Anasayfa » HAYVANLAR ALEMİ » Tarla Kiraz Kuşu Hakkında Bilgiler

Tarla Kiraz Kuşu Hakkında Bilgiler

Tarla Kiraz Kuşu, Tarla Kiraz Kuşu nedir, Tarla Kiraz Kuşu hakkında bilgiler, Tarla Kiraz Kuşu özellikleri, Tarla Kiraz Kuşu bakımı, Tarla Kiraz Kuşu beslenmesi, Tarla Kiraz Kuşu yaşam alanları

Sevgili okurlar, bugün sizlere hayvanlar alemi hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Dünya ve ülkemizi bazalırsak Dünya’da bulunan ve yaşayan hayvanları ele alalım. Kısaca Tarla Kiraz Kuşu hakkında bahsetmek gerekirse; Tarla Kiraz Kuşu, her yaştan kesimin göremeyeceği ve ülkemizde’de bulunmayan cins bir kuş türüdür.

Tarla Kiraz Kuşu Nedir

Tarla kiraz kuşu, kiraz kuşugiller familyasına ait bir ötücü kuş türüdür. Günümüzde bazı araştırmacılar tarafından ispinozgiller familyasında sınıflandırılmıştır. Ayrıca tarla çintesi ve ekin yelvesi olarak da adlandırılır.

Tarla Kiraz Kuşu Hakkında Bilgiler

Tarla kiraz kuşu (Emberiza calandra), kiraz kuşugiller (Emberizidae) familyasına ait bir ötücü kuş türüdür. Günümüzde bazı araştırmacılar tarafından ispinozgiller familyasında sınıflandırılmıştır. Ayrıca tarla çintesi ve ekin yelvesi olarak da adlandırılır.

Tarla Kiraz Kuşu Özellikler

Alışılmış bir durum olmasa da, erkekler, dişilerden yaklaşık %20 daha büyük boyutlardadır. Tarla kiraz kuşu, 16–19 cm uzunluğunda, erkek ve dişileri benzer renklerdedir. Her iki cins de toygarlara benzer ve üst tarafları gri-kahve çizgili ve alt taraf beyazdır.

Tarla Kiraz Kuşu Yaşam Alanı

Tarla kiraz kuşları, ağaçlarla kaplı açık alanlarda, tarlalarda ve yabani otlarla kaplı tarlalarda bulunur. Kuzeybatı Avrupa’da ekili alanların yok olması, bu yüzden yavrularını besleyeceği tohum ve böceklerin azalmasıyla türün sayısı da oldukça azalmıştır.

Tarla Kiraz Kuşu Beslenmesi

Kuşların doğal yiyeceği, tohumlar, yavruları beslerken böceklerle birlikte tohumlardır.

Tarla Kiraz Kuşu Üremesi

Güçlü erkekler çiftleşme zamanı üç eşe kadar çıkabilirken kendi bölgelerini de savunur. Nüfusun cinsiyet oranı 1’e 1 olduğu için bazı erkekler eşsiz olduğu kolaylıkla anlaşılır. Bu kuş türünün erkekleri eşlerine çok az yardım yapar sadece yavruları yarı büyümelerine kadar besler ve yuvayı terk eder. Bu türün dişilerinin ise yuva yapımında ve yavrularını bakmakta tam zamanlar görev alır. Dişi kuşlar yuvalarını yaparken otlarla oluşmuş yuvasının kenarlarını ince otlarla yada kıllarla çevirir ve genelde yere yaparlar. Bir defada kuluçkadan çıkan civciv sayısı genelde 3-6 arasında değişir.

Yorum yapın