Anasayfa » EĞİTİM » Vergiler İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

Vergiler İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

vergiler ile ilgili kompozisyon, vergiler ile ilgili kompozisyon örnekleri, vergiler ile ilgili kompozisyon nasıl yazılır, 2021 vergiler ile ilgili kompozisyon, 2021 vergiler ile ilgili kompozisyon örnekleri, vergiler ile ilgili kısa kompozisyonlar, vergiler ile ilgili kompozisyon ödevleri, vergiler ile ilgili kısa kompozisyon örnekler

Vergi, ekonomik birimlerden siyasi cebir altında ve karşılıksız devlete kaynak olarak aktarılmasıdır. Kamu hizmeti yapmak durumunda olan devlet, bunu yaparken mal ve hizmet üretiminde bulunur. Gerekli üretim faktörlerini sağlarken kamu fonlarını kullanır. Bu fonlar içerisinde vergi gelirlerinin oranı yüksektir. Bizde size vergilerle ile ilgili kompozisyonlar hazırladık. Vergilerle ile ilgili kompozisyon örnekleri nelerdir, vergilerle ile ilgili nasıl kompozisyon yazılır?

Vergiler İle İlgili Kompozisyon Örnekleri Nelerdir?

Vergiler İle İlgili Kompozisyon Örnekleri 1

Vergi; devletin yine halk için çeşitli hizmet faaliyetlerinde bulunması için halktan belli bir maddiyat almasıdır. Örneğin yol yapmak için harcadığımız elektrik faturalarına bir miktar fazla borç yansıtmasıdır.

Verginin amacı tamamen halka hizmet etmektir. Bu yüzden her insanın gelirine göre vergi vermesi yasal bir zorunluluktur. Hiçbir ülkeye gökten para yağmaz. bazı ülkeler, devletin kaynaklarını kullanarak onlarla belli bir gelir elde ederek de hizmette bulunabilirler. Ancak bir devletin en önemli gelir kaynağı vergilerdir. Her insan ödemesi gereken vergiyi zamanında ödemediği sürece, bir devletin kalkınması, imar edilmesi imkansız hale gelir.

Aslında vergi vermekle, bir anlamda kendimize yatırım yapmış oluruz; çünkü ödediğimiz vergiler, bir müddet sonra bize hizmet olarak geri döner. Bu nedenle her vatandaş üzerine düşen vergiyi zamanında ödemelidir.

Vergiler İle İlgili Kompozisyon Örnekleri 2

Devletin bizlere yani vatandaşlara yüklediği bu ekonomik yükümlülüğün asıl işlevi, devlet harcamalarını karşılayarak yol, su, elektrik, sağlık gibi altyapı hizmetlerini sağlayabilmektir. Vergi ödemenin en temel ilkelerinden biri, toplumsal sınıf farkı tanımadan tüm vatandaşların bu görevi yerine getirmeleridir.

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi için 1990 yılından itibaren her yıl Mart ayının son haftası “Vergi Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Devletin belirlediği vergileri öderken, vergi ödeyen kişilerin, kamu hizmetlerinden yararlanma düzeyi kesinlikle göz önünde bulundurulmaz, bu tamamen kişilerin ödeme gücüyle orantılı bir paylaşımdır. Yani, A ile B’nin devletten yararlandığı hizmetler kesinlikle göz önünde bulundurulmamaktadır. Vergiler ödenirken devlet, sadece vatandaşlarının gelir düzeyine bakar ve kişilerin ödeme gücüne bağlı olarak bir ödeme sistemi geliştirir. A’nın aylık gelirinin B’den daha fazla olduğunu düşünürsen A, B’ye oranla devlete daha fazla vergi ödeyecektir.

Devlete kaynak yaratarak, yatırım ve harcamalarını karşılanmasını sağlar. Büyümeye katkıda bulunarak, gelir ve servet paylaşımını düzenler. Devletin sağlamakla yükümlü olduğu sağlık, güvenlik gibi temel hizmetleri ve altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesini sağlar. Vergiler, dolaylı vergi ve dolaysız vergi olarak genel bir şekilde ikiye ayrılır.

Vergiler İle İlgili Kompozisyon Örnekleri Nelerdir?

Diğer kompozisyon örneklerimize buradan ulaşabilirsiniz;

Yorum yapın