Anasayfa » SAĞLIK » Pemfigus Hakkında Bilgiler

Pemfigus Hakkında Bilgiler

Pemfigus, Pemfigus nedir, Pemfigus hakkında bilgiler, Pemfigus özellikleri, Pemfigus belirtileri, Pemfigus nedenleri, Pemfigus tedavisi

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Pemfigus hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Pemfigus hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Pemfigus Nedir ? Pemfigus nedenleri nelerdir ?, Pemfigus belirtileri nelerdir ?, Pemfigus tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Pemfigus

Pemfigus Nedir

Su toplaması, temelde derinin tahriş olması demektir. Örneğin ayaktaki su toplamaları, ayak ile ayakkabı arasındaki sürtünmenin neden olduğu ısıdan kaynaklanır. Ayakta ortaya çıkan deformasyon, derinin su toplamasına neden olabilir. Su toplayan deri yumuşar, incelir, yürürken rahatsızlık verir.

Pemfigus Hakkında Bilgiler

Su toplaması, temelde derinin tahriş olması demektir. Örneğin ayaktaki su toplamaları, ayak ile ayakkabı arasındaki sürtünmenin neden olduğu ısıdan kaynaklanır. Ayakta ortaya çıkan deformasyon, derinin su toplamasına neden olabilir. Su toplayan deri yumuşar, incelir, yürürken rahatsızlık verir. Eğer ayak su topladığı halde aktivitelerinize devam ederseniz, su toplayan bölge genişleyip daha da rahatsız etmeye başlayabilir. Su toplaması, temelde derinin tahriş olması demektir. Örneğin ayaktaki su toplamaları, ayak ile ayakkabı arasındaki sürtünmenin neden olduğu ısıdan kaynaklanır. Ayakta ortaya çıkan deformasyon, derinin su toplamasına neden olabilir. Su toplayan deri yumuşar, incelir, yürürken rahatsızlık verir.

Pemfigus

Pemfigus Nedenleri Nelerdir ?

Kafaiçinde beyin, göğüs boşluğunda akciğerler, kalp boşluğunda kalp, karın boşluğunda iç organlarımız, testislerimiz, eklemlerimiz vs hem rahat çalışmak hem de korunma amacıyla çift katlı zarlar içindedir. Kabaca; iltihap, kanser, damar tıkanıklığı, çeşitli organ yetmezlikleri ve ek olarak birçok nedenden dolayı, vücut boşluklarında sıvı toplanır. Aşağı yukarı her insan hayatında en az bir kere zatürre (pnömoni-akciğer iltihabı) olur. Zatürre olanların üçte birinde göğüste su toplanır, ancak uygun bir tedavi ile bu suyun önemli bir kısmı kendiliğinden geçer. Ama bunların bir kısmında toplanan sıvı, ampiyem dediğimiz kötü bir duruma kadar gidebilir. O zaman, Hipokrat’ın değişmeyen kaidesi devreye girer ve oraya bir dren (boru, tüp) takılarak iltihap boşaltılır. Bir diğer önemli iltihabi neden tüberkülozdur(verem). Hala bütün dünyada önemli bir hastalık ve ölüm sebebi olan bu hastalık, her zaman doktorların aklının bir köşesindedir. Akciğer damarlarında tıkanıklık, çeşitli kanserler, kalp yetmezliği, siroz, böbrek yetmezliği diğer önemli nedenlerdir. Bütün her inceleme yapıldıktan sonra dahi ender olarak sıvının nedeni bulunamayabilir. Tıbbi izleme alınan hastanın, bir süre sonra, sıvı yaratan nedeni bulunur.

Pemfigus

Pemfigus Tedavisi Nedir ?

Deride meydana gelen su toplanması değişik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. İlgili alandaki sıvı birikimi vücudun kendisinin ürettiği fizyolojik sıvıdır. Deri, alt ve üst deri olmak üzere iki kısımdan oluşur, üstteki deri ölü hücrelerden oluşmakta olup kan damarı ve sinir bulundurmaz. Alt deride ise tersidir. İki tabaka arasında herhangi bir nedenle sıvı birikimine halk dilinde olan “su toplaması” adı verilir. Su toplanmasının küçüklerine “vezikül” büyüklerine ise “bül” adı verilir. Doğrudan su toplaması olarak bakıldığında olaya, hücrelerin içinde mevcut olan sıvının belli sebeple dışarı sızmasıdır. Eğer bu sıvı belli bir sürenin üzerinde orada kalırsa da ikincil olarak, olaya iltihabi hücrelerin karışmasıyla o kısım bulanıklaşıp iltihaplanabilir. Gerilime bağlı olarak ağrının yapacağı his kişide sosyal olarak rahatsızlık ortaya çıkaracaktır. Dolayısıyla eğer büyük bir içi dolu kabarcıklar varsa mutlaka içeriğini boşaltmak gerekir. Pratik olarak evde yapılabilecek steril bir iğne ucuyla öncesinde bölgeyi iyot solisyonuyla temizlemek ondan sonra iğneyle kabarcığın tavanı bozmadan ortadan kaldırmadan sıvıyı çekmektir. Hem ağrıyı hafifletecektir hemde o bölgenin daha hızlı iyileşmesini sağlayacaktır

Yorum yapın