Anasayfa » SAĞLIK » Scrofula Hakkında Bilgiler

Scrofula Hakkında Bilgiler

Scrofula, Scrofula nedir, Scrofula hakkında bilgiler, Scrofula özellikleri, Scrofula belirtileri, Scrofula nedenleri, Scrofula tedavisi

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Scrofula hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Scrofula hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Scrofula Nedir ? Scrofula nedenleri nelerdir ?, Scrofula belirtileri nelerdir ?, Scrofula tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Scrofula

Scrofula Nedir

Deride ve genellikle de boyunda görülen, lenf boğumlarının şişkinliğiyle kendini gösteren bir tüberküloz türü.

Scrofula Hakkında Bilgiler

Tıp dilinde scrofula olarak bilinen sıraca hastalığı bir çeşit kronik deri veremidir.Sebebi ise, boyundaki lenf bezlerinin veremidir. Çoğunlukla çene altı, boyun yan yüzleri ve omuz ön kısımlarında yerleşir. Daha ziyade boyun bölgesinde ve yüzde acısız şişliklerle ortaya çıkar. Bir süre sonra patlayan bu şişliklerden irin (cerahat ) akar. Kan yoluyla veya deri altındaki bir tüberküloz odağından çevreye yayılma şeklinde gelişir. Derhal sağlık kuruluşuna başvurulması geren bir hastalıktır. Sıraca tanısı konulduktan sonra hemen medikal tedaviye başlanmalıdır. Cerahatli cilt yaraları olduğundan oldukça temiz bakılması gereken sıraca hastalığı enfeksiyon açısından da takip edilmelidir.

Scrofula

Scrofula Nedenleri Nelerdir ?

Scrofula en sık Mycobacterium tuberculosis bakterisinden kaynaklanır. Scrofulaya neden olan birçok başka mikobakteri bakterisi vardır. Skrofula genellikle mikobakteriyel bakterilerle kontamine olan hava solunumu ile oluşur. Bakteriler daha sonra akciğerlerden boyundaki lenf düğümlerine gider.

Scrofula Belirtileri Nelerdir ?

  • Ateş
  • Rahatsızlık ya da genel bir rahatsızlık hissi
  • Gece terlemeleri
  • Açıklanamayan kilo kaybı görülebilir.
Scrofula

Scrofula Tedavisi Nedir ?

Skrofula ciddi bir enfeksiyondur ve birkaç ay boyunca tedavi gerektirebilir. Altı ay veya daha uzun süre antibiyotik reçete edilir. Tedavi sırasında, lenf düğümlerinin büyümesi veya yeni iltihaplı lenf düğümlerinin ortaya çıkması olağandışı bir durum değildir. Bu, “paradoksal bir yükseltme tepkisi” olarak bilinir. Bu olsa bile tedaviye bağlı kalmak önemlidir. Bazen doktorlar ayrıca scrofula lezyonlarındaki inflamasyonu (iltihap) azaltmaya yardımcı olabilecek oral steroidleri de reçete edebilirler.

Yorum yapın