Anasayfa » SAĞLIK » Varis Ülseri Hakkında Bilgiler

Varis Ülseri Hakkında Bilgiler

Varis Ülseri, Varis Ülseri nedir, Varis Ülseri hakkında bilgiler, Varis Ülseri özellikleri, Varis Ülseri belirtileri, Varis Ülseri nedenleri, Varis Ülseri tedavisi

Uzman yazarlarımız tarafından araştırılıp hazırlanan ve siz değerli okurlarımız için hazırladığımız konulardan bahsedelim. Bugün sizlere dünyada bulunan hastalıklardan ve hastalık türleri hakkında bilgiler vereceğiz.  Öncelikle Dünyada ve ülkemizde görülen hastalıklardan bahsedelim. Sevgili okurlar bugün sizlere Varis Ülseri hakkında bilgiler verip sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. Varis Ülseri hakkında ki yazımız siz değerli okurlarımız için  faydalı bir yazı olacağının görüşündeyiz. Peki Varis Ülseri Nedir ? Varis Ülseri nedenleri nelerdir ?, Varis Ülseri belirtileri nelerdir ?,Varis Ülseri tedavisi nedir ? şeklinde’ki bütün sorularınızın cevabı bu yazımızda.

Varis Ülseri

Varis Ülseri Nedir

Varis, derinin hemen altında görebileceğiniz şişmiş, bükülmüş damarlardır. Varis toplar damarları belirtileri içerisinde en belirgin olanı ise koyu mor ve mavi renkli damarların oluşmasıdır. Varisli damarlar birçok insanda gözüken durumdur. Damarlar, kanı vücudunuzun dokularından kalbinize taşıyan kan damarlarıdır.

Varis Ülseri Hakkında Bilgiler

Varis, toplardamarların deri altında mavi renkte, genişlemiş ve kıvrımlar yapmış olarak görülmesidir. Başlangıçta damarların genişlemesi sonucu şişlikler görülse de varis bulgularının artması ile büyük damar paketleri oluşabilir ve hatta damar çatlamaları görülebilir. Varis ilk yıllarda çoğunlukla görüntü rahatsızlığı verse de daha sonra ağrıya yol açabilir. Toplardamar (venöz) yetmezlik gelişirse bacaklarda şişme meydana gelir. Varisli damarlarda pıhtı oluşursa (tromboflebit) bacaklarda ağrı, şişlik ve kızarıklık oluşur.

Varis Ülseri

Varis Ülseri Belirtileri Nelerdir ?

  • Bacaklarda mavi mor şişlikler
  • Ağrı
  • Bacaklarda ağırlık hissi
  • Bacaklarda şişlik
  • Bacaklarda uyuşukluk
  • Kaşınma
Varis Ülseri

Varis Ülseri Tedavisi Nedir ?

Varisli damarın çıkarılması en geleneksel yöntemdir. Ancak hem zahmetlidir hem de iyileşmesi uzun sürer. Damar içine köpük vererek varisi düzeltmek yani damar skleroterapisi bir diğer yöntemdir. Ancak bu yöntemde varisin tekrarlama olasılığı yüksektir. Lazerle tedavi yönteminde damar içine bir katater yerleştirilmekte ve lazer cihazından bir ışın gönderilerek damar yakılmaktadır. Radyofrekans yönteminde ise yine bir katater yardımı ile damar içine radyo dalgaları gönderilir. Bu esnada bir ısı oluşur ve damar yakılmış olur. Bu işlemler esnasında sadece lokal anestezi kullanılır ve hastalar günübirlik tedavi olup hastaneden çıkabilirler.

Yorum yapın