Anasayfa » SAĞLIK » Shake Hakkında Bilgiler

Shake Hakkında Bilgiler

Shake, Shake nedir, Shake hakkında bilgiler, Shake özellikleri, Shake belirtileri, Shake nedenleri, Shake tedavisi

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Shake hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Shake hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Shake Nedir ? Shake nedenleri nelerdir ?, Shake belirtileri nelerdir ?, Shake tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Shake

Shake Nedir

Titreme hastalığı, vücudun bir bölümünün veya bir uzvun kasıtsız ve kontrol edilemez ritmik hareketidir. Tıp literatüründe tremor olarak adlandırılan titreme hastalığı, vücudun herhangi bir yerinde ve herhangi bir zamanda meydana gelebilir.

Shake Hakkında Bilgiler

Titreme hastalığı, vücudun bir bölümünün veya bir uzvun kasıtsız ve kontrol edilemez ritmik hareketidir. Tıp literatüründe tremor olarak adlandırılan titreme hastalığı, vücudun herhangi bir yerinde ve herhangi bir zamanda meydana gelebilir. Bu, beynin kas hareketini kontrol eden kısmındaki bir problemin sonucu olabilir. Tremor, her zaman ciddi bir durumun göstergesi değildir. Ancak bazı durumlarda, kişideki ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Titreme, çoğu zaman kolayca tedavi edilemez. Ancak, genellikle herhangi bir tedaviye gerek olmadan kendi kendine kaybolur. Kas spazmı, kas seğirmesi ve titreme aynı şeyler değildir. Kas spazmı, bir kasın istemsiz olarak kasılmasıdır. Kas seğirmesi ise daha büyük bir kasın, küçük bir kısmının kontrolsüz ve ince hareketidir. Kas seğirmesi, derinin altında gözle görülebilir.

Shake

Shake  Nedenleri Nelerdir ?

İNTANSİYONEL TREMOR
Parmağın buruna dokundurulması gibi amaçlı yapılan hareketler sırasında oluşan titreme, intansiyonel tremor olarak adlandırılır.

POSTURAL TREMOR
Kol veya bacağı yatay konuma getirmede olduğu gibi bir uzvu yer çekimine karşı bir pozisyonda tutarken ortaya çıkar.

GÖREVE ÖZGÜ TREMOR
Yazı yazma gibi belirli bir etkinlik sırasında ortaya çıkar.

İZOMETRİK TREMOR
Ağır bir dambılın aynı pozisyonda tutulması gibi belli bir objeye karşı kas konsantrasyonu gerektiren durumlarda ortaya çıkar.

  • Kas yorgunluğu,
  • Çok fazla kafein tüketimi,
  • Stres,
  • Yaşlanma,
  • Düşük kan şekeri seviyeleri.

Shake  Belirtileri Nelerdir ?

  • Ellerde, kollarda, kafada, bacaklarda veya gövdede ritmik sallanma,
  • Titrek ses tonu,
  • Yazma ve çizme zorluğu,
  • Çatal – bıçak tutma ve kontrol etmede problemler.
Shake

Shake  Tedavisi Nedir ?

İlaçlar: Titremenin sebebini değil de direkt kendisini tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlar vardır. Doktorunuz sizin için onları reçete edebilir.
Botoks Enjeksiyonları: Botoks enjeksiyonları, titreme hastalığını giderebilir. Bu enjeksiyonlar, genellikle yüz ve kafada titremesi olan kişilere yapılır.
Fizik Tedavi: Fizik tedavi, kasları güçlendirmeye ve kas kontrolünü geliştirmeye yardımcı olabilir. Özel hareketlerle kasları çalıştırmak, titremelerin giderilmesinde etkilidir.
Beyin Stimülasyon Cerrahisi: Beyin stimülasyon cerrahisi, kişiyi güçten düşüren titremelerin tedavisi için tek seçenek olabilir. Bu işlem sırasında cerrah, beynin titremelerden sorumlu olan kısmına bir elektrik probu yerleştirir. Yerleştirilen bu proba bir tel bağlanır ve telin diğer ucu göğüs bölgesinde cilt altına yerleştirilir. Göğüse ayrıca küçük bir cihaz yerleştirilir ve telin boştaki ucu ona bağlanır. Bu cihaz, beynin titreme üretmesini durdurmak için bölgeye yerleştirilen proba uyarıcı darbeler gönderir.

Yorum yapın