Anasayfa » SAĞLIK » Guatr Vücutta Nasıl Görünür ?

Guatr Vücutta Nasıl Görünür ?

Guatr Guatr nedir, Guatr hakkında bilgiler, Guatr özellikleri, Guatr belirtileri, Guatr nedenleri, Guatr tedavisi, Guatr vücutta nasıl görünür

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz ve bu hastalıkların insan vücutlarının hangi bölgelerinde ortaya çıktıklarını resimlerle’de göstereceğiz. Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Guatr hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Guatr hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Guatr Nedir ? Guatr nedenleri nelerdir ?, Guatr belirtileri nelerdir ? Guatr tedavisi nedir ? Guatr vücudun hangi bölgelerinde görünür ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Guatr

Guatr Nedir ?

Guatr, tiroit bezinin anormal büyümesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Tiroit bezi boynumuzun ön tarafında yer alan kelebek tarzında bir organdır. Tiroit bezi metabolizma ve beyin fonksiyonları üzerine çok önemli rollere sahip olan tiroit hormonlarının salgılandığı yerdir. Tüm dünyada guatrın en yaygın sebebi iyot eksikliğidir. Tiroit hormonu yapımında iyot çok etkilidir dolayısıyla iyot yokluğunda yeteri kadar tiroit hormonu yapılamaz ve beyin tiroit bezini sürekli hormon yapması için uyarır. Bu durum da tiroit bezinin büyümesine yol açar. İyot eksikliği gibi diyetle iyot alımının fazlalığı da guatra neden olabilir. Guatrın ikinci sık nedeni ise hashimoto tiroitidir. Hashimoto tiroitinde tiroit bezi bağışıklık sistemi tarafından tahrip edilir. Tahrip olan tiroit bezi yeteri kadar hormon üretemez ve bu durumda hipofiz bezi tiroit bezini sürekli hormon yapması için uyarır. Sonuçta tiroit bezinde büyüme, yani guatr gelişir. Graves hastalığında bağışıklık sistemi tiroit uyarıcı immünglobulin salgılanmasını sağlar. Buna bağlı guatr ve hipertroit gelişir.

Guatr Vücutta Nasıl Görünür ?

Guatr
Guatr

Yorum yapın