Anasayfa » SAĞLIK » Sinirsel Ağrılar Hakkında Bilgiler

Sinirsel Ağrılar Hakkında Bilgiler

Sinirsel Ağrılar, Sinirsel Ağrılar nedir, Sinirsel Ağrılar hakkında bilgiler, Sinirsel Ağrılar özellikler, Sinirsel Ağrılar belirtileri, Sinirsel Ağrılar nedenleri, Sinirsel Ağrılar tedavisi

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Sinirsel Ağrılar hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Sinirsel Ağrılar hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Sinirsel Ağrılar Nedir ? Sinirsel Ağrılar nedenleri nelerdir ?, Sinirsel Ağrılar belirtileri nelerdir ?, Sinirsel Ağrılar Virüsü tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Sinirsel Ağrılar

Sinirsel Ağrılar Nedir

Sinir sisteminin bozuk olması , tek başına ağrıya sebep olduğu gibi var alan ağrıyı daha da arttırır. Örneğin migreni olan bir hastanın gün için de gerginliği artarsa ağrısı tetiklenir. Ağrı çeken hastanın ızdırabı büyüktür . Bu ağrıların sebebi sinir sisteminin bozukluğu da olabilir.

Sinirsel Ağrılar Hakkında Bilgiler

Ağrı mekanizmasına göre biz ağrıları iki grupta sınıflandırıyoruz; biri nosiseptif, diğeri nöropatik ağrılar. Nosiseptif ağrılar hepimizin aşina olduğu, örneğin kolumuzu bir yere çarptığımızda, elimizi yaktığımızda, kestiğimizde, doku hasarı ile birlikte ortaya çıkan ağrılardır. Bu doku hasarı dışarıdan da kaynaklı olabilir, içeride büyüyen bir kitle gibi iç kaynaklı da olabilir. Bu ağrıları biz bildiğimiz normal ağrı kesicilerle, antienflamatuar dediğimiz parasetamollerle keseriz.

Sinirsel Ağrılar

Sinirsel Ağrılar Nedenleri Nelerdir ?

Nosiseptif ağrı dediğimiz doku hasarına bağlı olan ağrılar, kesilme, batma, sancı tarzında olur. Nöropatik ağrının ise şekli biraz farklı. Burada daha çok yanma, elektrik çarpması gibi bir ağrı oraya çıkıyor. Bunun dışında normalde ağrılı olmayan bir uyaranın ağrı hissettirecek hale gelmesi durumudur. Hasta, nöropatik ağrı olan bölgeye sadece dokunulsa bile korkunç bir ağrı hissediyor. Mesela ağrı karnında ya da sırtında varsa tişört bile giyemez, eğer ayaklarında varsa çorap giyerken bile rahatsız olur.

Sinirsel Ağrılar

Sinirsel Ağrılar Tedavisi Nedir ?

Bu ağrılar, klasik ağrı kesici dediğimiz ilaçlarla geçmez. Nöropatik ağrıların tedavisinde bu ağrı kesicilerin yeri neredeyse hiç yoktur. Bu ağrılarda özellikle epilepsi tedavisi için geliştirilmiş bir takım ilaçlar var ki bunların bazıları artık sadece nöropatik ağrılarda kullanılıyor. Trigeminal nevraljide, kansere bağlı, diyabete bağlı nöropatik ağrılarda, hayalet ağrıda bu ilaçlar kullanılıyor. Tedavide kullandığımız diğer ilaç grubu da antidepresanlardır.

Yorum yapın