KPSS GENEL KÜLTÜR SORULARI

Author

Date

Category

GENEL KÜLTÜR SORULARI

GENEL KÜLTÜR
GENEL KÜLTÜR

Soru 100 : 2003 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etti ve Eurovision birincisi oldu. Bu sanatçımız kimdir? 
Cevap   : Sertab Erener 

Soru 101)Dünyamızda iklimlerin değişmesiyle kendi gösteren sorunun genel adı nedir? 
Cevap 101:Küresel ısınma 

Soru 102)Dünyada özellikle felçli hastalar başta olmak üzere birçok rahatsızlığa umut ışığı olan, organların kendini yenileyebileceği yolunda önemli adımlar atılan, bilimsel çalışmaları halen devam eden bilimsel çalışma nedir? 
Cevap 102: Kök hücre çalışmaları 

Soru 103)2006 yılında gösterime girerek Oskar aday adayı olarak gösterilen Türk Filminin adı nedir? 
Cevap 103: Dondurmam Gaymak 

Soru 104)Her hangi bir spor karşılaşmasında spor ahlakına uygun davranan kişilere verilen ödülün adı nedir? 
Cevap 104: Fair play 

Soru 105)Türkiye Cumhuriyeti’nin şu ana kadar kaç cumhurbaşkanı olmuştur? 
Cevap 105:11 (On bir) 

Soru 106)Türkiye Birinci Futbol Ligi’nde en fazla gol atan oyuncu kimdir? 
Cevap 106: Hakan Şükür 

Soru 107)2007 Avrupa Basketbol Şampiyonası hangi ülkede yapılmıştır? 
Cevap 107:İspanya 

Soru 108)Piri Reis’in eserinin adı nedir? 
Cevap:Kitab-ı Bahriye 

Soru 109)Osmanlı Devleti’nde devlet memurlarının pantolon ve fes giyme zorunluluğunu hangi padişah getirmiştir? 
Cevap: II.Mahmut 

Soru 110)Ülkemizde kadınlara milletvekili olabilme hakkı hangi yılda verilmiştir? 
Cevap:1934 

Soru 111) Musul hangi antlaşmayla Irak’a bırakılmıştır? 
Cevap: Ankara Antlaşması (1926) 

Soru 112)Avrupa üyesi olduğu halde Avro yerine kendi para birimini kullanmaya devam eden ülke hangisidir? 
Cevap: İngiltere 

Soru 113)Selçuklularda toprakların gelirlerine göre ayrılmasına ne ad verilir? 
Cevap:İkta 

Soru 114)TBMM kararıyla 1 Ocak 2005 tarihinde Türk Lirasından kaç sıfır atılmıştır? 
Cevap:6 

Soru 115)Avusturalya Kıtası’nın en tanınmış hayvanı nedir? 
Cevap: Kanguru 

Soru 116)Ankara’da bulunan uluslar arası hava limanımızın adı nedir? 
Cevap: Esenboğa 

Soru 117)Hollanda’nın başkenti neresidir? 
Cevap: Amsterdam 

Soru 118)İspanya’da geçmişte kurulmuş İslam Devleti’nin adı nedir? 
Cevap: Endülüs Emevi 

Soru 119)Ay’a ilk defa kaç yılında ayak basılmıştır? 
Cevap:1969 

Soru 120)Türkiye ile Yunanistan’ı birbirine bağlayan sınır kapısının adı nedir? 
Cevap:İpsala 

Soru 121)Uluslar arası Adalet Divanı’nı bulunduğu şehrin adı nedir? 
Cevap: Lahey (Den Haog) 

Soru 122)Kırgızıstan’ın başkenti neresidir? 
Cevap:Bişkek 

Soru 123)Rumeli Hisarını hangi padişah yapmıştır? 
Cevap:Fatih Sultan Mehmet 

Soru 124)İpeği ve şeftalisi ile meşhur ilimiz hangisidir? 
Cevap:Bursa 

Soru 125)Türkiye’nin kuzeyden geçen en uç şehri hangisidir? 
Cevap:Sinop 

Soru 126)Vücuduna orantılı en küçük kafalı kuş hangisidir? 
Cevap:Devekuşu 

Soru 127)Güneşe en yakın gezegen hangisidir? 
Cevap:Merkür 

Soru 128)Amerika ve Asya kıtaları arasındaki okyanus’un adı nedir? 
Cevap:Büyük Okyanus 

Soru 129)Büyük Okyanus ile Atlas Okyanusu’nu birbirine bağlayan kanalın adı nedir? 
Cevap:Panama 

Soru 131)Dünyanın en büyük hayvanı nedir? 
Cevap:Mavi balina 

Soru 132)Türkiye’nin en uzun nehri hangisidir? 
Cevap:Kızılırmak 

Soru 133)Hangi kan grubu herkesten kan alabilir? 
Cevap:AB 

Soru 134)Hangi kan grubu herkese kan verir? 
Cevap:0 

135)Kazakistan’ın başkenti hangisidir? 
Cevap:Alma ata 

Soru 136)Kuzey Kıbrıs’ın bağımsızlığını tanıyan ikinci ülke hangisidir? 
Cevap:Çeçen Cumhuriyeti 

Soru 137)Dünya’nın en yüksek tepesi hangisidir? 
Cevap:Everest 

Soru 138)Türkiye NATO’ya kaç yılında girmiştir? 
Cevap:1951 

Soru 139)Battaniyeleri ile dünyaca meşhur ilimiz hangisidir? 
Cevap:Siirt 

Soru 140)Ülkemizde şeker pancarı üretiminin en fazla yapıldığı bölgemiz hangisidir? 
Cevap:İç Anadolu bölgesi 

Soru 141)Osmanlı Devleti’nin ünlü sanatçılarından Levni sanat dallarından hangisiyle yaptığı çalışmalarla tanınmıştır? 
Cevap:Minyatür 

Soru 142)Yurdumuzda en fazla elektrik enerjisi hangi barajdan elde edilir? 
Cevap:Keban 

Soru 143)’’Sanat Güneşi’’ olarak adlandırdığımız ünlü sanatçımız kimdir? 
Cevap:Zeki Müren 

Soru 144)Horozları ile meşhur olan ilimiz hangisidir? 
Cevap:Denizli 

Soru 145)Dünyada insanları cimri olarak adlandırılan ülke hangisidir? 
Cevap:İskoçya 

Soru 146)Sırbıstan, Karadağ, Hırvatıstan, Bosna Hersek gibi ülkelerin dağılmadan önce kurdukları devletin adı nedir? 
Cevap:Yugoslavya 

Soru 147)Cumhurbaşkanı görev yapmadığı durumlarda yerine kim vekalet eder? 
Cevap:TBMM Başkanı 

Soru 148)Kuduz aşısını kim bulmuştur? 
Cevap:Luis Pastör 

Soru 149)Ülkemizin yüzölçümü en büyük ikinci gölü hangisidir? 
Cevap:Tuz Gölü 

Soru 150)Atmosfer’in en alt tabakasına ne ad verilir? 
Cevap:Troposfer 

Soru 1: Atatürk tarafından 4 Eylül 1919 tarihinde Sivas Kongresi’ndekurulmuş olan
gazetenin adını söyleyiniz?
Cevap 1: İrade-i Milliye
Soru 2: Osmanlı Devletin’de ilk nüfus sayımı hangi padişah zamanında yapılmıştır?
Cevap : ll. Mahmut
Soru 3:     Altın Palmiye sinema ödülü hangi film festivalinde verilmektedir
Cevap:     Cannes
Soru 4:     Dinamiti icadeden ve her yıl adına çeşitli dallarda ödüller verilen ünlü bilim adamı kimdir?
Cevap:     Alfred NOBEL
Soru 5:     Everest Tepesine tırmanan ilk Türk dağcı kimdir?
Cevap:     Nasuh MAHRUKİ
Soru 6:     22 Temmuz 2007 seçimlerinde milletvekili seçilen milli güreşçimiz kimdir?
Cevap:     Hamza YERLİKAYA         

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Son Yazılar

Son Yorumlar