Anasayfa » SAĞLIK » Kulak Akıntısı Hakkında Bilgiler

Kulak Akıntısı Hakkında Bilgiler

Kulak Akıntısı, Kulak Akıntısı nedir, Kulak Akıntısı hakkında bilgiler, Kulak Akıntısı özellikler, Kulak Akıntısı belirtileri, Kulak Akıntısı nedenleri, Kulak Akıntısı tedavisi

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim . Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Kulak Akıntısı hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Kulak Akıntısı hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Kulak Ağrısı Nedir ? Kulak Akıntısı nedenleri nelerdir ?, Kulak Akıntısı belirtileri nelerdir ?, Kulak Akıntısı tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Kulak Akıntısı

Kulak Akıntısı Nedir

Kulak akıntısı, kulaktan herhangi bir sıvının gelmesi ile ortaya çıkmaktadır. Kulak kirine bağlı olan akıntı vücudun doğal olarak ürettiği yağın boşalmasıdır. Kulak akıntısındaki sıvı tıpkı burun akıntısında olduğu gibi toz, bakteri ve diğer yabancı cisimleri barındırabilir

Kulak Akıntısı Hakkında Bilgiler

Kulak akıntısı, kulaktan herhangi bir sıvının gelmesi ile ortaya çıkmaktadır. Kulak kirine bağlı olan akıntı vücudun doğal olarak ürettiği yağın boşalmasıdır. Kulak akıntısındaki sıvı tıpkı burun akıntısında olduğu gibi toz, bakteri ve diğer yabancı cisimleri barındırabilir. Kulak akıntıları, kulak kirine, dış kulak yolu iltihabına, kronik orta kulak iltihabına bağlı akıntılar olarak sınıflandırılabilir. Bunların dışında, kulak bölgesine darbe gelmesi sonucu kulak zarında delinme olan kişilerde de kulak akıntısı görülebilir.

Kulak Akıntısı

Kulak Akıntısı Nedenleri Nelerdir ?

Kulak akıntısı birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Herhangi bir enfeksiyon sonucunda oluşabileceği gibi egzama gibi bazı cilt sorunları nedeniyle de meydana gelebilir. Ayrıca kulağa kaçan yabancı cisimler, yüksek sese maruz kalmak ve uçaklardaki ani basınç değişimleri kulak akıntısına neden olabilir. Kulak akıntısına yol açan başlıca nedenlerden biri de kulak zarı yırtılmasıdır. Herhangi bir yabancı cisim, kafa travması, çok yüksek ses ve ani basınç değişimi sonucunda kulak akıntısı meydana gelebilir. Özellikle kulak çubuğunun çok derine itilmesi durumunda kulak zarında meydana gelen hasar sonucunda akıntı oluşabilir.

Kulak Akıntısı Belirtileri Nelerdir ?

  • Kulak kanalında oluşan travma
  • Dış kulak kanalındaki bir madde (boncuk vb.)
  • Boğaz iltihabı
  • Kulağa su kaçması
  • Kabakulak
  • Diş çıkarma
  • Uçakta hava basıncına maruz kalma
Kulak Akıntısı

Kulak Akıntısı Tedavisi Nedir ?

Kulak akıntısının tedavisi, altta yatan sebebin belirlenmesinden sonra yapılır. Bazı durumlarda tıbbi tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Kulak akıntısında karşılaşılan en sık nedenler kulak iltihapları olduğundan, tedavi bu iltihabi durumu geçirmek için verilir. Enfeksiyona bağlı olarak meydana gelen kulak akıntısı, genellikle 1-2 hafta içinde kendiliğinden düzelir. Bu tip vakalarda ağrı kesiciler ve kulak damlaları kullanılır. Yüzücü kulağı olarak tanımlanan vakalarda ise enfeksiyonun yayılmasını önlemek için genellikle damla şeklinde antibiyotik tedavisi uygulanır. Şiddetli vakalarda oral antibiyotik de gerekli olabilir.

Yorum yapın