Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Kukumav Kuşu Hakkında Bilgiler

Kukumav Kuşu Hakkında Bilgiler

Kukumav Kuşu, Kukumav Kuşu nedir, Kukumav Kuşu hakkında bilgiler, Kukumav Kuşu özellikler, Kukumav Kuşu bakımı, Kukumav Kuşu beslenmesi, Kukumav Kuşu yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Kukumav Kuşu hakkında bahsetmek gerekirse Kukumav Kuşu, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de nadir bulunan cins bir kuş türüdür.


Kukumav Kuşu Nedir

Kukumav, baykuşgiller familyasından küçük bir baykuş türü.

Kukumav Kuşu Hakkında Bilgiler

Küçük, tıknaz, ‘sert’ bakışlı bir baykuştur. Düze yakın, uzun ve beyaz ‘kaşlarının’ üstünde yer alan alnı beneklidir; sarı gözlerinin kenarları siyahtır. Toprak kahverengisi gövdesinin alt tarafı daha beyazdır, sırtında beyaz benekler, alt tarafında ise çizgiler vardır. Gündüzleri sıklıkla ağaçların dallarında, direklerde, ahırların çatılarında ya da taş ve toprak yığınları üzerinde dimdik oturur. Uçuşu alçaktan, hızlı ve dalgalıdır. Konmadan önce yukarı doğru meyleder, geniş ve yuvarlak kanatlarını açarak yavaşlar. Gündüz nispeten rahat olarak görülmesiyle diğer baykuşlardan ayrılır.

Kukumav Kuşu Özellikleri

Tüyleri üst kesimde koyu kahve üzerine küçük beyaz lekelerle kaplıdır, alt kısmında ise bu beyazlıklar geniş çizgiler halini alırlar. Sarı renk gözlerinin üstünde ona sert bir bakış kazandıran beyaz kaşlar bulunur. Alın kısmı ise düz ve alçaktır. Ev ortamına girdiğinde son derece dost canlısıdır.

Kukumav Kuşu Yaşam Alanları

Kukumav yerleşik bir türdür. Kırsal bölgelerde tarlaların ve bahçelerin yakınlarında yaşar. Özellikle bu yeşillik yerleri sever, ancak çok yoğun ormanlık alanlarda yaşamayı da sevmez.

Kukumav Kuşu Beslenme

En önemli besini tarla faresidir ve ayrıca çeşitli küçük memeli ve sürüngenlerle de beslenir. Kukumav kuşları genellikle ağaçların gövdelerindeki kovuklarda ya da kayaların arasındaki oyuklarda kendilerine yuva kurarlar. Dişi kukumav üç ile beş arasında yumurta yapar ve 28-30 gün boyunca kuluçka donemi sürer. Kuluçkadan sonra yavru kukumavların tüylenip kendilerine bakabilecek hale gelmeleri 30 günü bulur.

Yorum yapın