Anasayfa » SAĞLIK » Lumbago Hakkında Bilgiler

Lumbago Hakkında Bilgiler

Lumbago, Lumbago nedir, Lumbago hakkında bilgiler, Lumbago özellikler, Lumbago belirtiler, Lumbago nedenleri, Lumbago tedavisi

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim . Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Lumbago hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Lumbago hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Lumbago Nedir ? Lumbago nedenleri nelerdir ?, Lumbago belirtileri nelerdir ?, Lumbago tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Lumbago

Lumbago Nedir

Lumbago Tedavisi. Siyatik ve lumbago hastalığı; bel bölgesindeki sinir kökü sıkışmasından, omurga sütununa ait sinirlerin irritasyonundan, ayrıca bel omurgasını besleyen kasların iritasyonundan kaynaklanan ağrı sendromlarındandır.

Lumbago Hakkında Bilgiler

Sırtın alt kısmında (bel bölgesi) ağrı genellikle Lumbago olarak adlandırılır. Alt sırt bölgesinde hafif-şiddetli ağrı veya rahatsızlık olarak tanımlanabilir. Ağrı üç aydan fazla sürdüğü takdirde akut (ani ve şiddetli) veya kronik olabilir. Toplumda hayat boyu görülme sıklığı % 80 olan, her yaşta ortaya çıkabilen ve insanların doktora gittiği en yaygın sebeplerden biri olarak kabul edilir.

Lumbago

Lumbago Nedenleri Nelerdir ?

Lumbago; bel bölgesinde ani gelişen ağrıya ve aşırı kas gerginliğine verilen isimdir. Bunun sebebi aşırı fiziksel efor, vücudun aşırı ısınması ve hemen akabinde soğumasıdır. Lumbago olgusu sıklıkla radikülitisin, omurga sorunlarının bir belirtisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Lumbago ağrısını tetikleyici diğer nedenler arasında bel fıtığı, disk kayması, doğuştan gelen omur anomalileri sayılabilir.

Lumbago Belirtileri Nelerdir ?

Lumbago ağrısı yırtıcı, zonklayıcı, iğneleyici ağrı tarzında kendini gösterir. Bu durumda kişi gövdesini düz tutamaz, bel kasları gergin olur. En ufak bir hareket, öksürük, fiziksel gerilme veya bele dokunmada ağrının şiddeti artar. Siyatik ve lumbago ağrıları genellikle tek tarafta lokalize olur. Atak geçirmekte olan kişi çaresizlik içinde mecburi pozda donuk kalır, en ufak hareket teşebbüsünde ise ağrı daha şiddetli bir hal alır, bel kaslarında spazm oluşur. Lumbago ağrısı birkaç dakikadan birkaç saate ve hatta birkaç güne kadar sürebileceği gibi, ani geliştiği gibi aniden kaybolabilir de.

Lumbago

Lumbago Tedavisi Nedir ?

Tedavide amaç ağrıyı giderme ve ağrıya sebep olan nedenlerin tespitinden geçer. Bu hastalıkta öncelikle kişinin ortopedik bir yatakta dinlendirilmesi şarttır. Lumbagodan muzdarip hastalar sırt üstü pozisyonda yatırılır, ayaklar bükülmüş vaziyette yastık veya katlanmış yorgan üzerine kaldırılırken amaç kasların gevşetilmesidir. Doğru hareket esasına dayanan kineziterapi yöntemi bu anlamda çok iyi sonuçlar vermektedir.

Yorum yapın