Anasayfa » EĞİTİM » Kristal Nedir, Kristalin Özellikleri Nelerdir?

Kristal Nedir, Kristalin Özellikleri Nelerdir?

Şimdi ki yazımızda değineceğimiz konulardan biri olan billur ya da kesme cam, kimyadaki katı haldeki bir elementin veya bileşiğin, molekül, atom veya iyon yığınlarının kesin geometrik bir yapı göstermesi olan kristal hakkında bilgi vereceğiz. Peki kristal nedir, kristal özellikleri nelerdir, kristal hakkında sizlere en ayrıntılı bilgileri vermek adına sizlere bu yazıyı hazırladık.

Kristal Nasıl Oluşur?

Kristal Nedir?

Kristalin, kristalin amorf veya kesilmiş cam, katı hal elementin veya bileşiğin, molekülün, atomun veya iyon yığınının (paket) katı geometrik bir yapısıdır. Araştırmalar, hemen hemen tüm katı maddelerde, atomların tekrarlayan bir sıra halinde düzenlendiğini ve böylece kristalin meydana getirdiğini göstermiştir. Cam ve plastik ana istisnalardır. Bu maddelerde kristalleşme gözlenmez. Bununla birlikte, bu maddelerde bile küçük alanlarda tekrarlayan bir dizi vardır.

Boş maddeler; metaller, mücevher taşları ve büyük miktarda toz partikül dağılımına tuzlar. Bununla birlikte, atomlarının her biri sırayla düzenlenir. Kristal dizisinin ayrıntılı yapısı, yani kristal yapısı, her birinde kristali oluşturan maddenin bir özelliği olarak farklıdır. Bir kristalin, yüzeyleri arasındaki açının temel yapıları için bilinir ve yedi ana yapıya bölünür:

Kristal Nasıl Oluşur?

Kristal denilince aklımıza ilk olarak ender bulunan güzel taşlar gelse de kristaller çok çeşitlidir. Hemen hemen tüm katışıksız maddeler katı haldeyken kristal yapılıdır, yani kristallerden oluşur. Tıpkı zümrüt ve elmas gibi tuz ve şeker de birer kristaldir.

Gerçek kristaller yalnız doğada ve kimyasal tepkimeler sonucunda oluşur. Doğada kristal oluşumuna katkıda bulunan yüzlerce madde olsa da en yaygın olanlardan biri sudur. Kayaçlar arasından akan sular bazı mineral maddeleri çözündürür. Zamanla çözeltideki miktar arttıkça su, bu mineral çözeltilerini taşıyamayacak duruma gelir. Bu durumda çeşitli mineraller yeniden kristalleşir ve kayaçların içindeki çatlaklarda ya da boşluklarda çökelir. Kuvars, kalsit ve demir piritleri gibi mineral kristalleri çoğu kez bu yolla oluşur. Ayrıca bildiğiniz gibi suyun katı hali de bir kristaldir. Su donduğunda çok ilginç ve güzel biçimli kırağı ya da kar kristallerine dönüşür.

Kristal Nasıl Oluşur?

Kristaller sadece takılarda veya şifa taşları olarak kullanılmaz. İlaç yapımından mikroskoplara kadar çok geniş yelpazede kullanılabilen maddelerdir.

Kristal Özellikleri Nelerdir?

  • Duygusal dengeleyicidir. Beyin fonksiyonlarını uyarır.
  • Güç ve canlılık kaybına karşı koruma sağlar.
  • Özellikle Cep telefonu, telsiz gibi cihazlardan yayılan radyasyonu toplar.
  • Zihinsel konsantrasyonu kuvvetlendirir.
  • Tene temas ettirerek kıyafet altında taşındığı taktirde, kişiyi diğer insanların negatif enerjisinden korur.
  • Pozitif insanlar içindeyseniz taşınızı görünür şekilde takın. Böylece çevrenizdeki insanların pozitif enerjisini toplar.
  • Baş ağrısını hafifletici özelliği vardır.
  • Sindirim ve kan dolaşımı sistemini sağlıklı tutar, hastalanırsa iyileştirir.
  • Göz için sağlıklıdır..

Kristal Nasıl Oluşur?

Performans/Proje Ödevleri;

Yorum yapın