Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Halkalı Sinekkapan Kuşları Hakkında Bilgiler

Halkalı Sinekkapan Kuşları Hakkında Bilgiler

Halkalı Sinekkapan Kuşu, Halkalı Sinekkapan Kuşu nediir, Halkalı Sinekkapan Kuşu hakkında bilgiler, Halkalı Sinekkapan Kuşu özellikleri, Halkalı Sinekkapan Kuşu bakımı, Halkalı Sinekkapan Kuşu beslenmesi, Halkalı Sinekkapan Kuşu yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Halkalı Sinekkapan Kuşuu hakkında bahsetmek gerekirse Halkalı Sinekkapan Kuşu, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.


Halkalı Sinekkapan Kuşları Nedir

Halkalı sinekkapan, sinekkapangiller familyasından bir sinekkapan türü.

Halkalı Sinekkapan Kuşları Hakkında Bilgiler

Üreme giysisindeki erkeği beyaz kolyesiyle diğer ‘siyah’ sinekkapanlardan ayırt edilir. Kuyruk sokumu beyazdır, kanatlarında ve alnında daha fazla beyaz bulunur. Bu desenler, gri kahverengi tonlarındaki dişisi ve gencinde silik olarak görülebilir. Ötüşü kara sinekkapandan daha yumuşak ve daha az çeşitlidir. Halkalı sinekkapan (Ficedula albicollis), sinekkapangiller (Muscicapidae) familyasından bir sinekkapan türü. Üreme dönemi Kuzey Avrupa, kışları Güney Afrika, tropikal bölgeler. Ülkemizde göç döneminde görülür.

Halkalı Sinekkapan Kuşu Özellikleri

12-13.5 cm büyüklüğündedirler. Üreme dönemindeki erkeğin çoğunlukla yukarısı siyah ve aşağısı beyazdır. Beyaz bir yaka, büyük beyaz kanat yaması, siyah kuyruk ve büyük beyaz bir alın yaması vardır. Kıç soluk renklidir. Gaga siyah ve geniştir. Şekli ise havayla ilgili böcekçil hayvanlardaki gibi sivri uçludur. Uçarken yakaladıkları böceklere ek olarak, meşe yapraklarının arasındaki tırtılları avlarlar ve küçük yumuşak meyveleri de yerler.

Halkalı Sinekkapan Kuşu Yaşam Alanları

Dökülen ormanlık bölgeler, parklar ve bahçelerin kuşlarıdırlar. Tercihen yaşlı ağaçların oyuklarında yuva yaparlar. Bir ağaç deliğinde açık bir yuva inşa ederler veya insan yapımı kutu-yuvalarda yaşarlar. 5-7 yumurta bırakırlar. Güneydoğu Avrupa ve kuzeybatı Asya’da yayılış gösterirler. Göçmendirler, kışı Afrika’da Sahra Çölünde geçirirler. Batı Avrupa’da nadir görülürler.

Halkalı Sinekkapan Kuşu Beslenmesi

Uçarken yakaladıkları böceklere ek olarak, meşe yapraklarının arasındaki tırtılları avlarlar ve küçük yumuşak meyveleri de yerler. Eklembacaklılar, tırtıllar. genellikle tüneyerek avlanırlar.

Yorum yapın