Anasayfa » SAĞLIK » Siğiller Hakkında Bilgiler

Siğiller Hakkında Bilgiler

Siğiller, Siğiller nedir, Siğiller hakkında bilgiler, Siğiller özellikleri, Siğiller belirtileri, Siğiller nedenleri, Siğiller tedavisi, Siğiller ölümcül mü

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Siğiller hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Siğiller hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Siğiller Nedir ? Siğiller nedenleri nelerdir ?, Siğiller belirtileri nelerdir ?, Siğiller tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Siğil

Siğiller Nedir

Siğiller, cildimizin üst tabakasına bir virüsün yerleşmesi sonucu ortaya çıkan, iyi huylu deri kabartılarıdır. Siğile neden olan virüslere HPV (human papillomavirus) denir. Siğiller vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir ve genellikle cilt renginde, sert ve pürüzlü olurlar.

Siğiller Hakkında Bilgiler

Bir şekilde cildinizde kesik ya da yaralanma olduğunda bu virüslerden birini kapma olasılığınız yükselir. Siğillerin çoğu zararsızdır ama virüs kaynaklı oldukları için son derece bulaşıcıdır. Siğile doğrudan temas etmek ya da siğile değen başka bir şeye temas etmek, virüsün yayılmasına neden olabilir. Ellerde, parmaklarda ve ayaklarda sık görülür. Siğiller vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir ve genellikle cilt renginde, sert ve pürüzlü olurlar. Öte yandan koyu renkte (kahverengi, gri-siyah), düz ve yumuşak siğil türleri de vardır. Örneğin ayak tabanındaki siğiller düz bir görünüme sahiptir ve nasırla karıştırılabilir. Bu tür siğiller yürüdükçe içe doğru itilip ağrı yapabilirler.

Siğil

Siğiller Nedenleri Nelerdir ?

  • Alerjik bünyeye sahip olmak
  • Bağışıklık sistemini zayıf düşüren hastalıklar veya ilaçlar
  • Cinsel temas (genital bölge siğilleri temas yoluyla kolayca bulaşabilirler)
  • Deride kesik ve yaralar (virüsün yerleşmesini kolaylaştırır)
  • Havuz kenarı, hamam, kaplıca, banyo, duş, tuvalet gibi ortak kullanılan sıcak ve ıslak ortamlar
  • Hijyen koşullarına özen gösterilmeyen kuaförler, güzellik salonları
  • Ortak kullanılan ve siğile temas etmiş olabilecek havlu, bornoz, terlik, ayakkabı vb eşyalar
  • Cildin sık tıraş edilen bölgeleri (kesiklerin oluşması ve virüse kapı açılması ihtimali yükselir)
Siğil

Siğiller Tedavisi Nelerdir ?

Normalde siğillerin çoğu vücut için zararlı değildir ve herhangi bir tedavi yapılmadan da haftalar ya da aylar içinde kendiliğinden kaybolur. Fakat kozmetik olarak rahatsız edici ise veya genital bölgede ortaya çıkarsa tedavi edilmesi gerekir. Aynı şey, ayak tabanında bulunan ve yürürken ağrıya neden olan siğiller için de geçerlidir. Aşağıda listelenen bazı durumlarda mutlaka bir doktora görünmek önemlidir;

  • Siğilde kanama ya da iltihaplanma varsa
  • Atopik dermatit gibi başka cilt hastalıkları ile birlikteyse
  • Göbekli siğil olarak bilinen molluskum kontagiosum türünde siğil varsa

Yorum yapın