Anasayfa » EĞİTİM » Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ile ilgili kompozisyon, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ile ilgili kompozisyon örnekleri, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ile ilgili kompozisyon nasıl yazılır, 2021 sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ile ilgili kompozisyon, 2021 sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ile ilgili kompozisyon örnekleri, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ile ilgili kısa kompozisyonlar, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ile ilgili kompozisyon ödevleri, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ile ilgili kısa kompozisyon örnekler

Farklı parçaları, nesneleri, ögeleri en iyi şekilde bir araya getirme ve bu şekilde oluşturulmuş bütün anlamında bir kavramlara kompozisyon denir. Hemen hemen her konuda kompozisyon yazılabilir. Bizde size sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ile ilgili kompozisyonlar hazırladık. sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ile ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir ile ilgili nasıl kompozisyon yazılır?

Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir İle İlgili Kompozisyon Örnekleri Nelerdir?

Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir İle İlgili Kompozisyon Örnekleri 1

Bir milletin gelişmesinde etkili olan unsurlar sadece bilim ve teknoloji ile sınırlı değildir. Sanat da en az bilim, teknoloji ve tıp kadar etkilidir. Sanata önem vermeyen toplumların zaten bilim ve teknolojide de yeterince ilerlemesi pek mümkün değildir. Sanat, sadece eğlenme veya estetik sonuçlar elde etme gayesi taşımaz. İnsanların duygusal anlamda gelişmesi, hayata farklı açılardan bakabilmesi, empati kurabilmesi için sanat olmazsa olmazlardandır. Bazen kitaplar dolusu bilgilerle kat edilmeyecek mesafe, küçücük sandığımız bir sanat eseri ile kat edilebilir.

Sanatın etkisi ile ilgili bir hikaye anlatmamak olmaz. Picasso diye ünlü bir ressam vardır. Picasso’nun en ünlü eserlerinden birisi de ”Guernica Tablosu”dur. Bu tablo bir tür duvar çalışmasıdır. Bu tablonun hikayesi şu şekildedir. Nazi Almanya’sına ait bombardıman uçakları, İspanya’nın Guernica şehrini bombardımana tutar. Bu bombardıman sonucunda kadınlar, çocuklar, yaşılar katledilmiş, sokaklar birbirine girmiş ve taş üstünde taş kalmamış olur. Olaydan çok etkilenen Picasso, o yıkımı anlatan bir tablo çizer. Bir Alman komutanı Picasso’un bu eserini gördüğünde çok beğenir ve şöyle sorar: ”Bu tabloyu siz mi yaptınız?” Picasso’nun cevabı çok manidardır. ”Hayır bu tabloyu ben değil, siz yaptınız.” der. İşte, sanat ruhu ile verilebilecek en güzel cevap verilmiş olur.

İnsanların sadece bilgiye değil, eğlenmeye, duygusal yönden de deşarj olmaya ihtiyaçları vardır. Bunun için en güzel yöntem elbette ki sanattır. Bir ülkenin gidişatını değiştirmede de en etkili olan şey yine sanattır. Örneğin bir film ile verilebilecek mesajı, belki yüzlerce seminerle vermek mümkün değildir. Bu yüzden bir millet şayet kalkınmak istiyorsa önce sanata önem vermeli, sanatçı yetiştiren kurumlar açmalıdır. Atatürk de bunun farkına zamanında varmış ve sanatla ilgili birçok yenilik getirmiştir.

Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir İle İlgili Kompozisyon Örnekleri 2

Sanat, insanlardaki, yaratma gücünün maddede bir anlam kazanması, ince ve zengin ruhların renkli bir ifadesi, yapıcı ellerin hayata uyanışıdır. Anlatamadığımız duyguların, erişemediğimiz yüceliklerin gözlerimizin önüne serilmesidir. Herkes sanatkâr olamaz… Bu, Allah’ın coşup taşan zengin ruhlara boşalabilmeleri için verdiği kutsal bir izindir.

Böyle yüce bir bağış kazandıkları içindir ki sanatkârlar üstün ve değerli kimselerdir. Onlar esrar dolu manevi âlemin derinliklerine dalarak gözlerimizi kamaştıran eserlerle dönen cesur varlıklardır. Bir sanat eserini anlamak, bönlüğe kapılmak yerine bilinçli aydınlığa varmak, bir şeyler sezebilmek de sanat eseri meydana getirmek kadar güç bir iştir. Ancak kişiliğini bulan, olgun, manevî değerlerin üstünlüğünden haberi olan kimseler sanattan anlayabilir ve onu gerçek şekilde değerlendirebilir.

Sanat, bir toplumun özdeğerlerini ortaya koyar, estetik yönden hareket ederek dolaylı bir şekilde bireylerin ruhlarını eğitir. Eğitilmiş ruhlar köklü ve sağlam karakterlerin sarsılmaz temelleridir. Bir milletin çağdaş uygarlık seviyesine yükselmesi sanatına verdiği önemle mümkün olur. Sanat gücünden ve zevkinden yoksun, uyuşuk ve kaba ruhların, zayıf karakterlerin meydana getirdiği bir toplum sonunda dağılmaya mahkûmdur. Manevi değerlerden ve zevklerden uzak ve yoksun kalmak ma’nen ölmek demektir.

Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir İle İlgili Kompozisyon Örnekleri Nelerdir?

Diğer kompozisyon örneklerimize buradan ulaşabilirsiniz;

Yorum yapın