Yorgunluk, bitkinlik yada havaların sürekli değişmesi birçok hastalığa davetiye çıkarır. Hava ısısının bir yüksek bir düşük olması insanların kolaylıkla hastalanmasına sebep olur. Tüm bunların sonucunda grip, nezle, öksürük, ses kısıklığı gibi rahatsızlıklara yakalanma riski oldukça yüksektir. Bu rahatsızlıklara yakalanmak kişileri güçten düşürür, yorgunluk ve bitkinlik hissi verir. Bu tip hastalıklara yakalanmamak, önlemler almak elbette ki mümkündür.
Ses Kısıklığı İçin Bitkisel Çözümler
Ses kısıklığına yakalanmamak her zaman sizin elinizde değildir. Tabii bazı şeylere dikkat ederek bu durumdan korunmanız da mümkündür. Kimi zamanlarda boğaz ağrısı sonucunda da ses kısıklığı oluşabilir ve rahatsızlık verebilir. Ayrıca şiddetli grip yada nezle durumlarında yine bu rahatsızlığın görülmesi mümkündür. Yüksek sesle konuşmak yada bağırmak da bu duruma sebep olabilir. Özellikle yüksek sesle yapılan konuşmalardan yada maç da yapılan tezahüratlardan sonra da oluşabilir. Aşırı sigara ve alkol kullanımı da
- Ses kısıklığı için bol miktarda su için.
- Düzenli uyuyun. Uykusuz kaldıkça sesiniz düzelmeyecektir.
- Yemekleri iyice çiğneyip öyle yutun. Çiğnemeden tam yutmayın.
- Eğer bu sorunu yaşıyorsanız bir müddet çok konuşmamaya dikkat edin. Az konuşun.
- Bu rahatsızlık için bitkisel tedavi yolları da mevcuttur. Örneğin ballı zencefil çayı bu konuda büyük yardımcınız olabilir. Zencefil çayı hazırlayın ve içine 1 çay kaşığı bal atın.
- Şeker ilave etmeyin. Zencefil çayını ılık olarak hazırlayın ve için. Bu iyi gelecektir.
- Ilık bir bardak sütün içine bir çay kaşığı bal ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyin. İyice karıştırın. Karabiberli ballı sütü sevmeseniz de dayanın ve için. Bu süt de sesinizi açmaya yardım edecektir.
- Portakal, mandalina gibi C vitamini içeriği yüksek meyveler tüketmenizde de yarar var
- Bir bardak suyun içine bir adet limonun suyunu sıkın. Ardından 3 çay kaşığı bal ilave edin. İyice karıştırın ve için.
- Ses kısıklığı sorununu yaşarken havası kirli olan ortamlarda bulunmamaya özen gösterin.
- Herkesin bildiği başka bir yol da yumurtadır. Bilindiği gibi çiğ yemek yerine rafadan yumurta şeklinde tüketebilirsiniz.
- Menekşe yağı da oldukça etkilidir. Menekşe yağı ile gargara yapılırsa oldukça büyük fayda sağlar.
- Papatya çayı da içebilirsiniz. Çok sıcak olmayan, ılık bir papatya çayı ses tellerinizi rahatlatacak ve ses kısıklığını önlemeye yardım edecektir.
- Turp kaynatılarak bu su ile de gargara yapılabilir. Turp suyunun da ses açıcı özelliği vardır. Turp da ses kısıklığı için faydalı bitkiler arasındadır.
İşte bu belirtilen yöntemler sayesinde ses tellerinin rahatlatılması, ses kısıklığını önlemek mümkündür. Tabii en önemlisi ses kısılmadan, ses telleri zedelenmeden önce önlem alarak dikkatli olmaktır. Yine de tüm bitkisel tedavilere rağmen şikayetiniz devam ediyorsa mutlaka bir doktora başvurmalısınız.