Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Konur Papağanı Hakkında Bilgiler

Konur Papağanı Hakkında Bilgiler

Konur Papağanı, Konur Papağanı nedir, Konur Papağanı hakkında bilgiler, Konur Papağanının özellikleri, Konur Papağanı bakımı, Konur Papağanı beslenmesi, Konur Papağanı yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Konur Papağanı hakkında bahsetmek gerekirse; Konur Papağanı, her yaştan kesimin göremeyeceği ama ülkemizde bulunan cins bir kuş türüdür.


Konur Papağanı Nedir

Conures, küçük ve orta boy papağanların çeşitli, gevşek tanımlanmış bir grubudur. Yeni Dünya papağan alt ailesi Arinae’nin uzun kuyruklu bir grubunda birkaç cinse aittirler. “Conure” terimi, bazı bilimsel dergilerde görünse de, öncelikle kuş tutmada kullanılır.

Konur Papağanı Hakkında Bilgiler

Canlı renkli, zeki, dost canlısı, meraklı ve karakter sahibi güneş konur papağanı (Aratinga solstitialis); kuş sevenler tarafından uzun süredir evcil hayvan olarak beslenmektedir. Ancak onu ilk defa sahiplenecek kimselerin gürültücü bir papağan türü olduğunu bilmesinde fayda vardır. Orta boylu papağan türleri arasında en gürültücü olanlarından biridir. Güneş papağanı ya da güneş conure papağanı olarak da bilinen güneş konur papağanı Venezuela, Brezilya ve Guyana gibi Güney Amerika ülkelerine ait bir kuş türüdür. Çoğu zaman tropik bölgelerin kıyıdan uzak iç kesimlerinde görülür. Zaman zaman çayırlıkları ve deniz kıyısındaki ormanları da mesken edinir. Genellikle meyve ve palmiye ağaçlarına yuva kurar.

Konur Papağanı Özellikleri

Göz kamaştırıcı güneş konurları 1970’lerin erken dönemlerinden beri avikültürde iyi bilinmektedirler ve başlangıçta çok yüksek fiyatlarla ortaya çıkmışlardır. Çok üretken bir üreyici oldukları anlaşıldığından beri, evde üretilmiş türler oldukça uygun fiyatlarla alınabilmektedir. çiftler, genellikle güvenilir ebeveyndirler ve iki kere yuvalayabilirler. Olabilecek tek çekinceleri, haşin ötüşleridir. Duruş ve görünüş olarak(Vücut biçimleri) daha çok macawları andıran türlerdir. Cinsiyetleri ayırmak imkânsızdır. Dişi ve erkek kuşlar aynı tonlarda oluyorlar. Genç kuşları ise anlamanın en kolay yolu şudur; tüylerinin daha mat tonlarda olması. Göz renginin gri-kahve tonda olması ve üst gagalarının kısmen beje yakın tonda olması(Gaga 8 haftalıkken yavaş yavaş renk değiştirmeye başlar ve 1 yıl içinde de tam rengin rengine ulaşır.)

Konur Papağanı Yaşam Alanları

Barınma koşulları: Evlerin dışında kuşhanelerde de barınabilmektedirler. Geniş alanda yaşamayı severler. Bu sebeple en az 2 metrelik bir alan ayrılmalıdır barınmaları için. Oynamayı ve keşfetmeyi sevdiklerinden dolayı da barınaklarına veya kafeslerine salıncak ve çeşitli oyuncaklar, oyun düzenekleri kurmak faydalı olacaktır.

Konur Papağanı Üremesi

Yaşadıkları ortama uyum sağladıkları takdirde oldukça dirençli bünyelere sahip olan Konur Papağanları, evlerin dışında kuşhanelerde de barındırılabilmektedir. Rahatlıkla üreyebilmeleri için follukları sürekli olarak hazır bulundurulmalıdır. Üreme dönemleri geçtiğinde ise bu folluklar çok titiz bir şekilde temizlenmelidir. Çünkü üreme sezonundan sonra bu folluklarda rahatlıkla parazitler üreyebilir ve papağanları hasta edebilir. Üreme döneminde olan çiftler, diğer kuşlardan ayrı bir kuşhanede bulunmalıdır. Üreme dönemindeki kuşlara derin ve yumuşak tahta blokları olan bir yuva yapılmalıdır.

Konur Papağanı Beslenmesi

Kaliteli papağan karışımı, küçük hububat, meyva ve yeşil gıda verilebilir. İklime alıştırıldıklarında dayanıklı kuşlardandır, dış kuşhanelerde barındırılabilir. Diğer konurlar gibi, tüm yıl boyunca üremeleri için follukları hazır bulundurulmalıdır. Fakat, üreme sezonundan sonra parazitlerin oluşmasının engellenmesi için bu folluklar temizlenmeli ya da yeni bir tanesiyle değiştirilmelidir.

Yorum yapın