Anasayfa » Robotik kodlama » Robotik Kodlama Programları (5 -7 Yaş Çocuklar için ))

Robotik Kodlama Programları (5 -7 Yaş Çocuklar için ))

Robotik kodlama programları 5-7 yaş çocuklar için kodlama yapabileceği seviye seviye robotik kodlama programlarını açıklamalı olarak sizlere hazırladık.
Algoritma & Kodlama Araçları – Unplugged
Kodlama & Oyunlaştırılmış Blok Bazlı Kodlama:

Çocuklar için robotik kodlama programları

Oyun oynamayı sever misin? Evet cevabını duyar gibiyim öyleyse bu ay yapacaklarımız hoşuna gidecek çünkü bu oyunları daha önce oynamadığına eminim. Bu oyunlar diğerlerinden biraz farklı çünkü oynarken eğlenmekle kalmayıp kodlama öğreniyoruz ?

Bu hafta geri dönüşüm malzemelerini kullanarak onlara yeniden hayat vericez. Tabi yeni hayatlarını tasarlamak için algoritmayı tamamlamalısın.

Hadi biraz bilgisayar kullanalım. Eminim sende bilgisayar oyunları seviyorsundur. Blokları sürükle ve bölümleri geç.

Artırılmış Gerçeklik & Draw Your Game:

Bu hafta her şey bambaşka. Şöyle ki; çizimlerimiz ve boyamalarımız artık canlanıyor – şaka yapmıyorum gerçekten -. Şimdiye kadar yaptığın çizimlerden ve boyamalardan daha farklı ve eğlenceli olacağına eminim. Hazırsan başlayalım.

Bu hafta boyadıklarımız resimler karşımızda canlanıyor. İlginç değil mi?

Boyamalarımızı canlandırdık peki ya çizimler? Onları da oyuna dönüştürsek fena olmaz değil mi? Renklere dikkat et olur mu!

Çizerek oyun tasarlamak eğlenceliydi değil mi? Bence bu hafta geçen haftadan daha güzel oyunlar tasarlayabilirsin!

Herkes bizi beklesin! bu hafta resimler karşınızda canlanıp oyun oynamak isteyebilir!


Robotik Kodlama – Junior Lego Robotik:

Daha önce legolarla oynadınız mı? Ama buradakiler bildiğiniz legolardan değil. Bu ay lego parçalarını kullanarak robotlar yapıyoruz. Yaptığımız robotları kullanarak hareket etmelerini sağlıyoruz.

Kullanacağımız programı tabletlerimize indiriyoruz. WeDo programını öğreniyoruz. Kullanacağımız legoları inceliyoruz.

Başlangıç olarak legoları kullanarak basit bir robot yapıyoruz. Sonra bu robotu ileri sağ sola geriye gitmesi için kodluyoruz.

Haydi bu sefer biraz daha zorlanalım. Karmaşık bir robot yaparak başlayalım işe. Kodlamada bu sefer sensörleri kullanıyoruz. Mesafe sensörünü kullanarak robotumuzu kodlayalım hadi.

Kodlama dünyasını anlatmaya hazır mısın? Legoları, WeDo programını, sensörleri anlatmaya hazırlan. Herkes merak içinde!


Makey Makey – Geri Dönüşüm – Maker Kimya:

Oyun hamurlarıyla daha önce hiç bu kadar eğlenmediniz. Oyun hamurlarını kullanarak, elektronik aletlere nasıl entegre edebileceğimizi öğreniyoruz.
Günlük hayatta kullandığımız eşyaları çöpe atıyoruz. Peki bu eşyaları kullanarak yeni bir şey üretebilir miyiz? Bu ay geri dönüşüm eşyalarını kullanarak yeni eşyalar üretiyoruz. Evinizde kullandığınız sabunu ve diş macununu siz yapmak ister misiniz? Bu ay doğal kimya malzemelerini kullanarak sıvı sabun ve diş macunumuzu yapıyoruz.

Oyun hamurlarıyla eğlence vakti. Oyun hamurlarını kullanarak Scratch’de hazırladığımız oyunu oynuyoruz. Makey Makey nasıl çalıştığını öğreniyoruz.

Geri dönüşümün neden önemli olduğundan bahsediyoruz. Geri dönüşüm eşyalarını inceliyoruz. Bu eşyaları kullanarak yeni bir eşya üretiyoruz.

Kimyada kullanılan malzemeleri tanıyoruz. Malzemeleri kullanarak kendi sıvı sabunu ve diş macununu yapıyoruz.


Robotik Kodlama – Junior Lego Robotik:

Daha önce legolarla robotlarımızı kodlamıştık. Şimdi daha zor işler bizi bekliyor. Daha önce yel değirmeni gördünüz mü? Bu ay legolardan yel değirmeni yapıyoruz. Hemde yel değirmenini motorlarla hareket ettiriyoruz.

Öncelikle programın nasıl kullanıldığını hatırlıyoruz. Basit bir örnek yaparak pekiştirmiş oluyoruz.

Legolarla yel değirmeni robotunu yapıyoruz. Daha sonra yaptığımız yel değirmeni robotunu kodluyoruz. Artık oynayabiliriz.

Eviniz depreme ne kadar dayanıklı biliyor musunuz? Bu hafta deprem simülasyonu yapıyoruz. Yaptığımız evleri bu depremlerin şiddetine göre test ediyoruz.


Kodlama – Scratch Junior:

Tabletiniz ile oyun oynuyorsunuz. Peki tabletinizle kodlama yapabileceğinizi biliyor musun? Scratch Jr. ile çocuklar hem eğleniyor hem kodluyor. Bize sunduğu hazır kod bloklarını birleştirerek kodlama yapıyoruz.

Tabletiniz ile oyun oynuyorsunuz. Peki tabletinizle kodlama yapabileceğinizi biliyor musun? Scratch Jr. ile çocuklar hem eğleniyor hem kodluyor. Bize sunduğu hazır kod bloklarını birleştirerek kodlama yapıyoruz.

Scratch Jr. programını anlatıp kodlama, algoritma mantıklarını öğretip, basit örneklerle giriş yapılır.

Scratch Jr. programında sahneler arası geçiş işlenir ve buna uygun örnekler yapılır.

Scratch Jr. mektup mantığı öğretilir ve buna uygun örnekler yapılır.


Tasarım Ayı(TOD-Kahvaltı, Steam-Animasyon):

Doğada gördüğünüz hayvanları hatırlıyor musunuz? Elimizdeki kahvaltılıklarla doğada gördüğünüz hayvanları yapabilecek misiniz? Daha önce böyle bir meydan okuma görmediniz. Marsmallowları kullanarak kim daha yüksek kule yapabilecek? Ama unutmayın sınırlı sayıda marsmallow ve çubuğunuz var. Marsmallow challenge başlasın. Daha önce fotoğrafları birleştirmeyi denediniz mi? Stop Motion tekniğinde fotoğrafları art arda yerleştirerek video oluşturuyoruz.

Tasarım Odaklı Düşünmenin öneminden bahsediyoruz. Elimizdeki kahvaltılıklar incelenir. Kahvaltı tabağı uygulamasında örnekler gösterilir. (Civciv, uğur böceği vs.) Kahvaltılıklarla örnekler yapılmaya çalışılır.

Marsmallow challengedan bahsedilir. Örnek videolar izlenir. Sınıf gruplara ayrılır. Marsmallow challenge yapılır.

Stop Motion tekniğinden bahsedilir. Stop Motion örnek videolar izletilir. Çocuklar sahne tasarımı yaparlar. Yaptıkları sahne tasarımını Stop Motion tekniği ile animasyona çevirirler.

Kahvaltı tabağınızı, Marsmallow challengelarınızı ve Stop Motion Animasyın filminizi anlatmaya hazır olun.


Resim çizen robot, Artırılmış Gerçeklik, Makey makey:

Daha önce resim çizmiş miydiniz? Bu hafta kendi kendine resim çizen robotu yapıyoruz. İzlediğiniz filmleri düşünün. Peki bu izlediğiniz filmler yanınızda olmasını ister misiniz? Vr gözlükler ile videoları yanımızdaymış gibi izliyoruz. Hangi müzik aletlerini çalıyorsunuz? Kendi müzik aletinizi yapmak ister misiniz? Makey Makey ile kendi müzik aletimizi yapalım.

Resim çizen robotu yapıyoruz. Daha sonra bir kağıt üzerine robotun resim çizmesini izliyoruz.

Artırılmış Gerçekliğin ne olduğundan bahsedilir. Artırılmış Gerçeklik uygulamalarına incelenir.

Makey Makey ne olduğu öğrenilir. Müzik aletleri yapılmaya başlanır. Şimdi de müzik zamanı.

Çizdiğimiz robotu, izlediğimiz VR filmleri ve yaptığımız müzik aletlerini gösterme zamanı hazır olun.


Unplugged Steam Programı:

Evinizde gördüğünüz eşyaları kullanarak hangi projeleri yapabiliriz? Basketbol mancığını, Labirent, Mandallı langırt, Origamik Şapka, Renkli zeka küpü gibi birçok projeyi yapabiliriz. Haydi başlayalım.

Yorum yapın