Anasayfa » Genel » Klein-Levin Sendromu Nedir?

Klein-Levin Sendromu Nedir?

Klein-Levin, Klein-Levin nedir, Klein-Levin hastalığı nedir, Klein-Levin hastalığı ölümcül mü, Klein-Levin sendromu, Klein-Levin sendromu nedir, Klein-Levin sendromu hakkında bilgiler

Sevgili okurlar sizlere, Klein-Levin sendromu hakkında bilgiler vereceğiz. Peki Klein-Levin sendromu nedir, Klein-Levin hakkında bilgiler nelerdir? Hepsi ve daha fazlası yazımıda.

 

Klein-Levin Sendromu Nedir?

Uyuyan Güzel Sendromu Da Denen Bu Sendrom Aslında Nadir Görülen, Tekrar Eden Ve Oldukça Karmaşık Bir Nörolojik Bozukluk. Yurt Dışında Faaliyet Gösteren Kls Demeği’nin Bültenine Göre Bu Hastalık Genellikle Ergenlikte Ama Nadir Olarak Çocuklarda Ve Yetişkinlerde De Görülebiliyor. Bazı Durumlarda Hastalar Sadece Yeme Ya Da Tuvalete Gitme Gibi İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Uyandırılıyor Ama Sonrasında Hemen Uykuya Dalıyor Ya Da Hiç Kalkmadan Bir Hafta Uyuyabiliyor. Hasta Uyandınldığı Zaman Karışıklık, Şaşkınlık, İlgi Ve Dikkat Eksikliği Yaşayabiliyor. Nedeni Bilinmeyen Bu Sendroma Sahip Kişiler Haftalar, Aylar Hatta Yıllarca Sendromun Belirtilerini Göstermeden Normal Hayatını Sürdürebiliyor Ama Bir Süre Sonra Yeniden Belirtiler Başlayabiliyor.

Klein-Levin Sendromu Hakkında Bilgiler

Bazı Hastalarda Artmış Uyku Haliyle Birlikte Ne Yediğine Aldırmadan Önüne Konulan Her Şeyi Çok Fazla Yeme (Hiperfaji) Ve Seks Dürtüsünde Artış Da (Hlperseksüalite) Var. Kleine-Levin Hastalarının Sadece Yüzde 45’Lnde Bu Üç Bulgu Yani Hipersomni, Hiperfaji Ve Hiperseksüallte Bir Arada Görülüyor. Hastaların Çoğunda Rüyadaymış Gibi Hissetme, Dejavu Hissi, Ağrıyı Hissetmeme, Sıcaklık Algısının Bozulması Gibi Değişik Durumlar Da Bildiriliyor. Bulgular 1-3 Hafta Sürebiliyor. Atak Kendiliğinden Sona Eriyor Ve Tekrar Benzer Bir Atak 2-3 Ay Sonra Geliyor. Nedeni Hala Bilinmeyen

Klein-Levin Sendromu Özellikleri Nelerdir?

Bu Sendromun Genetik Özellikler Taşıdığı, Viral Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarından Sonra Da Başlayabileceği Düşünülüyor. Hastalığın Şiddeti Ve Süresi Değişkenlik Göstermekle Birlikte Ortalama 13 Yıl Sürüyor. Kesin Bir Tedavisi Olmayan Bu Hastalıkta Semptomları Düzeltici Tedaviler Ön Planda Geliyor. Örneğin Atak Esnasında Uyanık Tutucu İlaçlar, Atak Aralarında Bazen Epilepsiden Koruyucu İlaçlar (Antiepileptik) Kullanılabiliyor.

Yorum yapın