Anasayfa » SAĞLIK » Kör Çıban Hakkında Bilgiler

Kör Çıban Hakkında Bilgiler

Kör Çıban, Kör Çıban nedir, Kör Çıban hakkında bilgiler, Kör Çıban özellikleri, Kör Çıban belirtileri, Kör Çıban nedenleri, Kör Çıban tedavisi, Kör Çıban ölümcül mü

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim bugün sizlere. Bugün sizlere dünyada bulunan ve ender rastlanan ve bu hastalığa yakalanan kişilerde ölüme kadar gidebilecek hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedeceğiz. Sevgili okurlar bugün sizlere Göz Kapağı Şişliği hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Göz Kapağı Şişliği yazımız siz değerli okurlarımız için umarım faydalı bir yazı olur. Peki Kör Çıban Nedir ? Kör Çıban nedenleri nelerdir ?, Kör Çıban belirtileri nelerdir ?, Kör Çıban tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Kör Çıban

Kör Çıban Nedir

Kör çıban; yüzde, sırtta ve ensede oluşan, iyileşmesi zaman alan bir rahatsızlıktır. Kör çıban, stafilokok adı verilen bakterinin kıl köklerinde başlattığı enfeksiyonun ilerlemesiyle oluşur.

Kör Çıban Hakkında Bilgiler

Çıban, deride bir anda oluşmaya başlayan kıl köklerinde ya da yağ bezesinde görülen çıkan bakterilere bağlı olarak oluşur. Bu bakterinin kıl köklerine ve yağ bezelerinde oluşan girin stafilokok adlı bir bakteridir. Bir grup çıbanın bir araya gelmesi sonucu oluşan görüntüye kara çıban adı verilir. Daha çok yüzde, ensede ve kaba etlerde ortaya çıkar. Çoğunlukla sivilcelerle karıştırılan çıbanlar, aniden ortaya çıkması ve zonklamasıyla bilinir. Bazen böcek sokması ile de karıştırılır. Kaşıntı hissi yoktur ve bünyeye hafif halsizlik ile ateş yapabilir.

Kör Çıban

Kör Çıban Nedenleri Nelerdir ?

Fazla kilolara sahip insanlarda çıban çıkma olasılığı daha yüksektir. Uzun süre pantolonun katlandığı kemer yerinde sıkışan giysiler, çıbanın normal kiloda olan kişilerin de çıban sahibi olmasına sebep olabilir. Bununla birlikte ter, sürtünmeden dolayı oluşan tahriş de çıbanın sevdiği durumlardan biridir. Çok oturmak ve hareketsiz kalmak da çıban çıkmasına neden olur. Kişisel hijyen, çıbanların gelişmemesi için çok önemlidir. Başkalarının kullandığı havlular, çarşaf ve kıyafetler kesinlikle kullanılmamalıdır. Kendin kullandığınız havlu ve çarşafları yüksek derecede yıkamanız gerekir. Her gün düzenli olarak vücut temizliği yapılmalı ve anti bakteriyel özellikli duş jeli kullanılmalıdır. Eğer vücudunuzda sık sık çıban çıkıyorsa bağışıklık sisteminiz alarm veriyor olabilir.

Kör Çıban Belirtileri Nelerdir ?

Çıban belirtileri, ortası bazen sarı veya beyaz olabilen iltihaplı ve acı veren kırmızı, şiş yara olarak kendisini gösterir. Çıbanların en sık görüldüğü bölgeler arasında; kasık, bacak arası, ense, koltuk altı, burun deliği, sırt sayılabilir. Zonklama, şişkinlik ve acı hissedilir.

Kör Çıban

Kör Çıban Tedavisi Nedir

Çıbanın kendiliğinden patlama süresi 10 gündür. Bu süre zarfında gerekmedikçe ellerin ile çıbanın olduğu yeri fazla kurcalamayın. Çıbanın daha hızlı patlaması için kara merhem olarak bilinen çıban merhemini evde sürebilirsiniz. Eğer çıban çok sert ve ağrılı ise kesinlikle zorlayarak patlatmayın. İşte çıban zonklamasını düşürecek birkaç tarif
Çok eski dönemlerde kullanılan çıbana lokum sarmak, çıban tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Evde çıbana lokum sararak 1 saat kadar beklenir ve ılık su ile durulanır.

Yorum yapın