Anasayfa » SAĞLIK » Sık Sık İdrara Gitme Hakkında Bilgiler

Sık Sık İdrara Gitme Hakkında Bilgiler

Sık Sık İdrara Gitme, Sık Sık İdrara Gitme nedir, Sık Sık İdrara Gitme hakkında bilgiler, Sık Sık İdrara Gitme özellikler, Sık Sık İdrara Gitme belirtileri, Sık Sık İdrara Gitme nedenleri, Sık Sık İdrara Gitme tedavisi

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Sık Sık İdrara Gitme hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Sık Sık İdrara Gitme hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Sık Sık İdrara Gitme Nedir ? Sık Sık İdrara Gitme nedenleri nelerdir ?, Sık Sık İdrara Gitme belirtileri nelerdir ?, Sık Sık İdrara Gitme tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Sık Sık İdrara Gitme

Sık Sık İdrara Gitme Nedir

Sık tuvalete gitme durumu orta yaş üstü erkeklerde genellikle iyi huylu prostat büyümesine bağlıdır. Mesane ve alt idrar yolu enfeksiyonlarında da sık idrara çıkma görülen bir belirtidir. İdrar torbasında ya da yakın idrar yollarında bulunan taşlar da sık idrar yapma isteği ve idrarda kanama oluşturabilir.

Sık Sık İdrara Gitme Hakkında Bilgiler

Sık tuvalete gitme durumu orta yaş üstü erkeklerde genellikle iyi huylu prostat büyümesine bağlıdır. Mesane ve alt idrar yolu enfeksiyonlarında da sık idrara çıkma görülen bir belirtidir. Şeker hastalığının en sık görülen belirtilerinden biri sık idrara gitmektir. Bu şikayet idrara şeker geçişi nedeniyle oluşmaktadır. “Aşırı aktif mesane” olarak bilinen ve genellikle yaşlılarda görülen sağlık probleminde de sık idrara çıkma ve idrar kaçırma şikayetleri gözlenir. İdrar torbasında ya da yakın idrar yollarında bulunan taşlar da sık idrar yapma isteği ve idrarda kanama oluşturabilir.

Sık Sık İdrara Gitme

 

Sık Sık İdrara Gitme Belirtileri Nelerdir ?

  • Sık idrara çıkma
  • Yavaş hızda idrar yapma
  • İdrar yapmada zorlanma
  • İdrarın çatal olması
  • İdrar yaparken yanma
  • İdrar yaptıktan sonra mesaneyi tam boşaltamama hissi
  • Gece idrara kalkma olarak sayılabilir.
Sık Sık İdrara Gitme

Sık Sık İdrara Gitme Tedavisi Nedir ?

Normal prostat büyümesi erkeklerde 50 yaş sonrasında vücutta meydana gelen hormonal değişiklikler sonucunda oluşur. İnsan yaşam kalitesini ciddi olarak etkileyebilecek bir sorundur. Büyüme sonucu yaşanan sorunlar kişiye özgü olarak ortaya çıktığından prostat büyümesinin tedavisi ne sadece doktorun ne de hastanın karar verebilecekleri bir durumdur. Burada hastaların şikayetlerinin iyi değerlendirilmesi son derece önemlidir. Tedavi planlanmasında tüm dünyada yapılan çalışmaların bir örneği olarak ülkemizde de hasta şikayetlerinin daha bilimsel olarak anlaşılabilir hale gelmesi ve yaşam kalitesinin ne kadar etkilendiğinin değerlendirilmesi için standart soru formları kullanılır. Bunlardan en sık kullanılanı Uluslararası Prostat Semptom Skoru (IPSS) dir.

Yorum yapın