Anasayfa » EĞİTİM » Sınavda Başarılı Olma Taktikleri Nelerdir ? Sınavda Başarılı Olmak İçin Neler Yapılmalı ?

Sınavda Başarılı Olma Taktikleri Nelerdir ? Sınavda Başarılı Olmak İçin Neler Yapılmalı ?

Sevgili okular bugün sizlere sınavda başarılı olmak taktikleri nelerdir ?  Nasıl taktikler geliştirirsek sınavlarda başarılı oluruz ? Bu taktikleri nasıl öğreniriz ? gibi konu başlıklarını ele alarak sizlerin sınavlarda en yüksek notu alabilmeniz için bu konu hakkında bir bilgilendirme yazısı yazmak istedik. Sizlerinde bu yazıyı okuyarak sınavlarda en yüksek not alabilmeniz dileğiyle. Başarılar.

Peki nedir bu başarılı olma taktikleri

Sınav motivasyonunun sağlanması kadar, sınavda kullandığınız yöntem de performansınızı olumlu ya da olumsuz etkiliyor. Sınav sırasında uygulanacak bir takım taktikler sizi başarıya ulaştırabilir.

– Sınava kendinizi en iyi hissettiğiniz dersten başlayın. Bu başlangıçtaki kaygınızı azaltacaktır.
– Soruları doğru okuyun, sizden neyin istendiğini iyice anlamadan soruyu çözmeye kalkmayın.
– Seçenekleri incelerken eleme tekniğini kullanın (bu kesin değil, bu olamaz şeklinde eleyerek en aza indirgeyin.)
– Cevaplarınızı optik forma hemen geçirin. Bu taktik kaydırma yapmanızı engeller.
– Bir soruda belli bir süre geçtikten sonra, hala çözemediyseniz başka soruya geçmeniz gerekir. Zaten zor ve kolay sorunun puan getirisi aynı olduğundan zaman kaybetmenize gerek yoktur.

SORUNUN NİTELİĞİ ZORLUK DERECESİ

– Çok kolay %10
– Kolay %20
– Normal %40
– Zor %20
– Çok zor %10

– Bir testteki kolay, çok kolay ve normal soruları birinci turda çözerek; diğerlerini (zor ve çok zor soruları) ikinci tura bırakmaya turlama tekniği denir. Sınavlarda bu tekniği kullanmak başarınızı önemli derecede artıracaktır.

– Yeteneğinize ne kadar güvenirseniz güvenin ama işlem gerektiren soruları sınav sırasında mutlaka kâğıt üzerinde çözün.

– Sınavda sadece okuduğunuz soruya yoğunlaşmalısınız. Soruyu okurken aklınız hala bir önceki soruda kalmışsa o an okuduğunuz soruda dikkatinizi toplamanız mümkün olamaz. Her sorunun birbirinden bağımsız olduğunu unutmayın ve her bir soruya ayrı ayrı yoğunlaşın. Eğer sınav anında bir önceki sorudan kurtulmayı başaramıyor ve soruların içinde kaybolduğunuzu hissediyorsanız kısa bir süre için başınızı kaldırıp ara verin ve 15-20 saniye kadar nefes egzersizi yapın.

– Soruları ön yargıdan uzak değerlendirin. Her soruda bir aldatmaca olduğunu düşünmezseniz, en basit sorularda gereksiz zaman kaybetmez ve doğru sonuca yanılmadan ulaşabilirsiniz. Aksi halde önyargıyla okuduğunuz sorularda soru içinde size verilmeyen bilgileri düşünür ve bu yüzden doğru şıktan uzaklaşabilirsiniz.

– Her soruya şans tanıyın! Kitapçıkta görmediğiniz soru kalmasın.

Yorum yapın