermiş olduğu mücadele, günümüzde de devam etmektedir.

Atatürk’ün “En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.” sözünün ne kadar doğru olduğunu günümüzde de görebiliyoruz. Cehaletle olan savaşımız, bu konuda verdiğimiz mücadele, ülkemizin ilerlemesine engel olmaktadır.

Ülkemizi savaş alanında sadece cesaretimizle koruyamayız. Cehaleti sona erdirecek akılcı adımlar atıp, ülkemizin gelişmesini engelleyen tüm etkenleri bertaraf ederek, diğer ülkelere muhtaç kalmadan bilimde, fende, teknolojide ülkemizi geliştirip yükselterek ülkemize tam koruma sağlayabiliriz. Bu süreçteki en önemli savaşın cephede olan değil, cehalete karşı olan savaş olduğunu asla unutmamalıyız.

2- En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır Kompozisyon Örnekleri

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ” En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır’‘ sözü ile cahilliğin çok kötü bir şey olduğunu ve cahil insanların bildiklerinden başka her şeye direnç göstermelerinden dolayı onlara yeni bir şeyi kabul ettirmenin çok zor olduğudur . Yani cahili ne kadar uğraşırsan uğraş bildiği doğrulardan vazgeçiremezsin .

Cahil kimseler kulaktan duyma yanlış inanışlara , yanlış bilgilere inandıkları için doğruluğu kanıtlanmış bilimsel bilgilere karşı çıkar ve bilimselliği asla kabul etmezler . İlim , akıl ve mantığın gelişmediği bir toplumda cahillik vardır , cahilliğin yani eğitimin olmadığı yerde de hep geri kalma, yerinde sayma vardır . Cahil kimseler bildiklerinde inatçılık yapar ve ben çok bilgiliyim inancına kapılarak kendilerini geliştirmek istemezler, bilgisiz ve dogmatik kişilerdir . Toplumda cahiller çok olursa o toplum gelişemez ve çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkamaz . Bundan dolayı insanlarımıza çok iyi ve nitelikli bir eğitim verilmesi gerekir . İnsanların yanlış tabu ve yanlış inanışlarının yıkılması da ancak bilim sayesinde olur .

Çocuklarımızın cahil yetişmemesi için daha küçücük yaşlardayken aile onlara iyi bir eğitim ve öğretim olanağı sağlamalı ve cahil kalmamalıdırlar . Cahille uğraşmak ve ona doğruları anlatmak ve kabul ettirmek dünyanın en zor işi yani en büyük savaştır . Bunun için cahille uğraşmak yerine gençlerimizi cahil kalmamak için eğitmeli ve yarınlara bilgili ve faydalı insanlar bırakmalı ve milletimizi aydınlık ve gelişmiş bir millet yapmalıyız .

3-En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır Kompozisyon örneği

Toplumların gelişmişlik düzeylerine baktığımızda dünyanın gelişen ülkelerinin bilgiye, ilime önem verdiğini görmekteyiz. Devletleri ayakta tutan, başka devletlerle yarıştıran, onların önüne geçen şey bilgidir. Bilginin olmadığı yerde cehalet vardır. Cehaletin olduğu yer ise karanlıktır.

Mustafa Kemal’in bu sözünü açıklayabilmek için Mustafa Kemal’in neler yaşadığını hatırlamamız gerekir. Gazi Mustafa Kemal gerek 1. Dünya Savaşı yıllarında gerekse de Kurtuluş Savaşı yıllarında tabir yerindeyse yedi düvele karşı mücadele ederek yeni bir devletin temellerini atmıştır. Savaşın en çetin yıllarında, ümitsizliğe kapılmadan tüm yoklukları yaşayarak yeni bir devleti kurmuştur. Gazi Mustafa Kemal’in yokluk içerisinde yaptığı savaşlar devleti kurduktan sonra cahillikle yaptığı mücadelenin karşısında ona çok daha kolay gelmiştir. Çünkü cahillik toplumların bünyesine, ruhuna öylesine derinden işlemiştir ki onu değiştirmek yedi düvenle savaşmaktan daha zordur. Bilim adamınında ifade ettiği gibi ön yargıları yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur. Cahil insanlar yenilikler karşısında ön yargılarını yıkamadığı için Mustafa Kemal’i çok fazla yormuşlardır. Onun içindir ki Mustafa Kemal En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır diyerek yaşadığı bu durumu ifade etmiştir.

Mustafa Kemal’in bu sözü aslında bizlere bir öğüttür. Yenilikler karşısında cahillik her zaman direnir. Fakat cahilliğin olmadığı toplumlar da yenilikler daha rahat olur. Biz de elimizden geldiğince içimizdeki cahilliği yok etmeliyiz.


En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır ingilizce Yazılışı

the great war is the war against ignorance


En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır ne demek kısaca

En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.” sözünün anlamı: Cahillik bir toplumun en büyük düşmanlarından birisidir. Çünkü cahillik bir toplumu esarete, bilgisizliğe ve yok olmaya kadar götürebilecek olan bir tehlikedir.

Yorum yapın