Anasayfa » SAĞLIK » Ses Kaybı Hakkında Bilgiler

Ses Kaybı Hakkında Bilgiler

Ses Kaybı, Ses Kaybı nedir, Ses Kaybı hakkında bilgiler, Ses Kaybı özellikler, Ses Kaybı belirtiler, Ses Kaybı nedenleri, Ses Kaybı tedavisi

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Ses Kaybı hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Ses Kaybı hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Ses Kaybı Nedir ? Ses Kaybı nedenleri nelerdir ?, Ses Kaybı belirtileri nelerdir ?, Ses Kaybı tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Ses Kaybı

Ses Kaybı Nedir

Ses kısıklığı, genellikle sesin azalması veya hiç çıkmaması olarak biliniyor. Ancak uzmanlara göre her türlü normalden farklı ses, ses kısıklığı olarak adlandırılıyor.

Ses Kaybı Hakkında Bilgiler

Sesteki çatallaşmalar, titreşimler, boğuk ses ve diğer tüm ses değişikliğine ses kısıklığı denir. Gırtlaktan daha aşağı seviyelerdeki rahatsızlıklar sesin cılız ve zayıf çıkmasına neden olurken, gırtlağın kendisi ile ilgili hastalıklarda sert, tırmalayıcı ve kısık ses oluşumuna neden olur. Ağız boşluğu ve dil hastalıklarında ise ses boğuk, burundan ve ”ağızda sıcak patates varmışçasına” çıkmasına sebep olur.

Ses Kaybı

Ses Kaybı Nedenleri Nelerdir ?

  • Larenjit (Gırtlak iltihabı)
  • Ses tellerinde nodül, kist veya polip gibi iyi huylu kitleler
  • Akciğer hastalıkları
  • Ses teli hareketini sağlayan sinirlerin felci
  • Alerji veya iltihaplara bağlı geniz akıntısı
  • Mideden yukarı doğru asit kaçağının olması (reflü) ve şiddetli kusmalar
  • Gırtlak ve çevresindeki dokuların tümörleri
  • Ses telleri çevresine gelen darbeler
  • Psikolojik sebepler
Ses Kaybı

Ses Kaybı Tedavisi

Doğrusu ses kısıklığı olur olmaz doktora gitmektir. Ancak ülkemizde bu pek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle genelde 1-2 haftadan daha fazla süren ses kısıklıklarında mutlaka doktora gidilmesini öneriyoruz. Ses kısıklığı ile beraber nefes alma zorluğu, ağızdan kan gelmesi, yutma zorluğu veya boyunda kitle (şişlik) gibi şikayetler de varsa bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurmak için daha acele etmek gerekir

Yorum yapın